Привет, това абсолютно не е вярно. Следя постоянно темата и не се включвам, защото тук не се дискутира, а се спори без да се чува другата страна, но мисля че това което си казал е едно от най-неверните неща в темата (от всичко казано).
Икономиката е като верига и всички е свързано.Например ще ти кажа (тъй като съм запознат в най-дребни детайли), че строителството, което Боко тиквата обяснява, че работело, е изключително засегнат бранш. В момента жилищното строителство навлиза в колапс поради факта, че безработицата евъв високи нива, отделно хората ги е страх да теглят кредити, дърпат депозити и се отказват от покупки. Лошото е, че стана много рязко и няма как да се реагира, а като не влизат пари, съответно, се затруднява и строителния процес. Друго интересно са обществените поръчки, които са голям дял от строителството - уж държавата щеше да се разплати с бизнеса, но уви - няма такова нещо. Работи както работеше и до сега, дори още по-бавно заради кризата. Все още плаща с месеци закъснение.Тези факти водят до забава на плащания, фалити при малките фирми и още други. Свиването на работа е задължително, защото паричния поток е много забавен, а то води и до освобождаване На хора. Също така отлива на хора, които могат да плащат и забавеното плащане от държавата на вече завършвни обекти,води до сваляне на разценките на работници и подизпълнители. От това сам можеш вече да се сетиш какво следва. Свалят се и заплати на хора.
всичко това е само в строителството... а в другите браншове? Аз не говоря за тях, защото не съм експерт, но ако все се изкаже по това, което разбира ще видиш, че картинката е плечевна. Говоря постоянно с хора от другите отрасли и повечето са много притеснени. Разбира се, може и да е много по-лошо, но и сега е достъчно лошо за крехката ни държавица.