Подигравката с българският народ наречена Избори 2015

От: От: Подигравката с българският народ наречена Избори 2015

Аман от такива гении, затова сме на тоя хал, защото каквито избирателите-такива и политиците. Научи се първо да пишеш, после да мислиш и вместо да ми плащаш билета за чужбина, вземи се разходи из провинцията и и сам прецени в кой свят сме. ;)

Казах го с метафора, защото почна да степенуваш и за нейното оправдание използвах 3 вида държави по степен на развитие, а вторият ми отогвор не беше да се правят на всезнайко. А ти вместо да се разхождаш по провинция прочети в учебниците по география какво е страна от третия свят и не говори глупости !

От: От: От: Подигравката с българският народ наречена Избори 2015

Местната власт отговаря дотолкова, колкото да осигури зала (направено - най-голямата възможна с най-добри условия).
Превоз на хората от секциите до залата (направено).
Храна и вода (направено)
Охрана (направено)
Консумативи (направено)

Главният проблем е, че експертите на ЦИК са недостатъчно и работят бавно. Нито едно от тези две неща не зависи от местната власт.

Пак казвам - не искам да се превръшам в защитник на хора, които не понасям, но това е истината.

Отгоре на това, местната власт призова ЦИК да пусне хората, които да оставят чувалите си. ЦИК отказа. Или по - скоро ОИК отказа (общинската избирателна комисия)

От: Подигравката с българският народ наречена Избори 2015

ЦИК е просто една от многото държавни комисии, които се назначават от парламента. Предполагам се сещаш, че ГЕРБ има мнозинство в ЦИК и съответно носи цялата отговорност там.

вземи се разходи из провинцията и и сам прецени в кой свят сме. ;)

Или мога да ти купя билет за дълбоката провинция на САЩ да видиш каубоския Таймс Скуеър.

Или мога да ти купя билет за дълбоката провинция на САЩ да видиш каубоския Таймс Скуеър.

Ако искаш да се изживяваш на заможен, понеже няколко пъти казваш "да ти купя", купи си нови поличка и токчета, ще изглеждаш по-оригинален и умен. Не бих ти предложил да ти купя, защото за меки китки(меките китки по душа са пъти повече от тези по сексуална ориентация) и меки мозъци в този живот пари няма да дам ;)

Напротив - тази ЦИК е назначена от предишното управление.
Верно че е от предишното управление, но това не променя факта, че ГЕРБ имат много хора вътре. Не мога да си спомня дали наистина имат мнозинство или са с равен брой членове с БСП, но така или иначе могат да правят каквото си искат, защото там са в комбина с ДПС. Освен това ролята на ЦИК в София се надценява, тъй като за изборите по райони отговарят районни комисии - РИК.

Верно че е от предишното управление, но това не променя факта, че ГЕРБ имат много хора вътре. Не мога да си спомня дали наистина имат мнозинство или са с равен брой членове с БСП, но така или иначе могат да правят каквото си искат, защото там са в комбина с ДПС.

Демек всички големи партии имат членове там , но Герб виновни. Логично е , нали ?

Ако искаш да се изживяваш на заможен, понеже няколко пъти казваш "да ти купя", купи си нови поличка и токчета, ще изглеждаш по-оригинален и умен. Не бих ти предложил да ти купя, защото за меки китки(меките китки по душа са пъти повече от тези по сексуална ориентация) и меки мозъци в този живот пари няма да дам ;)

Бягаш от въпроса или когато няма какво да кажеш пишеш тъпотии, наизустени от промотият ти мозък.

Демек всички големи партии имат членове там , но Герб виновни. Логично е , нали ?

Тази каша не е от вчера или днес. Всички парламентарно представени партии имат вина. Даже ДПС,РБ и БСП имат най-голяма, защото са в парламента от 25г.

Докато сме още на темата за изборите и подигравките с българския народ, някой спомня ли си, че при дебатите за избор на сегашния състав на ЦИК върху България беше оказан голям натиск в полза на ГЕРБ от самия Мартин Шулц, който беше шеф на европарламента?

Бягаш от въпроса или когато няма какво да кажеш пишеш тъпотии, наизустени от промотият ти мозък.

Стига си тролил темата. Аз с хора, който са минали 1000 км в слънчев неделен ден, за да гласуват на кметски избори, дори не и на парламентарни, и то очевидно за кмет на населено място, в което не живеят, не комуникирам. Промития ми мозък не може да възприеме безпогрешната им логика и предпочитам да не им отговарям. :)

Стига си тролил темата. Аз с хора, който са минали 1000 км в слънчев неделен ден, за да гласуват на кметски избори, дори не и на парламентарни, и то очевидно за кмет на населено място, в което не живеят, не комуникирам. Промития ми мозък не може да възприеме безпогрешната им логика и предпочитам да не им отговарям. :)

Не си ли даваш сметка, че мога да съм например само по административни обстоятелства в дадено населено място. Да, нека да спрем тук по-безболезнено е ;)

мога да съм например само по административни обстоятелства в дадено населено място.

Any particular beer?
Schlitz. No Schlitz?
Blatz. No Blatz?
Improvise.

От: От: От: Подигравката с българският народ наречена Избори 2015

Any particular beer?
Schlitz. No Schlitz?
Blatz. No Blatz?
Improvise.

"Всички знаем, че светлината се движи по- бързо от звука. Затова някои хора изглеждат блестящи, докато не започнат да говорят."
А. Айнщайн
:cry:

Вече се убедих, че с гербераст да спориш е загубена кауза. Винаги изместват посоката накъдето им изнася. Това че ще се оправдават с Майчето си се знаеше, този хаус е абсолютно умишлен, роден в кратуната на тиквата /то там какво ли друго може да се роди, освен хаос, предателство и угодничество - то и за това си мени мненията през няколко часа/. Та цялото това нещо е само за да се промени законът за гласуване, но така че да е угоден за бетонирането на ГЕРБ във властта чрез тотални фалшификации на изборите.
А ма бърна мисля, че му е време да изяде банан в тоя форум. Отдавна си личи, че е от платените тролове!

Тази сутрин нещата се изясниха. Говорителят на ЦИК излезе и каза, че причина за бедствието е изборният кодекс на Мая Манолова, в който пишело, че само 19 човека имали право да приемат изборни протоколи от председателите на избирателни секции, които в София са близо 2000. Ни в клин, ни в ръкав въпросният говорител на ