Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Добре де какво се дърлите за бизнеси и политики! Има няколко преки политики в ущърб на бизнеса по времето на ББ, но имаше и сериозен фактор наричан огромно задлъжняване, което го виждаме и сега. От бизнес подем влязахме в спад и депресия. 2008-9 влязохме в кризата, началото на бума беше положен от Костов. Та кризата отвя цели сектори, осоебно тези които се балонизираха НИ и строителството - това са чисто нормални процеси. А от бизнес погледнато нещата се променят, няма как локален магазин до него да отоврят верига Кауфланд, да издържи. Не може бизнес с продажби да се конкурира с новостите в лицето на онлайн магазините - прост пример един познат на сестра дава 60-70к за 4 месеца на златните и извадил 2к чиста печалба - и да мисли, че нещо не е както трябва - като тези пари може вложи в оналйн магазин да ги вкара в оборот с по 15 процента печалба и да върти! Няма как при рецесия, задлъжнялост да има и потребление. ББ използваха бизнеса като кредитор ама с нулева лихва, едно популистическо правителство няма как да очакваш при него във време на спад на икономиката да е по различно, за репресии на бизнеси е валидно и сега ако не си с БСП/ДПС бизнеса ти е капут така че всяка власт си покровителства хората. НО има и чисти бизнес и макро фактори, примерно дали вие ще се провалите или не - лошото е че държавата и по ББ, а и сега не прави нищо да отпусне въжето. В момента сме в много тежка институцинална криза и една видима бухалка в лицето на прокуратурата - сори колеги но за няколко месеца толкова поръчки станаха, че не знам - това с КТБ е втори Костинброд, само дето последствия ще има и ще ги платим точно вие, които се дърлите както и аз и компания. Проблема не е в политиците, а в ниската култура на нас - няма как да очакваш някой който има тоталната власт и репресивен апарарт да му кажеш абе работи за нас и до там - всеки божи ден трябва да си коректив!

Блеки съвсем кратичко ама много вярно ще ти го напиша .... Изключвам политиката на стимули която всички в европа / сащ/ япония /китай правеха през това време, понеже знам че не я харесваш....

ОБАЧЕ - какво се случва ако вместо стимули по време на криза:

1. забавиш във времето дължими пари (и то не малко ами колкото бяха пакетите със стимули на някой по малки държавици) който прехвълят това забавяне надолу по веригата към по малките си подизпълниетели
2. в духа на всяко ляво (комунистическо/ социалистическо) управление вдигнеш данъците осигуровки (и акцизи) и със силови методи се опиташ да подобриш събираемостта ....

Отговора е че този който управлява усилва ефекта на кризата и ако съм писал в подкрепа на тези мерки в началото в името на по голямата цел да се опитаме да ни приемат в ЕРМ2 и европа да почне да ни дава повече НО като не се получи на 6 месец герб трябваше просто да престанат да не правят нищо(само да са се управляват честно) и въобще нямаше толкова фирми да фалират... и нямаше така да си идат

Съвсем няма да пиша че това да на близка до теб фирма да и възстановиш парите навреме всъщност е директна политика на стимули спрямо някой "пазарни" играчи сравнение с какво правиш на останалите по 1,2

съвсем няма да пиша на тези "пазарни играчи" който си стимулирал като си им оставил свеж кеш какво ще стане ако да кажем им дадеш и дневниците за продажбите на конкуренцията взети при даннъчна проверка ....

Е затова са виновни герб и мястото им не е в Европейската Народна Партия а в ПЕС чисто ляво управление сътвориха съчетано с мутро-елементи за стимулиране на наши хора.... и затова са виновни...

И това е само икономиката за заплахата свободата и демокрацията също може много да се напише и само за това мястото им е на политичексото бунище

Пускам цитат и линк да не каже някой от ГЕРБ че си измислям

"Ако не върнеш ДДС-то на един износител три месеца поред, той просто ще спре да изнася. За какви помощи за експортните ни компании говорим изобщо и какви схеми за подпомагане, ако тя не си изпълнява най-основните задължения. Стабилността на бюджета се превърна в някаква фиксидея покрай стремежа да ни приемат в чакалнята на еврозоната", коментира пред "Дневник" Атанас Бобоков, един от основните собственици на производителя на акумулатори "Монбат".

http://www.dnevnik.bg/biznes/2010/02/14/857852_durjavata_otnovo_bavi_vuzstanoviavaneto_na_dds_s/

Простичко и кратко как дозадълбочиха кризата, полсе работниците да кажем от този износител няма да пазаруват от магазинчето на нандито и тя реализира спад и спиралата се завърта от неграмотно (ляво) управление...

И герб си купи нови коли спори с това което съм написал в предния пост :) не е интересна новина....

