madgooglebot
Well-Known Member
Аз па ако имам хостинг бизнес, ше си зема един шано мой човек кадърен админ и ше ви шейпа сайтове, да не ми хабите ресурси, ама пък постоянно ще ви заливам с промота и тънки цени, за да ме фалите по форумите
Тва спор нема, тук има спор - трее ли поддръжка или не трее, за да са съизмерими цените със световните, или поне се опитахме да направим подобна дискусия, въпреки че "бе за 1 кутия цигари ли си бе" е къде-къде по яката дискусия, и оная отиде у ряката..Това да влезеш в суперхостинг и да пишеш директно в лайвчата и да ти решат проблема буквално за 2-3 минути е безценно. Отиди пускай тикети и чакай индиеца да ти отговори в големите чужди фирми...
Ти сериозно ли ще набуташ 100 сателитни сайта на едно IP??? Нямам думи...Не говорим за планове, а за различни услуги. Един клиент на споделен хостинг е малко вероятно да стане системен администратор и да премине на неменажиран нает сървър. Дали за една фирма има смисъл някоя услуга да й е loss leader и покрай нея да ти продаде други услуги, да те ъпсел-не на по-висок план или нещо друго, си е нейна работа и не е задължително всички да са избрали една и съща стратегия.
За поддръжката ти казвам че си в голяма грешка. Недей да съдиш по себе си.
На първа страница в гугъл излизат резултати за 2лв/м. Колко по-ниска да става тая цена, че чак някой да пуска и нови планове без поддръжка? По-горе си писал за фрийленсъри, които от 100 сайта првели 10лв. Ок, ама първо ако имаш 100 сайта изобщо не си за споделен хостинг и второ, нагоре има споменати и виртуалки по €5, които ще са ти далеч по-евтини (и по-надежни от нает сървър със стотици акаунти на него).
Еми вземи един евтин сървър със 100 IP-та (600 лв на месец само за IP тата в най-добрия случай) и си цъкай сателитки.Ти сериозно ли ще набуташ 100 сателитни сайта на едно IP??? Нямам думи...
Бяха едно време, когато имаше свободни IPv4 в обръщение. Сега и по 20 лв на месец стигат. Ей заради такива неща , кометарите ти в тая тема са смешни, защото съм сигурен, че дори лиценза за cPanel на 1300 потребителя не можеш да сметнеш по новата им схема и си нямаш и на идея колко е.Тия ip-та не бяха ли по 2лв на месец, кви са тия 600лв
то и бозата едно време беше по 6 стотинки, ама гледай как лети времето
На вън са 2$, в бг са около 4-5лв, чак 20лв немаБяха едно време, когато имаше свободни IPv4 в обръщение. Сега и по 20 лв на месец стигат. Ей заради такива неща , кометарите ти в тая тема са смешни, защото съм сигурен, че дори лиценза за cPanel на 1300 потребителя не можеш да сметнеш по новата им схема и си нямаш и на идея колко е.
основния пълнеж на споделения хостинг е съвсем друга група. Лансерите са под 10%... а в сегмента на бутиковите клиенти е съвсем друга и претенциите там са подплатени с платежоспособност. Точно ти обясняваше за разделението на клиентите, като някаква колосална новост но в бг то има отдавна. И тук персонал няма....Съвсем принципно - внимавайте с троленето, щото тука нема ни един глупав, вервайте ми, това че си траят е друг въпрос.. Основният пълнеж ви е от лансери, така че не заставайте срещу тях. СЪЩО поне 50% от фирмените/бизнес сайтове/визитки и тн, също се поддържат от лансери, за сега, защото другите пък 50% реално се поддържат от вас самите... Може би става конфликция на интереси, не знам Само знам, че не ви е в интереса да тролите, щото не винаги е безнаказано
Бизнес анализатор си само на теория. По написаното от теб виждам, че нямаш никаква представа какво стои като разходи процес зад един такъв бизнес. Мога да ти пратя един ексел да си анализираш и ще останеш "очарован" от резултатите. Точно лансърите и най-нискобюджетните клиенти са с най-високи претенции и поглъщат най-голям ресурс в човекочасове. Наистина ако вземеш една количка за пуканки и отидеш в Южния парк ще изкараш повече време на плюс, отколкото да се захванеш с инфраструктурни решения или hosting.Почна с троленето, още когато започна да вкарваш в разходите - офис, секретарка, кафенца..без изобщо да прочетеш, че всичко е ОН, и нема и грам ОФ разход.. са включи ли?
Бизнес анализатор си само на теория. По написаното от теб виждам, че нямаш никаква представа какво стои като разходи процес зад един такъв бизнес. Мога да ти пратя един ексел да си анализираш и ще останеш "очарован" от резултатите. Точно лансърите и най-нискобюджетните клиенти са с най-високи претенции и поглъщат най-голям ресурс в човекочасове. Наистина ако вземеш една количка за пуканки и отидеш в Южния парк ще изкараш повече време на плюс, отколкото да се захванеш с инфраструктурни решения или hosting.
Много беше надъхан да тролиш и да пуъкаш пуканки, а ти се скъса нервата нещо?!? Всичките лаладжии сте такъв въздух под налягане. Аз не чета едно голямо НИЩО, гледам тебе и виждам едно голямо НИЩО.Спамер, къде виде да съм правил бизнес анализи?? Точно това споменах - "няма да ви правя я бизнес анализи - плащайте си"
А ти си прочел едно ГОЛЯМО НИЩО, както винаги. Горе в примера е написано, че няма разходи, ти започна да ми се обясняваш в твоята фирма какви били (не че ги знаеш ест) или едикъде си и еди-как си. Я ходи си троли в сървърното, бахте в трола.
Мислех, че ти е дошъл акъл у главата, че не си най-големия, ама ти си си същият комплексар, ТОТАЛЕ. Ти си изгонил толко много клиенти, колкото у бг-хостинга нема да имат някога ахахаха
И не ме сравнявай с теб, ти си куха техническа лейка и нищо повече. Аз кога съм въртел офиси и магазини, ти си чел списания мики-маус..