Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Ти ли ми обясняваш коий е заблоден. Някъв гербар, бате. Живея в този свят. А ти явно много обичаш да те онождат, като се слушам колко мед ти капе от мръсната, използвана устичка. Сложиха ерстествено спирачка и за това се разпърдяха нещата. Оня резняк започна да си прави каквто иска и съсела му каза НЕ, и той ще правим избори и ето ти избори. Кое не ти е ясно точно? И не ми говори на изус, защото аз получавам малко по-вътрешна информация от теб, о незаблодени. Ще ти броя полезните теми, защото само глупости пишеш. И после аз говоря истината, да бе да, как не. Убавец.

Напротив, същото е. Твоето е дескриминация, демек по зле. И не биди жертва миличък, тук не е за нежни. :)

СЪсела казал НЕ... как ще каже не като ходеше всяка седмица на отчет в сараите . Вътрешна информация имал , като те гледам какъв си простак , най много да пасеш овце на село. БСП предаде и малкото си деменцирали избиратели като се продаде на ДПС . Но все пак говорим за партия готова да направи всичко и да се продаде на всеки за да има място във властта. А едно време взривяваха църкви и убиваха българи без да им мигне окото.

От: Re: От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу

Ама ГЕРБ и в Европа ли са управлявали. То с теб трудно се спори, къде ни метна? Нищо, Боко да те ореди с една контрабандна кутия цигари и да си попушим малко. ;) И да си платиш здравните осигуровки, че трябва магистрали да се строят. :D :D :D

Напъни си малко мозъка. Можеш повече. Точно че Герб не са управлявали в Европа а много държави тръгнаха надолу и много бизнеси фалираха. Точно в България кризата се усети възможно най леко заради големите рестрикции които въведоха. Другия път можем само да гадаем какво би станало. А ето сега без криза , без нищо , заради далаверки спряха Южен Поток , окрадоха се 3,5 милиарда от банката дето ще ги плаща целия български народ.

От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Добре де какво се дърлите за бизнеси и политики! Има няколко преки политики в ущърб на бизнеса по времето на ББ, но имаше и сериозен фактор наричан огромно задлъжняване, което го виждаме и сега. От бизнес подем влязахме в спад и депресия. 2008-9 влязохме в кризата, началото на бума беше положен от Костов. Та кризата отвя цели сектори, осоебно тези които се балонизираха НИ и строителството - това са чисто нормални процеси. А от бизнес погледнато нещата се променят, няма как локален магазин до него да отоврят верига Кауфланд, да издържи. Не може бизнес с продажби да се конкурира с новостите в лицето на онлайн магазините - прост пример един познат на сестра дава 60-70к за 4 месеца на златните и извадил 2к чиста печалба - и да мисли, че нещо не е както трябва - като тези пари може вложи в оналйн магазин да ги вкара в оборот с по 15 процента печалба и да върти! Няма как при рецесия, задлъжнялост да има и потребление. ББ използваха бизнеса като кредитор ама с нулева лихва, едно популистическо правителство няма как да очакваш при него във време на спад на икономиката да е по различно, за репресии на бизнеси е валидно и сега ако не си с БСП/ДПС бизнеса ти е капут така че всяка власт си покровителства хората. НО има и чисти бизнес и макро фактори, примерно дали вие ще се провалите или не - лошото е че държавата и по ББ, а и сега не прави нищо да отпусне въжето. В момента сме в много тежка институцинална криза и една видима бухалка в лицето на прокуратурата - сори колеги но за няколко месеца толкова поръчки станаха, че не знам - това с КТБ е втори Костинброд, само дето последствия ще има и ще ги платим точно вие, които се дърлите както и аз и компания. Проблема не е в политиците, а в ниската култура на нас - няма как да очакваш някой който има тоталната власт и репресивен апарарт да му кажеш абе работи за нас и до там - всеки божи ден трябва да си коректив!