Аз лично съм с частно мнение и дори и тези който подкрепям да управляват бих го предложил... понеже сме най бедната страна в ЕС депутатите ни трябва да се возят на най евтините коли който се правят в ЕС (Дачия и Грейт Уол) и то само за най главните лица

А депутатите в масата си трябва да дадат светъл пример като идват на работа с колелета и и градски транспорт - както правят в колегите им западна европа ...

От: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Зомбираните активисти да бълват глупости е нормално.
По-голямата част от заличените в Търговския регистър фирми са естествено отпадналите от пазара субекти. По това време се осъществи принудителното заличаване на отдавна недействащи по ред причини фирми, създавани с години по различно време, които никой не си правеше труда да отиде и да отрегистрира.
Естествено, "ужасяващата" цифра - която, разпръсната в годините, би изглеждала нормална, бе използвана от политическите опоненти и хиляди кухи лейки я захапаха първосигнално.

По статистика от преди няколко години, годишно девет от десет новорегистрирани фирми в САЩ, фалират същата година. Това са 90%. И никой в САЩ не се сеща да обвини ГЕРБ за този "ужасен" процент.

Две от заличените по това време фирми бяха мои. Едната бе активна около две години - в началото на 90-те, другата малко над 5 години - в края на века.

Ако някой тук е зомбиран активист, то ти приятелю яко намирисваш на такъв. Аз лично познавам хора с успешен бизнес, който беше с тенденция да расте и които фалираха поради мутренското разграбване и унищожение на страната. Ясно ми е, че ще избълвате куп глупости за оправдание на най-лошото правителсто на тая държава, но с това ще станете още по-смешни в очите на тези, които са изпитали истината на гърба си. Когато фактите говорят, вие няма смисъл да пикаете срещу вятъра и да се злепоставяте повече. А фактите са: огромна междуфирмена задлъжнялост по вина на правителството на тиквоча - довело до масови фалити по цялата верига + изключително свито потребление, поради намаляване доходите на хората и драстично повишаване на техните разходи. Оралните ласки, с които дарявате господаря си ежеминутно не ме дразнят - дразни ме това, че се опитвате да ме убедите колко е хубаво, за да се включа в тая дейност. Ми, тц- няма да стане. Нали не мислите, че ще убедите някой от опонентите си тук с дълги тиради, в които се правите на топ-икономисти?

От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Куул, братле точен си! Това, принципно се виждаше като ефект от средата на управлението - просто ББ не искаше да реформира и затова облага в следстиве на спадащи приходи, в следстиве на масови фалити породени от бизнес цикъла! Дали е това добре? Разбира се, че не!

Но всичко, което го правеше ГЕРБ, го има валидно и сега! Мит е че ДДС се връща на секундата, а бюрокрацията на местно ниво си расте та расте - а на по голямо ниво се меши в бизнес отношения - първо се почна с харта, после преминахме през законите за Лафка, после редица поправки законите на отдаване на общински площи, до регулации на пазара на кредити (лишаване на хората до легален ресурс, просто ще идат при мутрите) до мешене ужким на веригите, като всички тъговци, прозиводители и бизнеси ще бъдар контролирани по нови бюрократични спънки и всеки ще го отнесе жестоко - КФН ще чете закона като дявола тамян!

Пак казвам, ако ГЕРБ бе този фактор, защо сега не се променихра редица закони, защо нищо не е по-добре, защо НЕК скрито ще се приватизира, защо се създават тези дефицити и защо бюрокацията се засилва! Това го приемам за фактор, както ГЕРБ така и тройната, но има чисто бизнес фактори. Защото в момента само РБ говорят правилно и искат да променят и реформират - най-малкото има проблеми в пол. система, та именно затова мисля към тях да се ориентирам! Ако узаконят кражбата на КТБ директно за тях с две ръце + агитация срещу тези партии. Но дори и те да дойдат на власт и променят всичко има чисто макро фактори, които ще са валидни. Затова не мога приема няколко политики приети след средата и не променени сега, да бъдат единствен фактор!

П.С. Сори братле, ама това което приготвят с КТБ, ще създаде такива непорправими щети, че ГЕРБ ще ни мязат на пионерчета! Сори но не мога се съглася, че сега е по спокойно по малко страх и повече възможности! Мога ти дам един индикатор за икономиката ни! Виж софик виж 2009 януари беше дъното от тогава пълзяхме и от 2012 тръгнахме нагоре, преди протестите 2013 дори нещата изглеждаха от индикатори по-добре, после всичко спад надолу - а това фиаско с прокатуртата, БНБ и тоталната криза на доверие всява такава несигурност и страх, че не искам говоря! Банковата система се тресе, краде се банка именно от тези, които имат власт и то пред очите ни!

