nandibandi
Well-Known Member
Оффф, мислех да не се включвам в тая тема, ама сърце не трае...Е нали тва казвам, уж е било много добре пък не са отишли на хубавото ами някъде в неизвестното подбудени от два филма. Аз ако съм бил в СССР и е било яката работа, щях да ида на там, а не в измислената демокрация, която 45г. ми обясняват колко е пропаднала.
Ти се опитваш да внушаваш, че масовата емиграция през 90-те е заради великата демокрация. Ми пълна глупост е това!
Точно през тоя период в България има демокрация колкото щеш (повече от настоящия момент), ма нЕма леб. Емиграцията е икономическа, щото демокрацията започна с празни магазини и купонна система.
Та в резюме: българите са бягали на Запад след края на соца не защото са търсили великата западна демокрация, а западния стандарт на живот. По същата причина не са бягали и в СССР. Там беше същия глад, мизерия и разруха.
И ако в момента все още не наблюдаваме масова де-емиграция от Запад в други посоки, то е защото там стандартът все още е достатъчно висок, засега. А не щото има демокрация. Погледни в темата за ваксините и ще ти светне, че държава, която отнема деца от родители, заради желанието им да осигурят най-доброто на рожбите си, няма как да е демокрация.
И последно по темата: като човек, скачал по площадите в подкрепа на ''демократичните сили", мога да кажа, че през соца не беше никак хубаво, ама сега е още по-зле.