Здравей и от нас. Ще дадем мнение, разбира се. Само трябва да ни го покажеш, за да видим с какво може да ти бъдем полезни. Като за първи блог никой няма да те съд прекалено строго, в това може да си сигурен. Все пак и нашите първи неща не са били великите творения, поне на повечето от нас.Здравейте казвам се Константин и съм нов в тука.От доста време чета и гледам да изпълнявам това което е написано тука за Афилейт маркетинга.Направих си блог и реших да се включа към една програма за вили и хотели под наем в цял свят.Искам да ви покажа блога си и вие ако можете да ми дадете мненията си как да продължа за на пред.Това ми е все пак и първи блог.Благодаря предварително
google adwordsЗдравейте на всички и от мен, пиша първи коментар и вероятно не последния Прочетох част от секциите във форума и съм по средата на сегашната темата. Мислех да изчета всичко минимум веднъж, за да мога поне малко да съм компетентен, когато задавам въпросите си. Но ми изниква въпрос, чиито отговор искам да получа още сега. Въпроса е свързан с този цитат : "Проверих някои добри ключови думи които се оказа че имат над 2000 търсения дневно в различните търсачки". А въпросът е - Как всъщност може да проверим определени ключови думи какви търсения имат дневно в различните търсачки? Обмислят онлайн магазин в конкретна ниша и мисля, че ако знам колко търсения има на определените ключови думи, то това ще ми помогна да взема решение дали наистина искам да се занимавам точно с това.
Здравейте на всички и от мен, пиша първи коментар и вероятно не последния Прочетох част от секциите във форума и съм по средата на сегашната темата. Мислех да изчета всичко минимум веднъж, за да мога поне малко да съм компетентен, когато задавам въпросите си. Но ми изниква въпрос, чиито отговор искам да получа още сега. Въпроса е свързан с този цитат : "Проверих някои добри ключови думи които се оказа че имат над 2000 търсения дневно в различните търсачки". А въпросът е - Как всъщност може да проверим определени ключови думи какви търсения имат дневно в различните търсачки? Обмислят онлайн магазин в конкретна ниша и мисля, че ако знам колко търсения има на определените ключови думи, то това ще ми помогна да взема решение дали наистина искам да се занимавам точно с това.
Мога да ти препоръчам да не се хвърляш на онлайн магазин, защото от сега ти казвам, че разочарованието ще е голямо. Щом задаваш въпроси като по-горния, значи не си готов за онлайн магазин...
Току-що се сетих за един видео туториъл за печелене от афилиейтинг, който гледах преди 2-3 години. И се чудя дали е действително приложим в момента.
Стратегията на автора беше нещо подобно:
1. Прави микро сайт от 1 страница от типа, който се ползва много широко - тип "бях 150 кила, станах 60 за 2 месеца без да ставам от дивана и без да спирам да ям XL менюта в МакДоналдс по 4 пъти на ден ; напишете си имейла тук, за да получите безплатни съвети". Сигурно се сещате за какви сайтове става въпрос.
2. Привлича трафик чрез adwords.
3. Събира събскрайбъри, искащи да получат безплатни съвети.
4. Започва да им праща безплатни съвети, като между тях намесва и платени продукти.
Много, много разпространена форма на маркетинг (по-скоро на измамнически маркетинг) в мрежата. Какво мислите, работи ли още? Аз лично, когато искам да си купя нещо и видя такива сайтове, бягам надалеч, защото първото нещо, което ми излиза в главата, е "СКАМ". Въпросът е дали хората мислят като мен, или все още се доверяват на такива сайтове.
П.П. Ето един от сайтовете на Апостол като пример, само че той не събира събскрайбъри и не се представя за някой друг, а директно си продава продукта.
Благодаря на всички за бързите и адекватни отговори, големи "машини" сте :wink:
Незнам дали това, което ще кажа има значение или ще ме обезкуражиш и след този ми коментар. Възнамерявах да се обърна към фирма за уеб дизайн, а не да си правя сам страницата и най-вероятно да използвам някакъв готов шаблон (незнам дали се изразявам правилно, но със сигурност ще разберете какво имам предвид), който малко да попроменим, защото мисля че това е най-евтиния ми вариант. Естествено би било по-евтино да си го направя сам, но не съм толкова компетентен. Не искам да наливам много пари в нещо, което незнам дали ще върви, затова по-малко пари за сайт и наблягам на продуктите, цените и не на последно място - на текстовете, които мисля че са по-важни от това дали сайта ми е много шарен примерно. След което мислех да направя една SEO оптимизация по няколко думи (все още нямам съвсем ясна представа за това, какво точно значи по няколко думи и колко ефективно е това, но струва сравнително по малко пари от пълната оптимизация и мога да си го позволя), за да мога евентуално да вкарам страницата си в топ 10, ако не и в топ 5 (в момента има грубо 10-15 БГ страници, които предлагат такъв тип продукти и мисля, че тези ми цели не са никак непостижими). Нека компетентните, които не са никак малко тук да си кажат думата.
С Блинки явно сме сложили черната и зелената шапки
Виж, много съм далеч от това да те обезкуражавам, искам да те предпазя от прекаления оптимизъм, който може да ти изиграе много лоша шега. Искам да кажа, че все още ти липсва много от информацията, която ти е нужна да изградиш правилна стратегия и план за действие. Ако стартираш проекта със знания под критичния минимум ще има да оправяш грешки, да променяш неща в движение и накрая да разбереш, че нищо не си направил както трябва. Казвам ти това, защото се случва на 99% от хората, които се захващат с това, случи се и на мен. Верно преди много години, при други условия и възможности, но все пак беше много болезнено и още ми държи влага. От цялата работа научих ценни уроци, които ми струваха 10 000 лв.
От друга страна ако можеш да прежалиш парите, които си приготвил, можеш спокойно да стартираш проекта. Ще научиш много, а и може да се окажеш от от 1% успешни. Ние тука много обичаме да помагаме на сериозните, така че можеш да разчиташ и на това.
Кажи в коя ниша замисляш сайта?
Тук пък може да следиш с колко силни конкуренти може да се бориш за дадена дума или ниша: http://www.opensiteexplorer.org/
Ако имаш други въпроси, моля задавай ги. Има и софтуери, ако са ти по-удобно, като аз лично ти препоръчвам WebCEO, но е платен. Безплатния трайл би могъл да ти помогне също.