А кой позволи веригите да убият дребните търговци, като извиват ръцете на доставчици и производители, за да подбиват цените? Защо у нас веригите са в градовете, а не в покрайнините, както е в държавите, които си пазят дребния бизнес. При мен случая не беше верига, а рязкото обедняване на хората - просто спряха да купуват, а ако го правеха беше на вересия, което е пълно убийство за търговията. Изобщо - виновен за масовите фалити на дребните фирми си беше тиквоча и няма какво да се лъжем. Пак казвам - вижте търговски регистър, ако аз лъжа - цифрите не.

Проблема не е в политиците, а в ниската култура на нас

Аз точно поради тая причина спрях да споря тук по политически теми. Форума е пълен с отрочена на потомствени номеклатурчици и провинциални активисти от дребно-боржоазен произход които ръсят опорни точки като за световно, без много конкретика, а просто ей така за спорта. Има да ги въртят ту едните, ту другите още 25 години на почивки през 4 години ... :)

А кой позволи веригите да убият дребните търговци, като извиват ръцете на доставчици и производители, за да подбиват цените? Защо у нас веригите са в градовете, а не в покрайнините, както е в държавите, които си пазят дребния бизнес. При мен случая не беше верига, а рязкото обедняване на хората - просто спряха да купуват, а ако го правеха беше на вересия, което е пълно убийство за търговията. Изобщо - виновен за масовите фалити на дребните фирми си беше тиквоча и няма какво да се лъжем. Пак казвам - вижте търговски регистър, ако аз лъжа - цифрите не.

С цялото ми уважение колежке, ама ми е през онази работа за всеки, който се бори да спира прогреса и конкуренция!

Никой ама никой не извива ръцете на доставчици или прозиводители - всеки сам си сключва договор с веригата. Ако е сключил договор, значи е по-добре за него! В момента търговските вериги свалиха цените следстиве на конукренцията и там нещата са съвършени от конкуренция! Както има определени категории основно с БГ производители - а другаде тоталтен монопол на БГ стоки! Това, че се предлага алтернатива на магазинчета, и сваля цената и същевременно подобрява качеството е лошо?!

Защо не се обединят производителите и да конкурират веригите?! Защо текстилните ни прозиводители могат и направиха Мадара? Вериги има на запад и в градовете и извън тях! Метро беше първата верига в БГ и като влезе в пазара нещата се подобрирха към добре за потребители от цена и качество това стана края на преди 10+ години и те бяха в покрайните на града! Всяка промяна на ефективност и ефикасност, която не бъде прегърната води до фалит!

Ти, че си продавала и после само на версия, говори че си била именно засегната от бизнес цикъла - а факта, че си била толкова зле говори и за тежката конкурнеция и си заемала страна на губещ бизнес!

Много добре знам цифрите, затова и това ти пиша, но много добре знам и причините, в голямата си част това са проблемите на буума!

Гледай ти и другите много внимателно какво се говори тук от преди 7 години за какви проблеми и какви тежки времена! Всичко тогава беше медено! Седнете и гледайте и мислете - в повечето случая фалират не заради политически, а чисто икономически фактори. Всичко, което е казано го имаме днес:
[video=youtube;Zq0eXbAMflA]https://www.youtube.com/watch?v=Zq0eXbAMflA&list=PL177BBF0ED3BC439C[/video]

А търговия на дребно с конкуренти онлайн магазини и вериги си е чисто беззумие да се прави - бюрокация и ниски печални и константи глоби не е добре се влиза в такъв бизнес, краят е ясен - затова се образоате и търсите нишите.

Това, че имаш незнание и си влязла в кофти бизнес и не си могла да прогнозираш какво ще се случи - е много лесно да виниш друг, при теб ГЕРБ - но трябва намериш и вина в себе си! Не може редица големи бизнеси да се задъхват и да дърпат коланите, да са прогнозирали това и да са направили план за действие с различни сценрий и решения, та не може да се конкурираш ако с тях ако ти не правиш същото - просто си аут. Малкият бизнес силата му е в гъвкавостта и експолатиране на нишите, не едно към едно пряк сблъсък с големите! А и сега има много неразработени ниши!

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу

СЪсела казал НЕ... как ще каже не като ходеше всяка седмица на отчет в сараите . Вътрешна информация имал , като те гледам какъв си простак , най много да пасеш овце на село. БСП предаде и малкото си деменцирали избиратели като се продаде на ДПС . Но все пак говорим за партия готова да направи всичко и да се продаде на всеки за да има място във властта. А едно време взривяваха църкви и убиваха българи без да им мигне окото.

