Дали ще може препратка към Наредбата?...и решиха проблема с промени в една наредба, в която има мноооого по-големи страхотии от този регистър.
Дали ще може препратка към Наредбата?...и решиха проблема с промени в една наредба, в която има мноооого по-големи страхотии от този регистър.
Най-добре е да си декларирате всеки един доход за да избегнете проблемите и изгубеното време. Много хора изгърмяха от проверки и си заплатиха данъците. За едни 10% няма да обеднеете или да ви се съсипе бизнеса. А , като фирми много добре знаете как да си взимате ДДС-то обратно.
Само да отбележа, че ДДС не се взема обратно. Ако си купил стока за 100лв. плюс 20лв. ДДС, това означава че ще продадеш стоката поне за 101лв. и ще платиш 0.20лв. ДДС за левчето горница, която си направил. Ако продадеш под 100лв., то трябва сам да си начислиш ДДС-то до себестойност, т.е. ако продадеш на 90лв. - начисляваш самичък на тези 10лв. ДДС-то - 2лв. Ако не продадеш стоката и ти се трупа на склад - все някога ще продадеш или ще ти начислят ДДС-то на наличната стока някой ден и то на продажни цени, ако го направят данъчните.
Извинявам се за отклонението, но това е типична грешка на всички търговци - да смятат, че някой трябва да им връща нещо. Държавата нищо не връща, очаква поне да го върнеш обратно, ако ли не - ще ти го вземат по тяхна преценка.
Що се отнася до десятъка, той е най-малкия проблем на повечето хора, по мои наблюдения. Най-много тежи плащането на ДДС, защото то се смята месец за месец на база покупки и продажби, и не се влияе от печалбата ти - може и да си на загуба и пак имаш голямо ДДС за плащане.
Нещо ново: http://dnes.dir.bg/news/softuer-deputati-zakon-mitnitzite-26928500
Не знам колко мотивирани вече има за отварянето на онлайн магазин. Не, че не се плащат данъци, но малко е прекалено всичко да се свежда до това софтуера ти да е в "правилния" според толкова компетентните хора лист.
Мисля, че още не. Но лошото е, че става дума за пари, а не за компетенция, решаваща проблеми.Има ли го някъде този "списък" вече или още не са го приели?
Мисля, че още не. Но лошото е, че става дума за пари, а не за компетенция, решаваща проблеми.
Май още не, щеше да гръмне тук със заглавие. Но ако някой все пак има по-ново инфо, нека сподели.В крайна сметка този закон за регистрация на Онлайн магазини приет ли е или все още не?