@metaverse деда ти Бъфет продължава да налива пари в петрол/газ ($OXY).
Дет викаш, че за тесла е изпуснал влака... тука конкретно влака разтовари пътниците през март 2020 и голямото товарене беше през цялата останала година, пък той завалията сега е решил да се качва.
Явно не му е проблем късното качване и не това е причината да не влиза още в тесла.
Нищо не разбирам от сектора с петрола и не мога да дам мнение по темата.
Следя основно технологичния. Space, biotech, ev, renewable energy, cybersec, fintech и няколко публични компании от крипто, които копаят.
От както стана войната разглеждам и компании, които правят оръжие, защото много държави ще отделят бюджет да се въоръжават ама и там почти нищо не разбирам.
Както казах по-рано аз за себе си съм доволен и не се сравнявам с никой. Гледам с трейдинг акаунта да държа поне 30% годишна доходност и с профита купувам в дългото портфолио, когато имам свободни пари. Понякога даже цените не поглеждам.
Обаче ако както казваш ти Тесла падне на $400 със сигурност ще разкарам всичко останало ако ще на загуба да е, ще изтегля каквито мога кредити и ще налея там.
Съмнявам се, защото исторически общия пазар винаги е бил на печалба при вдигане на лихвите стига да не е внезапно, а чичо ти JP за сега се справя отлично.
Те реаално и нямат избор, защото ако цъкнат 0.5% или 0.75% има много голяма вероятност да си вкарат автогол с рецесия, защото ще им е трудно да изплащат дълговете си при тоя дълг 128% спрямо GDP.