И как си го обясняваш ти разпада? Явно имаш по-добра версия, да я чуем.....

От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката ср

И как си го обясняваш ти разпада? Явно имаш по-добра версия, да я чуем.....

Разпада се случи точно когато 2ма олигарси се скараха - Пеевски и Василев. Пеевски не можаха да го натикат за шеф на Данс , заради протестите , а Василев си направи партия - Бареков. Скарването най-вероятно за пари от там потъна цялата коалиция. Другия основен проблем между БСП/ДПС беше Южен Поток. Когато Европа каза да спрем проекта , БСП първоначално каза няма да спираме проекта и ще го правим въпреки препоръките от Европа. Дпс беше на коренно различно мнение , защото ако Европа спрат парите в фонд Земеделие (където ДПС цоцкат много отдавна) щяха да губят. БСП след изборите беше като в нокаут. И последния удар дойде от ДПС с директни дати за избори.
Та БСП не са имали думата за нищо важно в това правителство. Думи като "Избираме Пеевски или правителството пада" показват силна задкулисна игра с надмощие и куклата на конци Орешарски , която прави каквото му кажат господарите.

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката ср

Напъни си малко мозъка. Можеш повече. Точно че Герб не са управлявали в Европа а много държави тръгнаха надолу и много бизнеси фалираха. Точно в България кризата се усети възможно най леко заради големите рестрикции които въведоха. Другия път можем само да гадаем какво би станало. А ето сега без криза , без нищо , заради далаверки спряха Южен Поток , окрадоха се 3,5 милиарда от банката дето ще ги плаща целия български народ.

Ще си го напъна, ама има опастност да не се разбираме още повече. Ти нали си обиколил всички държави в Европа. И моля те прави разлика между натурални фалити и такива предизвикани от политическата паритя, която управлява нарочно. Къде си видял в други държави такова нещо. Проекти към определени фирми, само наши, както се вика. Пич, каква криза да усетим, като тук е нон стоп мизерия и нямаме реална икономика. По 2-3 монопола във всяка област, само търговци и външни компании, търсещи евтина работна ръка, и кофти сървиза в туризма - което изнасяме, с какво точно имаме една силна икономика. Няма как да се срине нещо вече умряло. И след ГЕРБ и себеподобните им, съвсем затънахме, все глупаци там.

Да вземеш да се запишеш за младежкото ГЕРБ. Ударник да си, млад. :) Казаха, че няма да плащане ние тия пари, а ако решат да ги плащаме, аз лично кътвам данъка към тях. Споко, не са по-умни и това им личи в управлението. :)

От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атакат

Ще си го напъна, ама има опастност да не се разбираме още повече. Ти нали си обиколил всички държави в Европа. И моля те прави разлика между натурални фалити и такива предизвикани от политическата паритя, която управлява нарочно. Къде си видял в други държави такова нещо. Проекти към определени фирми, само наши, както се вика. Пич, каква криза да усетим, като тук е нон стоп мизерия и нямаме реална икономика. По 2-3 монопола във всяка област, само търговци и външни компании, търсещи евтина работна ръка, и кофти сървиза в туризма - което изнасяме, с какво точно имаме една силна икономика. Няма как да се срине нещо вече умряло. И след ГЕРБ и себеподобните им, съвсем затънахме, все глупаци там.

Да вземеш да се запишеш за младежкото ГЕРБ. Ударник да си, млад. :) Казаха, че няма да плащане ние тия пари, а ако решат да ги плащаме, аз лично кътвам данъка към тях. Споко, не са по-умни и това им личи в управлението. :)
ДОбра посока. Защо нямаме икономика ? Защо след 89та върви във спирала надолу. Защото има 2 партии , които са от тогава във властта с малки почивки. Това са забранената БКП и противоконституционната ДПС.
В младежко Герб нямам намерение да се записвам , това че споря тук по темите не означава , че се виждам да имам политическа работа. Работя съвсем в друга сфера, която ми е далеч по интересна от политиката. Виж ти ако имаш желание , се запиши в младежкото БСП. Виж това момче 15ската как с късмет отиде в Брюксел като евродепутат и даже измести Съсела от 1вото място. От къде БСПто да предвидят , че глупавия електорат няма да различава кръгче и квадратче. А Мая толкова горда беше с кодекса си. Думите и бяха "Герб никога вече няма да печелят избори" Е пак спечелиха с разгромна преднина.

