От: Патология на американската мечта
Явно си случил доста кофти край или те е мъчело нещо друго.
Държането в непрестанен страх и депресия е стар похват за контрол над масите. Льобон е писал доста, доста по тези теми.
В Китай да не би да не се случват подобни неща, или Тайланд или Бразилия, Аржентина, та дори и в Европа. Съвсем естествено е да се случват подобни инциденти в големите страни - колкото повече хора, толкова по-отчуждено общество, толкова и % на хора с проблеми е по-голям. Въпроса е, че когато това се случи се набива в канчетата на овчиците живеещи пред телевизора. След като се затвърдят страховете и параноят следва "спасението" предложено от "мислещите за обществото". Най-елементарното - отнема се личната свобода и неприсконовенност под претескт да бъдеш предпазен. Хората обичат други да се грижат за тях. Така вкарват камери, решетки, металодетектори, разни обучителни програми, чиято цел е просто още по-силен контрол.
Ако кажеш на някого ще сложа камера в дома ти - то този човек ще се възпротиви, но ако му кажеш ще сложа камера, за да те предпазя от лудите с картечници веднага би се съгласил промития мозък.
Това не си го измислям аз. Хората са го писали десетилетия по-рано
И някъде бях засякъл някаква статистика не знам до колко е вярна и естествено манипулативна, но шанса американец да бъде убит от полицай е 9 пъти по-голям от шанса същият този американец да бъде убит от терорист.