blackout8
Well-Known Member
Като си го чел тук, нещо да ти липсва:Чел съм го, да. Нямам информация да е ъпдейтван.
https://i.imgur.com/82dXwXl.jpg
Последно редактирано:
Като си го чел тук, нещо да ти липсва:Чел съм го, да. Нямам информация да е ъпдейтван.
Добре, както казах, не съм експерт и нямам набито око за детайлите. Виждам след петата година при 600 000 туристи 23 милина лв. прогнозна печалба. Все пак ще ми обясниш ли това с покупката на акции от адвоката?
Добре, както казах, не съм експерт и нямам набито око за детайлите. Виждам след петата година при 600 000 туристи 23 милина лв. прогнозна печалба. Все пак ще ми обясниш ли това с покупката на акции от адвоката?
Аз май се обърках нещо:
https://i.imgur.com/kB7PzkU.jpg
За няколко дни от ограничена серия с карта на преференциална цена от 20 лв, после става на карта на горд собственикс гарантиран нисък вход и накрая до карта, с която ще печелиш 10 години .... wtf момчета @Attacker @RealMoney, някой?
За един актив, който аз го взимам за 28 хиляди лева и изчаквайки 4 години ... той ще започне да ми носи 5 хиляди лева ... за да изчакам аз 4 години един актив, който да ми носи 20% възвращаемост пффф то това си е супер сделка.
Да нямаш проблем, че скри пдф-а с бизнес плана на парка?Това е бизнес планът:
..............................................................
Билетът за парка е планирано да бъде 35 лв. Отделно вече колкото атракциони си вземе. Аз в Неолитно селище дадох 5 лв. за билет и изхарчих още 30. Не мисля, че ще е проблем да се съберат повече от туристите. Човек на кино или кръчма да иде, изгърмява по 50. Това каква е ползата спрямо риска за Ивелин не виждам какво ме вълнува. Реално той влага почти всичките си пари там + много усилия и време. Но да, неговата възвращаемост ще е несравнимо по-висока от моята. Повече мисля риск-възвращаемост от моя гледна точка. Наистина 3-6 пъти покачване на акциите е доста оптимистичен сценарии. В по-вероятния случай ще е двойно да речем, което не е много за пет години. Малко вероятно ми се струва проектът да се провали изцяло. В света няма подобни исторически атракциони до момента. А биха били интересни.
Сравнението с декарите не мисля, че е удачно. Не смятаме тон пшеница на декър. В Дисни тези 20 хиляди квадратни километра включват и хотелска и ресторантска част, не само атракциона. Паркът няма да е Дисни, но идеята не е да остане световно неизвестен. Зависи от маркетинга.
Относно личния ми инвестиционен профил - в момента имам висока толерантност към риск - добре платена перспективна работа, сравнително млад съм - 31, нямам деца. Дори да сгреша, мога да коригирам грешката. Целта ми е да натрупам капитал бързо и затова търся рискови проекти с висока възвращаемост. Ако инвестирам в по-консервативни инструменти като взаимно фондове или дори по-рисковите индекси, ще съм финансово независим след 30 години - в предпенсионна възраст. Ако не в парка, ще търся друг рисков вариант с потенциално висока доходност. Но например в криптовалутите не вярвам - не ги разбирам добре и нямам идея на къде ще тръгнат. Малко по-добре ми се струват от рулетка.
Просто ми стана любопитно, защото има ....Не, какви проблеми? Просто това е много стара версия.
Kакво казва чл. 183:Аз реших да се направя на ударен и да им пиша да ми пратят поне договора за закупуване на акции.
Та, ето го, да се запознаете и Вие.
Насочвам внимание към видеото на И.М., което цели да дискредитира Стойне Василев, като наблягам на факта на коментарите под видеото от самия И.М.:
@Attacker специално за теб - безценна реакция на директора щом се разбира, че други имат неговия бизнес план просто безценно:
По темата доста хора изписаха коментари.
Интересно ми е колко от вас са виждали други реални бизнес планове? Колко то тях са довели до успешен проект и каква база за сравнение имате?
Също ми е интересно колко от коментиращите самите те са правили бизнес план и работещ и печеливш бизнес?
Друго - колко от коментиращите са инвестирали в друг работещ и печеливш проект в България? Акцентирам на "в България".
И ако изобщо на някой от въпросите ми отговорът е ДА, то този проект със законно финансиране ли е бил, с подкрепата на общински партийни структури ли е бил, с пари от пране на пари ли е бил, проект с евро пари или някакъв друг.
Питам щото аз не съм експерт ама случаен проект без подкрепа на мутри, мафиоти, полит. партии, пари от наркотици или евро пари рядко срещам. Но все пак не казвам, че няма.
Може би е разбираемо всяко нещо, което човек не разбира да му се струва подозрително и измамно, но това не означава, че то е такова. Може би означава, че трябва да потърси отговори. А иначе може да гадае колкото си иска.
Лично аз се съмнявам, някой от коментиращите тук да е направил милионите с разработени бизнеси, най-малкото защото не ми се връзва такива хора да висят по такива сайтове да си чупят пръстите в коментари с догадки или подигравки, още повече че има доста материали по темата ИП.
А който нещо го притеснява или съмнява може да пита ИМ за отговори и сам да си вземе решението кое е измама, кое е глупаво, кое е пирамида, кое е ниска доходност и т.н.
Човекът прави лайв видеа в ютуб през 2 седмици за парка и може на живо да го питате каквото искате и той да ви отговори.
Ако ако нещо не ви кефи, може да му напишете каквото мислите.
А за репликите и дупликите между Стойне и Ивелин няма да коментирам. За мен те са извън темата за ИП и до колкото той ще бъде успешен.
Именно защото инвеститорите не са шарани и искат информация, за това има нещо наречено проспект:
http://www.sirma.bg/wp-content/uploads/2016/09/01_Проспект_Регистрационен-документ-_-Част-1.pdf