От: Кой е най-добрият град за живеене в България?
Да не би класацията да е за най-добър град
за правене на бизнес? Щото всеки може да си прави онлайн бизнеса от кой да е град,
вкл. и село. Нужно са три неща – да има
една проста банка в населеното място,
интернет обхват и
магазин, т'ва е. Дали е добро място за живеене? Ми купи си фотьойл, направи си къща на 2-3 етажа, 1000 стаи, вани, басейн, огради го с висока ограда, биеща ток, сложи 10-тина камери и 3-4 сигнални системи, изпращащи SMS + E-mail + СОТ + записи във Full HD известия, и пак да се премисли.
Щото гледам някакви отзиви за Top 5-6 градовете, пък всъщност не се знае
(по-точно не се е опитал животът!), че
Горно Нанадолнище може да ги изпревари всичките!?
Аз няма как да гласувам в подобно нещо, камоли да давам компромисен вот нито за свой град, нито за чужд. Първо трябва да се видят критериите.
Разлиствам ги и еди си кои не ме кефят, от други нямам нужда, от трети никога не съм ползвал и
(„Място да пиеш хубаво кафе в центъра“ – честно ли и това е сред критериите!? А тея, дето не пият такава гад?) т.н.
За мен критериите са:
- Чист въздух (било планински и/или морски) и шум единствено на животни, птички, а не на авт./транспорт (по тоя критерий всъщност отпадат всички градове, както и 90% села);
- Природа, зеленина;
- Банка и магазин в близост поне на 20 km. range от постройката, в която се живее;
- Интернет обхват по кабел или сателитен;
- Гладък път/асвалт.
Всички други са изгъзици, добавки и/или излишни неща в повечето случаи.
…ако взимаш 2000k заплата…
k = 1000. 2M „заплата“ може би взема най-известният и голям банкер, имащ активи в BG за няколко милиарда. Всъщност дори и доста повече.