Аз пък препоръчвам opencart-a
Да, като код наистина е пълно ла*но, но пък в зависимост от това кой го ползва си има предимствата.
Например ние имаме разработени доста модули за него и най-различни модификации. Сравнително интуитивен е за употреба, лесен за редизайн и модване.
Да, базата е с малоумна архитектура. Да, всичките му модели и контролери са с отвратително тъпа логика. Разни други бози например както по-горе казаха, едитването на поръчки през фронт апи също не знам с какъв акъл са мислени. Или пък да ти брои редовете на _product по няколко пъти в заявка...
Но в крайна сметка целта на тази система е една - да запише в базата 2 имена, телефон и т.н. на този, който поръчва.
Имаме магазини на OC с 50к+ продукта и 1к+ поръчки дневно и с леки модификации се държат стабилно.
Чуплив е само ако теглиш наред неверифицирани добавки от индийците, но в един сценарий, където ти си го моднал и всичко, което искаш си писал къстъм, за мен си остава добра система.
Много по-добре от гнусната престашоп, където не можете да ме убедите, че кодът е по-културен. Или пък Магенто... имаш някакъв треторазряден магазин с 5к продукта и 10-20 поръчки на ден, за какво ти е изобщо да се занимаваш с Магенто в този случай?
В заключение - най-добре си е къстъм решението, но ако ползваш готово няма да намериш такова без бъгове и мизерии в него. Всичко опира до това на какво си свикнал да работиш и ти коства по-малко време до постигането на задоволителен краен резултат.