Говоря за дългосрочни инвестиции, пари идващи от бизнеса или работата например. Защото за тези 30 000 които съм взел за пример, ако се инвестират в бизнес биха върнали евентуално повече от 3000 на година но за това си трябва време и занимавка
Това го предложих понеже си личеше, че човека си има доходи от нещо, което му е основно и което ще продължи да си го работи, просто иска да си инвестира парите.
Друг пример ще ти дам за любителите на недвижими имоти, само че там процента е по малък. От Болгар капитал ми направиха оферта миналата година. Офертата беше за Търново, купуваш си чисто нов апартамент от тях завършен до ключ с обзавеждане, катонможеш да сключиш договор с тях ако искаш от 1 до 10 години да ти го дават под наем, дали ще е на студенти или за нащувки на посетителите на града все тая, като всичко е застраховано, ако нещо се повреди те го сменят, ако е празен пак ти плащат и не се занимаваш с нищо. Офертата към мене беше за студио апартамент 30 000 лв завършен до ключ с обзавеждане(кухня, легла, климатик, телевизор) и договор за 10 години и гарантирани 165лв на месец.
Това са около 6.5%. Или след 10 години мога да имам обратно 19800лв и апартамента ще ми е струвал само 10200лв. Тогава не приех офертата просто я давам като пример. Както се казва има къде да си вложиш парите, които са изкарани от друго.
Става въпрос за капацитет на самия град и дали работата е до толкова много че да им трябва още един офис. Защото всички са на процент от работата и може да ревнат. Според мен кандидатствай и ако имат достатъчно работа за още един офис то може да обсъдите няколко локации в града. Също така напълно е възможно в договорите им да има клаузи да не се обсъждат с трети лица взаимоотношенията за това да нямаш обратна връзка тук. До колкото знам от хората занимаващи се са им сменяли договорите не било същото като преди 10-15 год. Другото, което трябва да вземеш в предвид е че цялата процедура може да отнеме до 3 месеца докато отвориш. Според мен за 1 година няма да можеш да си избиеш парите аз бих казал 2 години и първоначална инвестиция от 30000 с резерва от още 15000. Все пак поне на 2 човека заплата и осигуровки ще трябва да плащаш плюс счетоводство, наем и режиини, поддръжка на автомобила и тнт докато набере офиса скорост и го научат че го има. Ако се справиш добре и постигнеш резултати, които те искат да видят то ще ти върнат 5000. Според мен не се отказвай преди да си се свързал с тях те ще ти дадът най вярната информация, която евентуално може да споделиш с нас ако сметнеш за добре.