Край на сагата "Южен Поток" ?

От: Край на сагата "Южен Поток" ?

Абе ходи си прасни една злобарка да се успокоиш, бе костовисче, стига си лял акъл точно пък на мен.
Не виждаш ли колко си смешен, та си тръгнал да се обясняваш на хората в форума и да ми се правиш на компетентен по всеки въпрос. Аре бегай да лижеш на костов задника и стига си ревал, колкото до тъпото ти дпс, не аз съм се гушкал с него, и при още един коментар такъв, няма да се стърпя като колегите, и ще те зачервявам навсякъде дето те мерна...
ДПСарската фуражка продължава с чутовните аргументи...

След освобождението бяхме съюзници на Хитлер и ни простиха.Сега сме съюзници на Сатанинските щати и прошка няма да има,поне за следващия половин век.В момента на никой не му идва на ум,че след няколко години,могат да кажат,и най-вероятно ще кажат,че функционирането на АЕЦ Козлодуй не може да бъде удължено повече,и освен газ,ще внасяме и ток от Турция.През студените зимни дни,овцете ще ги топли мъжествения образ на Бащицата над леглото,а трезвомислещите пак той,на предизборни плакати в печката.И кибритчета предизборни има бол,кой да си пали печката с тях,кой да се пали на улицата...кой както иска...

Владко, ти окупация 65 години с комунистически привкус прошка ли му викаш? Където нито един войник от червената армия не сме убили?

Щонов днес:

54 млн. евро на година е печалбата от транзитните такси от „Южен поток“ за следващите 32 години, заяви бившият служебен министър Васил Щонов пред bTV.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/12/04/pechalbata-ot-iujen-potok-bila-54-mln-evro-godishno.247347

Булгартрансгаз печели от сегашната тръба 100-120 милиона евро за пъти по-малък обем.

Като цяло доста икономически "изгодно" ми се струва как Путин самосиндикално реши да ни откаже от такава благодат ...

Блеки,имахме страшна армия,ракети СС 23,които им бяха трън в задника на всички,рязаха ги 10г. и точно унищожаването им беше цената да ни вкарат в НАТО,имахме икономика,промишленост и производство.Сега произвеждаме само дългове и деца(с вроден тен).Няма какво да чета голите думи на една Соростутка,нещата са такива,каквито са-ПЪЛНА СКРЪБ.България е ненадежден партньор за Русия и съюзниците и,почти толкова,колкото е и Украйна.

Ама ти сериозно вярваш, на боклук тв, и профанско назначеното правителство на един гей??? :D
Владко, ти окупация 65 години с комунистически привкус прошка ли му викаш? Където нито един войник от червената армия не сме убили?

Щонов днес:

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/12/04/pechalbata-ot-iujen-potok-bila-54-mln-evro-godishno.247347

Булгартрансгаз печели от сегашната тръба 100-120 милиона евро за пъти по-малък обем.

Като цяло доста икономически "изгодно" ми се струва как Путин самосиндикално реши да ни откаже от такава благодат ...

Уни, това са думите на министъра - обещавам ти, ако някога имам достъп до документите за ЮП ще ти ги щракна ги видиш. Надявам, се да станат публични някой ден ...

Владко, само за Скъда си прав, за икономическа ефективност не ми се говори. Това пак нищо не значи 65 години комунизъм, имаш ли идея БГ с какви темпове се е развивла да кажем след 1-вата световна при наличието на пазарна икономика? Можеш ли да екстраполираш 65 години пазарна икономика какво щеше да е сега?

За армията не ми се говори, каква би била сега пак при наличието на не комунизъм. Мисълта ми е като се говори за едното, не трябва се забрави какво сме загубили.

От: От: Край на сагата "Южен Поток" ?

Ами ок, братле, ще чакам. Иначе адмирации, ти си един от малкото десни в форума с които може да се говори нормално и спокойно.
Уни, това са думите на министъра - обещавам ти, ако някога имам достъп до документите за ЮП ще ти ги щракна ги видиш. Надявам, се да станат публични някой ден ...

Владко, само за Скъда си прав, за икономическа ефективност не ми се говори. Това пак нищо не значи 65 години комунизъм, имаш ли идея БГ с какви темпове се е развивла да кажем след 1-вата световна при наличието на пазарна икономика? Можеш ли да екстраполираш 65 години пазарна икономика какво щеше да е сега?

За армията не ми се говори, каква би била сега пак при наличието на не комунизъм. Мисълта ми е като се говори за едното, не трябва се забрави какво сме загубили.

Ами ок, братле, ще чакам. Иначе адмирации, ти си един от малкото десни в форума с които може да се говори нормално и спокойно.
Споделям мнението на Унито,наистина Блек е единствения,с който може да се говори и спори нормално,без обидни коментари.

Да трябва да няма лични обиди и спазване на добрият тон. Обидите не трябва са функция на липса на аргументация.

Признавам си, че всичко за ЮП, което говоря е следствие на официалните изказвания на без значение, кое официално лице. Лесно можем да калкулираме, печалбата на година от ЮП щом се очаква да се изплати за над 22 години и това по оптимистичните есктраполации. За жалост всички рискове са за наша сметка. ЮП да се строи изцяло от Газпром, пък било то и да взимаме по-малки такси - но ще сме нетна печалба.