От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

И герб си купи нови коли спори с това което съм написал в предния пост :) не е интересна новина....

Аз лично съм с частно мнение и дори и тези който подкрепям да управляват бих го предложил... понеже сме най бедната страна в ЕС депутатите ни трябва да се возят на най евтините коли който се правят в ЕС (Дачия и Грейт Уол) и то само за най главните лица

А депутатите в масата си трябва да дадат светъл пример като идват на работа с колелета и и градски транспорт - както правят в колегите им западна европа ...

Какво да споря, съгласен съм с теб в повечето неща, не мога да кажа на черното бяло. Но влизам тук само да си правя весело в тия теми, който има акъл, чете, пита, интерсува се и знае, който не, колкото и да пишеш и обясняваш във форуми все тая...

П.С. Сори братле, ама това което приготвят с КТБ, ще създаде такива непорправими щети, че ГЕРБ ще ни мязат на пионерчета! Сори но не мога се съглася, че сега е по спокойно по малко страх и повече възможности! Мога ти дам един индикатор за икономиката ни! Виж софик виж 2009 януари беше дъното от тогава пълзяхме и от 2012 тръгнахме нагоре, преди протестите 2013 дори нещата изглеждаха от индикатори по-добре, после всичко спад надолу - а това фиаско с прокатуртата, БНБ и тоталната криза на доверие всява такава несигурност и страх, че не искам говоря! Банковата система се тресе, краде се банка именно от тези, които имат власт и то пред очите ни!

Герб няма да мязат на пионерчета защото всичко което ще последва от фалита на КТБ ще удари най-силно следващото правителство което със сигурност няма да е БСП по-вероятно да са герб. Ще се наложи най-вероятно да се теглят заеми и непупулярни мерки и бойко ще стане по черен от костов и царя взети заедно ако вече не е...

Герб си и замразиха заплатите колко години , тези обаче освен кражбите си вдигнаха и заплатките с 300-400 лева. Да живее БКП. За една година България настигна Швейцария !

Блеки аз казах по рано кой единствения и последен управлявал който е имал топки да направи болезнени но нужни реформи за да изправи страната и другите след него да берат плодовете на тези реформи (от който реформи следваше че масата заблудени хора няма да поискат да го преизберат - другите включително Боко нямат топки за това)

Факта е че герб задълбочиха кризата.... сега не са по цвете но пък част от другите недостатъци на герб ги няма... мен лично ми е особено за натиска върху тези който се опитваме да работи и да изкараме някой лев от чубина - по един на месец олиташе от форума в грандиозна акция да покажат че службите вършат някаква работа (ама то със социалистичексо управление и показване по медии как работиш не става) Ако герб се държаха честно спрямо всички ... Ако не заплашваха свободата и демокрацията (да това си го мислех сериозно през тяхното управление) нямаше да свършат така много разумни хора да не ги харесват и да мислят че са най голямото зло...

Куул, и комитата си признаха

http://www.investor.bg/ikonomika-i-...-dava-otrajenie-vyrhu-ikonomicheskata,176362/

Страната е в икономически растеж, но политическата криза започва да дава отражение върху икономическата, заяви пред БНТ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. „Затова трябва в кратки срокове да се отиде на избори“, каза министърът.

Стойнев с неговите преки дейтвия и национални предателски решения създаде огромни дупки - а говори все едно нищо не е правил. Той е директен пример за тотално безхаберие на изключително висок пост! Или си съгласен с икономически и енергетичните промени?! Знам какви са ти възгледите и знам, че няма да приемеш нито 1!

Герб си и замразиха заплатите колко години , тези обаче освен кражбите си вдигнаха и заплатките с 300-400 лева. Да живее БКП. За една година България настигна Швейцария !
Явно са имали от други "канали" пари. :) Не се притеснявай, то 6 апартамента не са купуват с замразени заплати. :)

Само година управление , а заемите ще набъбнат до близо 8 милиарда + една ограбена банка + НЕК пред фалит. Как да не гласува човек за БКП.

Явно са имали от други "канали" пари. :) Не се притеснявай, то 6 апартамента не са купуват с замразени заплати. :)

Прав си и ти , не може всички като Моника Станишева в милиарди да работят като ПР и да смучат европейски пари.

