От: От: От: Повтаря ли се историята?
Прочети си пак поста.
Немците не са ли анексирали територии преди войната, не са ли избивали хора преди това, през войната са бомбандирали дори и свободните градове предали се пред немската мощ. Това пропусна да го споменеш.
И да пред единия сме навели главица, по-точно пред двамата, когато са били в съюз. После се изреждат един след друг. Пак казвам на нашето географско разположение или навеждаш глава пред големите играчи в света или те прегазват. Маневрите на Борис са били добри за спасяването на евреите и връщането на територии, но това е само полза от влизането във войната и съвпадане на интересите на България с германските, а на последните им е трябвало добър контрол и здрав тил откъм юг.
Точно такова съвпадение на интересите няма България със САЩ и ЕС, това е една от причините да няма оправия тук.
Ти прочете ли си поста? Ами моя? Не искам споря с теб, но 1-вата част за немците съм го писал:
Избор да не бъдеш размазан като Югославия и да си върнеш територията - това е неадекватно?
2-рата си част потвърждаваш всичко, което съм писал за територията и контрола, както и за евреите - това е свеждане на глава и глупава политика?
Можеш ли да ми кажеш само за 1 държава, където е имала същите привилегии и функции, изброявам ги:
1. Запазване на териториална цялост към него момент + връщане на изконтите и територии!
2. Спасени десетки хиляди живота - следствие от "глупавите" политики!
3. Липса на каквато и да е анексация на каквото и да е територия!
4. Дадено право да контролираме всички тези територии!
5. Най-важното липса на политика за пращане на мъже и жени да ходят на фронта и да стават пушещо месо.
След 44-та сме окупирани от болшевиките - губим си територията, пращаме хиляди мъже и жени да стават пушещо месо на фронта, тотално ни анексират всичко териториално, губим не само новите територии, но и това, което е в ядрото ни и в добавка губим цялата собственост.
Да големи глупаци са били нашите политици от 40-те ...
Какво общо имат САЩ с това? Или за спорта ги вкарваме хамериканците? Сега остава да кажеш с кого ни съвпадат интересите, само моля те не казвай РФ!
Ако още не си проумял, ние имаме интерес от икономическият съюз на ЕС! ЕС не ни е виновен, че политиците ни си гледат интереса, ЕС не ни е виновен че няма и 1 сектор, където няма монопол на държавата или да гарантирана монопол, ЕС не ни е виновен за тежката администрация и бюрокрация и най-вече ЕС и САЩ не са виновни за липсата на съдебна система! А точно това последното е валидно за здрав фундманет в социо-икономическата перспектива за развитие!
Едно ми кажи, че реших ти вляза в руслото, Естония в ЕС и в НАТО ли е - и там ли е толкова зле като нас? Хайде да не те питам толкова далечни и споделящи същата анексия като нас държави, дай да те питам за Румъния - те в ЕС и НАТО ли са? Там как е положението?
Най-ми е смешно как всички влагат време и усилия да бистрят някакви западни конспирации и как всички е срещу нас и те ни диктуват всичко, вместо да седнат и вложат тази енергия в нещо стойностно.