Ти го питаш едно, той ти говори за 89, ходи гледай лидера ти какви ги е вършил в онея години и другите покрай него, срам нямаш, универсален простак си.

Ти го питаш едно, той ти говори за 89, ходи гледай лидера ти какви ги е вършил в онея години и другите покрай него, срам нямаш, универсален простак си.

Казах ти вече : човек дето си сменя партията всяка година ,но нон стоп плюе Герб е меко казано смешен. Решението за такива като теб точно Бойко го е дал - хващаш една гега и овчар.

здравейте дама и господа, много се е изписало от как не съм влизал, само ще ви кажа четете внимателно какво пише blackout8, току виж следващия ви бизнес не е фалирал заради герб мерб или баба яга...

blackout8, с цялото ми уважение колега, ма не схващате the big picture - проблемът не е в конкуренцията и свободния пазар, а в ниската покупателна способност на клиентите и тежката бюрократична машина, която смазва всяка наченка на частна инициатива у хората. Докато не разберете вие и тези, които защитавате, че на частния бизнес се крепи всяка икономика - няма да се измъкнем никога, а ще затъваме все повече. И мога да ви кажа, че е много тъпо да злорадстваш, че един бизнес е фалирал, понеже неговия собственик ти е опонент, защото това се отразява на целия облик на страната - тук личността няма значение. Не е свободен пазар тва с веригите - те са монополисти, които извиват ръце и ощетяват бюджета, изнасяйки печалбата навън. И като ми говориш за качествено обслужване си направи труда да видиш къде са най-големите нарушения, откъм неправилно съхранени храни и такива с изтекъл срок на годност. Тия акции и промоции в Билите са на стоки, подлежащи на брак, ама бабите грабят, щото е евтино, а за качествено нямат пари.
Плюйте колкото искате, но единствен Костов знаеше, че частият бизнес е необходим, за да има приходи в бюджета и показател за това е статистиката - при Костов започнахме - при тиквата приключихме. Когато фактите говорят и тикволюбците трябва да замълчат.

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атакат

Разпада се случи точно когато 2ма олигарси се скараха - Пеевски и Василев. Пеевски не можаха да го натикат за шеф на Данс , заради протестите , а Василев си направи партия - Бареков. Скарването най-вероятно за пари от там потъна цялата коалиция. Другия основен проблем между БСП/ДПС беше Южен Поток. Когато Европа каза да спрем проекта , БСП първоначално каза няма да спираме проекта и ще го правим въпреки препоръките от Европа. Дпс беше на коренно различно мнение , защото ако Европа спрат парите в фонд Земеделие (където ДПС цоцкат много отдавна) щяха да губят. БСП след изборите беше като в нокаут. И последния удар дойде от ДПС с директни дати за избори.
Та БСП не са имали думата за нищо важно в това правителство. Думи като "Избираме Пеевски или правителството пада" показват силна задкулисна игра с надмощие и куклата на конци Орешарски , която прави каквото му кажат господарите.

Пич, Пеевски е продукт на ДПС, малко си противоречив и от думите ти излизам аз прав. ;) Предложението Пеевски да стане шеф на ДАНС дойде от БСП, продиктувано от ДПС. И всички скочиха, най-вече герберите, защото смятай каква чистка щеше да се случи. А сега Бойко го сърбят ръцете да хване отново юздите, за да си разчисти сметките, защото ГЕРБ и каналите им много забуги претърпяха, сам го знаеш. Лошото е, че пак ще прекалят и ще ги сменим следващата година отново. И така ще влезем в един цикъл, в който ще смяняме правителства на 1-2 години, и защо? Защото едни и също идват и всеки е алчен и покварен отвътре.

