Чичо ти JP онзи ден казаха, че китайците не стават и виде кво стана
А за военните - LMT е играта, ама те бързо ги вдигнаха, та тва беше до усет преди да започне "операцията".
п.п. по темата с петрола е до логика, а не до разбиране.
Това е ясно, имам предвид, че анализаторските (оракулските) способности рЕзко издишаха.Китайците решиха да пуснат принтера, защото нямат избор покрай проблемите с Evergrande иначе ги чака 2008 и заради новата вълна с ковид. Тяхната икономика е много крехка.
Хванал съм вълната от 2020та ощеЕми не знам, не ги разбирам. Бъфет е преживял няколко войни от както се занимава с това... Ти като е до усет що не хвана вълната за едни бързи 20-30%?
Това е ясно, имам предвид, че анализаторските (оракулските) способности рЕзко издишаха.
Хванал съм вълната от 2020та още
Като с всяко нещо можеш да намериш и двете крайности.
Коя? Да сравним дали бие поне SPY от 2020г. до сега?
Йебем ли го колко е SPY, ама щом толко държиш да се хваля с проценти.
EPD: 51%
BP: 45%
XOM: 51%
FANG: 105%
ET: 102%
CPE: 86%
PSX: 22%
OXY: 20%
OKE: 26%
EQNR: 16%
SWN: 48%
PAA: 50%
MPLX: 53%
MRO: 9%
SM: 7%
Чак се изненадах за тия 2 години кви неща са минали през "ръцете ми".
По едно време 50% от портфолиото ми беше с такива, но реших, че ще изкарам по-бързи пари от himx и hyzn, което до момента е противоречиво.
Влизал съм и съм излизал. Не бих се занимавал да търся точности къде какво и как съм влизал. Просто гледам процента all-time от всичките глупости, които съм правил. Набързо погледнах SPY как се движи и не мисля, че резултата щеше да е по-добър
Държа към днешна дата позиции в EPD, ET, BP и XOM. Като в XOM влязох пак сега покрай войната.
EPD и ET разтоварих наполовина и влязох още в HIMX, като падна онзи ден до 10. (7400 тотал броя станаха)...
Отворих и една скромна позиция във VPK.AS, с идеята да я увеличавам, тъй като ми се струва интересна компания за дългосрочна инвестиция.
Ако трябва да съжалявам, че не съм влязал някъде и нищо да не правя, то не е за SPY, а за SM Щот влязох и излязох като беше под $2.... сега е $40
PS. Виж нещо като за тебе https://www.bloomberg.com/press-rel...e-fund-lineup-to-the-internet-s-next-frontier
Тези дни беше перфектно време за вход на петролни компании, бяха доста паднали, когато се заговори, че Украйна и Русия може да се разберат. Още повече ще паднат, ако се стигне до мир, но истинския проблем с петрола започна доста преди войната, тя само го позасили. Налице е огромен световен недостиг, който не е породен от войната, така че цената му ще продължи да се вдига и след нейния край. А как мислите тех. компаниите ще падат ли още надолу?
Някои си мислят, че едва ли не с електричките ще отпадне нуждата от петрол и грам не осъзнават, че това е далeч това не е приложението му.
А населението вероятно ще продължи да се увеличава, страните от третия свят скоро няма да минат на електрички., отделно приложението в ежедневието ни е с много петрохимикали. Няма да е изненада ако потреблението не само няма да намалее, но ще продължи да се увеличава.
SPY ти дава малко над 62% ако си влезнал по това време 2020г. Не забравяй, че има и дивидент. Ако си купил януари е около 32%.
Видях го. Не ме радват предпочитам да купувам директно NFT пред ETF. Инвестирал съм малко в екосистемата на една нова NFT игра, която се разработва в момента. Токена е QBIT и струва стотинки. Официално съм мулти милионер от както го купих .
Именно, а това също предвещава висока цена на петрола, защото това е единствения начин да направиш зелената енергия да не изглежда толкова скъпа.Заеби ги тия глупости за зелената енергия, 2030-та и т.н. Чета и слушам доста енергийни специалисти, които простичко обясняват, че това е утопия. Знам, че си фен на Тесла, обаче тия неща дето ги искаме няма да се случат близките 50 години. Нефт, въглища и газ са основните енергоизточници към момента в света. Алтернативите към момента са безбожно скъпи, ще ги усетим и аз и ти по джоба си и всеки редови гражданин на ЕС.
Руснаците вадят нефт за по-малко от $10, арабите и те там.Компаниите, които добиват печелят пари, истински. И ги печелят сега.
Ами идеята ми беше да видиш кои компании се считат за основни играчи в мета вселената. Пък ти си с такъв ник, не знам поради каква причина.
Заеби ги тия глупости за зелената енергия, 2030-та и т.н. Чета и слушам доста енергийни специалисти, които простичко обясняват, че това е утопия. Знам, че си фен на Тесла, обаче тия неща дето ги искаме няма да се случат близките 50 години. Нефт, въглища и газ са основните енергоизточници към момента в света. Алтернативите към момента са безбожно скъпи, ще ги усетим и аз и ти по джоба си и всеки редови гражданин на ЕС.
Не е ли идеята на пазара да се инвестира в печелещи и развиващи се компании?