Христос Воскресе!
Не знам колко е засегнато строителството, поне в София, обаче зад нас строят една сграда. Ей, за първи уикенд се почива там от месеци - дограми докараха миналата седмица, еладжиите работят, виждам, че са струпали и тръби за водопроводи, най-вероятно след празниците започват и тях. Не и прощават на тая сградаА не е малка. Най-интересното е, че сградата е жилищна, обяви за нея липсват, нито на сайта на строителя(и инвеститора - една и съща фирма), нито на сайтовете за имоти. Няма и следа. Търсил съм, защото Т.е този строи със собствени пари и чака да продаде по-скъпо на акт 16.
Малко по-надолу по улицата бяха разчистили един голям парцел - и там се работи на пълна пара.
От два дни,в един празен парцел до нас се появиха двама мангасари и изрязаха всички поникнали дървета, оградиха с плътна ограда, най-вероятно и там планират нещо. 100% ще има някакъв отлив, но няма да е конкретно в този момент. Отделно, че в цяла Европа като мярка за справяне с кризата се планират инфраструктурни проекти, Боко и той ще засили АМ Хемус, така че работа ще има в тоя бранш.
Магазините в моловете са засегнати, ама това са световни многомилиардни брандове, не ги мислете тях, веднага ще тръгнат след кризата, реално освен персонала вътре, други засегнати няма. Нито се шият тука тези стоки, нито са Български компаниите. Така или иначе те няма да фалират.
Кварталния магазин, също твърди, че е доста добре, познавам продавача, сподели, че сега хората са си вкъщи, сещат се, че им трябва нещо, не ходят да себлъскат поголемите магазини.
Разноса на храни и стоки няма да коментирам как избухна. Преразпределя се пазара. Да, може да има свиване, но не е толкова страшно както се описва. Тези които не могат да се адаптират - губят. Нормално е.
Между другото - един призв - по възможност купувайте български стоки - аз лично от началото на тази година започнах да гледам в магазините -ако има 2-3 еднотипни продукта - гледам да купя българския. Първо, че обикновено е по-евтин, второ, подкрепям икономиката. 50-100 лева да останат в страната, пак е от полза за всички нас.