Южен Поток няма нищо общо с нашите партии, тук войната е Русия - САЩ. Тук нашите си марионетки и знаеш, че всеки се отчита някъде, Знаем кой къде. ДПС нарочно изкат дати, те са в момента най-хитрата (не умна, а хитра) партия, която добре си играе играта. И като такава, за нея няма значение дали ще е с БСП или ГЕРБ, знае се че ще продължи да руши. Не я плашат избори, защото винаги влиза в парламента като водеща сила. Да, туук си прав, БСП нямат думата, ДПС беше, за това и се разпърдя това правителство, защото ДПС прекаляват, а рефлектира върху БСП. Никой не играе така. Но както ти казах, освен всичко, трябва да се мисли логично, а ако имаш и малко вътешна информация, вече логиката среща фактите и сценария си става типичен и най-вече епичен. ;)

От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и ат

Ти с радиото спорил ли си?
Пич, Пеевски е продукт на ДПС, малко си противоречив и от думите ти излизам аз прав. ;) Предложението Пеевски да стане шеф на ДАНС дойде от БСП, продиктувано от ДПС. И всички скочиха, най-вече герберите, защото смятай каква чистка щеше да се случи. А сега Бойко го сърбят ръцете да хване отново юздите, за да си разчисти сметките, защото ГЕРБ и каналите им много забуги претърпяха, сам го знаеш. Лошото е, че пак ще прекалят и ще ги сменим следващата година отново. И така ще влезем в един цикъл, в който ще смяняме правителства на 1-2 години, и защо? Защото едни и също идват и всеки е алчен и покварен отвътре.

Южен Поток няма нищо общо с нашите партии, тук войната е Русия - САЩ. Тук нашите си марионетки и знаеш, че всеки се отчита някъде, Знаем кой къде. ДПС нарочно изкат дати, те са в момента най-хитрата (не умна, а хитра) партия, която добре си играе играта. И като такава, за нея няма значение дали ще е с БСП или ГЕРБ, знае се че ще продължи да руши. Не я плашат избори, защото винаги влиза в парламента като водеща сила. Да, туук си прав, БСП нямат думата, ДПС беше, за това и се разпърдя това правителство, защото ДПС прекаляват, а рефлектира върху БСП. Никой не играе така. Но както ти казах, освен всичко, трябва да се мисли логично, а ако имаш и малко вътешна информация, вече логиката среща фактите и сценария си става типичен и най-вече епичен. ;)

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и ат

ДОбра посока. Защо нямаме икономика ? Защо след 89та върви във спирала надолу. Защото има 2 партии , които са от тогава във властта с малки почивки. Това са забранената БКП и противоконституционната ДПС.
В младежко Герб нямам намерение да се записвам , това че споря тук по темите не означава , че се виждам да имам политическа работа. Работя съвсем в друга сфера, която ми е далеч по интересна от политиката. Виж ти ако имаш желание , се запиши в младежкото БСП. Виж това момче 15ската как с късмет отиде в Брюксел като евродепутат и даже измести Съсела от 1вото място. От къде БСПто да предвидят , че глупавия електорат няма да различава кръгче и квадратче. А Мая толкова горда беше с кодекса си. Думите и бяха "Герб никога вече няма да печелят избори" Е пак спечелиха с разгромна преднина.

Ти в най-мутренските години, в прехода ми даваш пример. Там всичко бе диво, и дори ГЕБР, БСП и какви ли не, все щеше да е така, защото беше отвързана история.

Аз нямам намерение да се записвам никъде, но гледам стане ли дума за тия мутри ГЕРБ, ти си първия, който ги защитава и всеки, който им сипва стабилно е комунист. Що за логика? Спечелиха защото явно народа ни заслужава такава управя.