Само година управление , а заемите ще набъбнат до близо 8 милиарда + една ограбена банка + НЕК пред фалит. Как да не гласува човек за БКП.
Никой няма да гласува за тях - там са купени гласове и баби. Нормален човек не би гласувал, въобще. Май и така ще стане. И бай манго и компания ще си изгласуват и честито отново. :)

Блеки аз казах по рано кой единствения и последен управлявал който е имал топки да направи болезнени но нужни реформи за да изправи страната и другите след него да берат плодовете на тези реформи (от който реформи следваше че масата заблудени хора няма да поискат да го преизберат - другите включително Боко нямат топки за това)

Факта е че герб задълбочиха кризата.... сега не са по цвете но пък част от другите недостатъци на герб ги няма... мен лично ми е особено за натиска върху тези който се опитваме да работи и да изкараме някой лев от чубина - по един на месец олиташе от форума в грандиозна акция да покажат че службите вършат някаква работа (ама то със социалистичексо управление и показване по медии как работиш не става) Ако герб се държаха честно спрямо всички ... Ако не заплашваха свободата и демокрацията (да това си го мислех сериозно през тяхното управление) нямаше да свършат така много разумни хора да не ги харесват и да мислят че са най голямото зло...

Аз не споря и аз съм писал за кого бих гласувал! Там имаме сходство!
За онлайн може и така да е но те си играха ГЕРБ на дребно чисто ПР, а в момента с енергетиката и банките тези си играят на мега едро и щетите спрямо това( не искам да говоря за други сектори в икономиката), което са правили ГЕРБ в ИТ ще са хиляди пъти по-големи. Ти го гледаш от своята камбанария, аз съм в оналайн основно от ГЕРБ на сам, пряко съм нямал грам проблем, но сме в различни сегменти - сега правя проект изцяло за БГ и ще ти давам инфо пряко кое е как е! Но аз гледам по голямата картинка, а там нещата са отваратителни сегашните дори и за мезе не взимат никой от нета. И защо общият пазар на нет-а в БГ не е равен и на десета от това, което ще вземат сега! А За ГЕРБ си ми говорил за акции, но не можеш и да отречеш за онлайн пазара расте с двуцифрени темпове средшно годишно за последните няколко години! Сори братле, но трябва една идея по обективно - това което виждаме сега е УЖАСЯВАЩО равно е на директно секвестиране на капитал за милиарди и този, който ще плати негативите си ти аз и копания! Ако не виждаш това, което ти пиша а много добре знам, че имаш знания в тази сфера, и ако не го приемеш ще е мерене с различни аршини! Като тук не защитавам ГЕРБ! Просто не мога приема лайт мотивите и опорните точки, който се пускат в обществото - вече сме свободни и щастливи и всичко расте със страшна сила - а ние дълбаем по всички индикатори дъното и да залагаме нови огормни проблеми за напред + ново заробване на неродените деца!

Никой няма да гласува за тях - там са купени гласове и баби. Нормален човек не би гласувал, въобще. Май и така ще стане. И бай манго и компания ще си изгласуват и честито отново. :)

То това е най - големия проблем Не гласуването. Така цигани ни определят правителството. Абе която и да е партия , няма значение , важно е да гласуваш защото при ниска избирателна активност - ДПС е големия победител. При тях има цели махали дето гласуват само за тях .

Aми герб да бяха въвели някакви неща и промени за задължително гласуване или някакви такива мерки, но нищо не направихте и вие герберастите, сега в опозиция виете за задължително гласуване, ама 3 години и половина не го направихте.

Aми герб да бяха въвели някакви неща и промени за задължително гласуване или някакви такива мерки, но нищо не направихте и вие герберастите, сега в опозиция виете за задължително гласуване, ама 3 години и половина не го направихте.

Така е тука си прав трябваше да го въведат ама нали знаят, че приемат ли ли такъв закон 3 гафона от всеки 5 ще реват по форумите, че им се накърнява личната свобода. Хайде сега напъни си мозъчето и кажи ако ти трябваше да пишеш закон за задължително гласуване как би накарал например блинки да гласува без да те банне от форума.

То затова се заговори не задължително а да е с някакво стимулиране. Примерно гласуваш и ти опрощават 20 лева от данъците. За мен по важно е хора без средно образование да нямат право на глас. Така мангалите отпадат на 90 процента.

Така е тука си прав трябваше да го въведат ама нали знаят, че приемат ли ли такъв закон 3 гафона от всеки 5 ще реват по форумите, че им се накърнява личната свобода. Хайде сега напъни си мозъчето и кажи ако ти трябваше да пишеш закон за задължително гласуване как би накарал например блинки да гласува без да те банне от форума.

Тва пък със задължителното гласуване е като връзката към НАП. Пак си отчитам същите обороти и ако искам издавам, ако искам не издавам бележка - кой ще ме види ако работя с редовни клиенти? Така и с гласуването: отиваш, щото си задължен, но пускаш невалидна бюлетина и само процента ''гласували'' е различен - не и този, с който някой ще вземе властта. Нямаше да се стига до тия недоклатени, рестриктивни и импотентни закончета ако нещата се правеха по правилата от самите политици и всичките им напъни да си вържат кошницата са само в ущърб на обикновения човек.

Горе