Пак по офциални данни Булгартансгаз печали около 100 милиона годишно от транзитните такси за тръба в пъти по-малка от ЮП. Това някак си много страно съвпада с думите на Путин, че БГ ще губи по 400 милиона на година.
Ако се позовем на старите оценки преди да се вдигне ЮП с нови 20+% то ние за 22 години си връщаме ЮП. Ако вземем думите на Путин за 400 милиона евра умножим по 22 години то това са близо 9 милиарда евра. А ЮП пак преди увеличението се изчислваше на около 620 милиона евра - та хайде да смятаме колко е разликата спрямо думите на Путин.

Може да направим обратната схема 22 години + лихвите по-кредита да намерим годишната такса. Та значи на 620 милиона ни е кредитната линия това пак преди увеличението на ЮП с 20+% при лихва от 4,25% или 26,35 милиона лихва на година, като ги умножим по 22 години се случва 579,7 милиона като бутне главницата от 620 милиона то става 1199,7 милиона печалба за 22 години. Делим 1197 на 22 излиза 54 милиона транзактни такси за 1 година

Пак повтарям за сегашните тръби имаме около 1.69 долара за 1000 кубика на 100 км такса или около 100 милиона печалба за тръби в пъти по-малък обем.

Сега, се оказва че Путин завалият бил прав, но 350 милиона на година ще отидат в другият джоб!

П.С. Сбърках лихвата е била 4,25%

Последно редактирано:

Със сигурност Путин е прав,а нашата крадлива политическа паплач сега няма да има как да краде,от газта поне.

Със сигурност Путин е прав,а нашата крадлива политическа паплач сега няма да има как да краде,от газта поне.

Аз съм милиард процента сигурен, че Путин е прав.

Математически излиза печалба 54 милиона и това преди да се увеличи цената на ЮП - т.е. тук говорим 22 години плащане.
А сега печелим по 100-130(част от печалбите са в натура) милиона от текущите такси с в пъти по-нисък обем - почти 4 пъти по-малък.

Другите страни може да договорили перфектни отношения, но уви нашата паплач както каза си ги взе.

350 милиона по-малко ще вземем като вземем думите на Путин и 22 години връщането. Така, още ли е изгоден проекта и това, е при наличието на неспазване на правилата.

Сега може и да продължа с нещо в добавка - ако бяхме направили ЮП то по другата тръба ще пресъхнат част от приходите - това като калкулираме в цялата схема усещатели на къде отива?

Последно редактирано:

Ми не е. ЕС е една досадна лелка, която ще обвини в провала (о, изненада!) кого?
Ми България, разбира се. Дори ще осъди тази малка балканска парясница на всеобщо събрание, обвинявайки я дори и за собствените си грешки.

Нищо ново под слънцето, а на бас?

Страната, както обикновено е прав. :lol:

http://offnews.bg/news/Политика_8/Ю...-нация-и-зад-нея-стои-цяла-Европа_426397.html

Мда. ЕС ни обвини, че и ни съди :lol:

Страната, както обикновено е прав. :lol:

http://offnews.bg/news/Политика_8/Ю...-нация-и-зад-нея-стои-цяла-Европа_426397.html

Мда. ЕС ни обвини, че и ни съди :lol:

Да,прав е Юнкер,зад нея стои "Цяла Европа",и и е вкарала нещо дебело и натопорчено.Само не мога да реша в тази картинка мъж или жена е Б-я... :-o

Владко, след като разбра, че от ЮП имаме само пасивии и рискове за жълти стинки, от простите сметки, които направих тази седмица, все още ревеш за ЮП и ЕС са ти виновни ... много странна логика. Все едно страдаш от Стокхолмски синдром ...

Страна, да вземаш като аргумент опитите за политически активи на двама политици е доста нелепо, не мислиш ли. :D

Страна, да вземаш като аргумент опитите за политически активи на двама политици е доста нелепо, не мислиш ли. :D

По-лепо би било да взема твоите аргументи, изразяващи се в ръкопляскащо смайли?

Тва имате, с тва аргументирам. Нема да си измислям я. И без измислици приказката си е достатъчно купонджийска. Нема ли да скачате по Майдана (пардон, по жълтите павета) от гордост, че прецакахте ЮП? Все пак технологията на подскачане беше отработена от психолозите и при вас през миналия век (кой не скача е червен май се наричаше...). 15-20 години по-късно се видя кои са и червените и кои са червеногъзите.

В тема за Украйна как да не цитирам анархиста батька Махно в този случай: "Бий червените до посиняване, бий сините до почервеняване".

Бащицата Махно :-o

Ама не е така цитата :p

ЧеЧеОт: Край на сагата "Южен Поток" ?

Бащицата Махно :-o

Ама не е така цитата :p

За мен е батька, все пак ми е по-близък :)

Иначе за цитата си прав, но не бях сигурен, че българите от този форум ще разберат "белите". Примерно Гого по-вероятно бе си помислил за "Славия", останалите запалянковци - за евреите и т.н.

Бей красных до побеления, бей белых - до красного каления (c). Това е оригиналът (макар че в Мрежата се цитира ""Бей белых, пока не покраснеют, бей красных, пока не побелеют!"). Кой от вас знае какво е "красное каление"?

Да не говорим, че в Русия "сините" са "голубые". Какво е "голубые"? Нали се сещаш в какво щяха да ме обвинят тук местните разноцветнодъгови...

Та затова ползвах по-разбираемия за българите вариант... Червени vs сини си е от край време.. спорт, политика etc.

Горе