blackout8, с цялото ми уважение колега, ма не схващате the big picture - проблемът не е в конкуренцията и свободния пазар, а в ниската покупателна способност на клиентите и тежката бюрократична машина, която смазва всяка наченка на частна инициатива у хората. Докато не разберете вие и тези, които защитавате, че на частния бизнес се крепи всяка икономика - няма да се измъкнем никога, а ще затъваме все повече. И мога да ви кажа, че е много тъпо да злорадстваш, че един бизнес е фалирал, понеже неговия собственик ти е опонент, защото това се отразява на целия облик на страната - тук личността няма значение. Не е свободен пазар тва с веригите - те са монополисти, които извиват ръце и ощетяват бюджета, изнасяйки печалбата навън. И като ми говориш за качествено обслужване си направи труда да видиш къде са най-големите нарушения, откъм неправилно съхранени храни и такива с изтекъл срок на годност. Тия акции и промоции в Билите са на стоки, подлежащи на брак, ама бабите грабят, щото е евтино, а за качествено нямат пари.
Плюйте колкото искате, но единствен Костов знаеше, че частият бизнес е необходим, за да има приходи в бюджета и показател за това е статистиката - при Костов започнахме - при тиквата приключихме. Когато фактите говорят и тикволюбците трябва да замълчат.

Сега колежке, аз лично фалирах проект именно през 2011 година! Да си ме видяла да кажа и копче, леле мале фалирах или да пиша, че ми е виновен и ББ! Грешките бяха изцяло мой и на партньора ми - след този си фал седнах на гъза си и изчетохо колкото се може повече литература и инфо - това ми даде огромно знанание за оценка на бизнес, бизнес среда, бизнес риск и т.н!

Това, че не ти е ясно какво правят веригите и ги мразиш, че те конкурират е твой проблем - все едно кочияшите на карети да не мразят колите в края на 19 век!

За веригите големи глупости пишеш!

1-во веригите на са монополисти - държат 1/3 от бързо оборотните стоки!
2-ро щом един доставчик/производител е решил да сключи договор с тях, това означава че всяка друга алтернатива за него ще му носи мноого по малко ползи, може и директни загуби!
3-то именно там е съвършенна конкуренцията - масови стоки, инфото е достъпно до всеки, всеки може да влезе и излезе от този бизнес - огромен брой купувачи, както и не малко играчи. Ако някой реши да си играе с цените на горе, директно се избира конкурента му. Цените спадат и няма драстични разлики, а качеството се подобрява! Брак има и в малките магазинчета и в големите и във веригите - всеки има отделна политика какво да прави с брака!
4-то веригите са основни вносители на бюджетни средства! Веригите са изсветлили бизнеса, там те са изцяло легални - договори, обороти, данъци и т.н! Малките магазини почти винаги са били в сивото! А печалбата, това е награда на собстниците, ако решат ще я капитализират ако не ще я си я вземат! Ако не ти прави впечетление растежа на веригите се финансира със средства и то от печалбите!

Покупателната способност е функция само на едно ниската производителността - ниското капиталовложение и ниският човешки капитал са причина за това! Няма как да се подобри това, ако средата за бизнеса не бъде подобрена, след като държавата децентрализира редица неща и махне тежката бюрократична зависимост! За бюрокрацията си права, но в момента тя е още по страшна - съдя от други аспекти на бюрокрацията вземи си построй една проста вила или един коптор но да е легален - виж колко тона документи, пари и време ще пръснеш. А и за бизнеса бюрокрацията никак не е по различна. За Костов си права!

Масовата вълна на фалити, безработица, спад на пок. спосбност през 2010, след спукване на балона 2008 на НИ, влизането ни през 2009 в рецесията и най-големият бич беше, че народа беше адски задлъжнял, но си мислише времета все ще са хубави и пари ще има, е уви! Сега като са съкратили един от съпрузите или са намалили заплатата или нещо в комбинация и като вкараш големият кредит - нещата стават ад за тях! Да даваш повече от 50% от дохода си за кредити, ясно е че няма ти остане много за други покупки освен най-важните! Всеки бизнес, който влиза в графата на останалите стоки ще има огормни трудности. Виж тук за политика не говоря, това че хората винят тоз или онзи е ок, но това е заблуда - реалните проблеми са други. Лесно е да се вини друг, странно защо като ми фалира проекта, никой освен себе си не виних. ГЕРБ осраха положението по друга линия - ДДС и увеличаваща бюрокрация + фирмите им(както всекя партия на власт) но 1-вата масова вълна беше 2010 почнала от края на 2009 - десетки хиляди строители, брокери и т.н на понделника!

