Не си прав в младост 2 близо до рума фалираха 2 ма. На пазара в Борово на колелото на тролеите и малко по нагоре също двама си продаваха бизнеса.Аз се занимавам с недвижими имоти и имам преки наблюденияИмам наблюдения на пазара в нашия квартал. През 2-3 месеца се появява ново и ново място за бърза храна и не фалира....Току-що се прибрах от Витошка и там има една "бутка" за пица на парче. Ако искате вярвайте, но пред очите ми за 10 минути се продадоха 2 пици от по 12 парчета, като парчето е 2.50 бройката. За 10 минути 60 лева оборот, представям си за ден. Така че, въпроса е да намеря ТОП локацията. Едно е сигурно на тоя свят човек ще е винаги гладен и жаден
Пресен пример от скарата до нас - за 15 минути докато чаках опашка от 10 човека пред мен и поне още 10 зад мен направиха оборот минум 100-200 лева.
Джобни пари...Колко е необходимо според теб за отварянето на някакъв фаст фууд - било то скара; дюнери и т.н. Къде ще ги изхарчиш? На базата на някакъв опит ли го казваш или да върви приказката...?
tanipo - това е идея, ама не за мен.
Видяла жабата, че подковават коня, и тя се наредила на опашка. Та и твоята работа...
По 1 и 2 съм пас. По 3 за жокера – жокерът е използването на фирма или услуга за анализ на човекопоток (брояч на посетители), минаващ през/пред определеното място още ПРЕДИ то да е отворило. Факт, че ще си Никой Никоев при offline бизнеса на подобна скара. Последно време около Lameland, Mr Bricolage и училищата (логично, нормално, разбираемо) отварят. Но Lameland-ския си е „техен“ Private Label, докато този около M!ld. е 3rd party. Но като цяло, анализ на човекопотокът и предпроектни проучвания.
Без тях, винаги може да се действа „на сляпо“ и ОТЗАД-НАПРЕД, както си започнал с 1-ва точка – разрешителни, docs, после сума за инвестиция, а не си отговаряш още на простия въпрос – ТРЯБВА ли на даденото място ТОЧНО на него да има „скара“, а не пицария, сандвичи, нещо друго „бързо“ (и НЕздравословно). Сещаш се, че има маса хора, които не обичат подобни заведейница още като помиришат миризмата, камоли откъм ядене (сред тях съм) и търся катми БАВНО направени (да не се бъркат с палачинките).
Видео относно храната, която ядем + обосновки/solid доказателства.