От: Какво мислите за детската градина
Всъщност репликата "казуси в контролирана среда", явно се оказа лакмус за обществото. Това е куха реплика лишена от съдържание и позволяваща на всеки да я осмисли както иска. Следователно хора с нормално съзнание си представят нормални неща, а хора с по-развинтено въображение си представят филми с Батман.
Мен друго ме притеснява. Ценностите изказани от Тест не кореспондират на същността на този форум. Искам да го попитам дали е чел творчеството на Ранд, специално серията за Атлас и дали знае какво се случва ако няма индивидуалисти? Мисля с тези разсъждения може спокойно да си купи еднопосочен билет за Северна Корея. Само да не остане неприятно изненадан защото както Оруел казва в Животинска ферма, оказва се че някои животни са по-равни от други. Индивидуализма е в човешката природа иначе нямаше да има лидери, които съществуват дори в е колективистичните общества, което не значи, че хората не се събират на групи по интереси. Тая история с големите стада по градовете е изключително нездрава и е резултат от индустриалната революция, тоест е съвсем отскоро.
А, относно това какво се случва с еднаквите след университета, ами ако са много еднакви редят кашони по рафтовете. Само тези които са съумяли да развият своята индивидуалност успяват в обществото.
Разбира се ако се знаеш, че си сив и обикновен е най-лесно да се криеш в тълпата и да прокламираш ценности които са измислени от индивидуалисти, наложили ги на масата за свои цели.