Никой не обясни, защо улица в центъра на София са я кръстили "Дедеагач"*? Идеи?
*което си е турска дума/словосъчетание.
Отделно много местности и градове са с подобни. Казанлък? ДелиОрман?
Родом не съм от Варна и се гордея с това,щот варненци са кофти хора.Знам за какво ми говориш,но това е друго.Все пак сме били 5 века под турско "присъствие"-логика и смисъл има за турските имена,ама за това на Линкълн не виждам.Аз лично против Ейбрахам Линкълн нямам нищо против,точно обратното,възхищавам се на делото и смелостта му да се противопостави на ционистите,за което е заплатил с живота си.Въпроса е каква му е връзката с България,че да нарекат улица на името му,че даже май е и булевард,а на Ванга няма?!..@владко, мимин сладък - ти не беше ли от варна?
Там смениха едни имена останали от времето на фесовете, но после го отмениха...
ти пък за Линкълн си се хванал...
Въпроса е каква му е връзката с България,че да нарекат улица на името му,че даже май е и булевард,а на Ванга няма?!..
Сигурно чрез действията си е показал, че заслужава да има улица кръстена на него...
това, че не е свързан с България няма нищо общо, защото по същата логика може да се каже за още хиляди имена - има много улици (дори и училища) кръстени примерно на някакви учени - и те не са свързани с България.
И стига си повтарял тази Ванга... пророци колкото щеш
да не говорим какво е мнението на църквата за нея...
Милиони са улиците в България... направи една подписка и сменяйте името на Вашата
какъв е този зор? разбирам, че е американец, но не може да се сравнява със сегашните утрепки
заслужава да има българска улица кръстена на него след като му се възхищаваш..така и други ще научат за него, въпреки, че не е свързан с България
Родом не съм от Варна и се гордея с това,щот варненци са кофти хора.
Малко офтопик ще дойде това ама не мога да се въздържа.... Владко, би ли обосновал това си твърдение, кое ни е кофтито?
Ами за 14 години тук,познавам само двама свестни варненци.Като цяло 99% са мързеливи,надути и завистливи.Нищо лично,говоря от опит.
Защото в момента БГ сателитва на Щатите. В годините, в които сателитваше на Совиет Юнион примерно бул. Цариградско шосе се е казвал бул Ленин, та така, според това накъде духа вятъра се върти дупето.Ама с какво са свързани Джордж Фашингтон и Линкъл с България,че да има улици на техните имена.И дали са знаели,че има държава България въобще?!Това ме възмущава мен.
Каси,наистина са турски,но все пак са свързани с България,с исторически събития и личности от България.Ама с какво са свързани Джордж Фашингтон и Линкъл с България,че да има улици на техните имена.И дали са знаели,че има държава България въобще?!Това ме възмущава мен.
бтв владко82 пускай по един спейс на кейворда след всеки препинателен знак така е прието и е добре да се съобразяваме с това като цяло
Има съмнение, че името на вр. Мусала е дадено от фесовете
по-скоро това трябва да се промени
от фесовете какво е останало? само джамии
всички други които са били по нашите земи са оставили по нещо и всеки ден намираме съкровища
а от турчоляка само джамии и кръв