blackout8, не си мисли, че не съм търсила вината в себе си - напротив, ежедневно се самобичувам, но пък виждайки колко много фирми също прекратяват дейноста си мисля, че не може работейки почти 20 години изведнъж всички да сме станали супер накадърни и да сме фалирали по своя вина. Грешиш за веригите и доставчиците, но не ми се занимава да дълбая излишно. Лично познавам и работих с няколко големи доставчика, които бяха фалирани точно от големи вериги, понеже не се разплащаха с тях, па нека са светли и прекрасни данъкоплатци - инвеститори. Няма смисъл да дробим тая ситна попара - извода е очевиден и пак ще го повторя за тези, които не са го видели все още:

МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА СЪСИПА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, а с това и икономиката на страната. НИКОГА ВЕЧЕ ГРОБ !!!

blackout8, не си мисли, че не съм търсила вината в себе си - напротив, ежедневно се самобичувам, но пък виждайки колко много фирми също прекратяват дейноста си мисля, че не може работейки почти 20 години изведнъж всички да сме станали супер накадърни и да сме фалирали по своя вина. Грешиш за веригите и доставчиците, но не ми се занимава да дълбая излишно. Лично познавам и работих с няколко големи доставчика, които бяха фалирани точно от големи вериги, понеже не се разплащаха с тях, па нека са светли и прекрасни данъкоплатци - инвеститори. Няма смисъл да дробим тая ситна попара - извода е очевиден и пак ще го повторя за тези, които не са го видели все още:

МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА СЪСИПА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, а с това и икономиката на страната. НИКОГА ВЕЧЕ ГРОБ !!!
Колежки ти както не си фалирала през 96-7г, значи си имала огормен натрупан опит трябвало е да видиш какво става в края на 2008 - а инфлация от двуцифрени числа си говори много! Не знам какъв е бил бизнеса ти, но ако е бил толкова крехък то през 90-те години, направо не знам как не е фалирал - имала си златни уроци и опит от тогава ... А принципно това, което го описваш за масови фалити на сходни бизнеси е и дефинцията на депресията - много алогично, масови грешки на предприемачите! Това пак показва, че бизнес цикъла си е казал тежката дума за жалост.

За мутрите си права за жалост, от 25 години са фактор!

П.С. Не ме разбирай погрешно, ако ББ и ГЕРБ бяха единственият виновник, сега като го няма нещата трябва да литнат, а те дори се сриват! Тук не говоря за политика - явно факторите са и отвъд политика(макро икономчески фактори, демографски фактор и социални фактори) . Проблема е че политическото фиаско за последната година и последните няколко седмици, ще докарат до извънредно тежки икономически последици - за жалост, тук политиците играят главният фактор за доосирането на всичко и до твоята бленувана пок. спобност! Да не се разбира, че съм член/галсоподател на някоя партия от власт имащите сега!

Последно редактирано:

Изобщо - виновен за масовите фалити на дребните фирми си беше тиквоча и няма какво да се лъжем. Пак казвам - вижте търговски регистър, ако аз лъжа - цифрите не.

Зомбираните активисти да бълват глупости е нормално.
По-голямата част от заличените в Търговския регистър фирми са естествено отпадналите от пазара субекти. По това време се осъществи принудителното заличаване на отдавна недействащи по ред причини фирми, създавани с години по различно време, които никой не си правеше труда да отиде и да отрегистрира.
Естествено, "ужасяващата" цифра - която, разпръсната в годините, би изглеждала нормална, бе използвана от политическите опоненти и хиляди кухи лейки я захапаха първосигнално.

По статистика от преди няколко години, годишно девет от десет новорегистрирани фирми в САЩ, фалират същата година. Това са 90%. И никой в САЩ не се сеща да обвини ГЕРБ за този "ужасен" процент.

Сега колежке, аз лично фалирах проект именно през 2011 година! Да си ме видяла да кажа и копче, леле мале фалирах или да пиша, че ми е виновен и ББ!

Две от заличените по това време фирми бяха мои. Едната бе активна около две години - в началото на 90-те, другата малко над 5 години - в края на века.

Горе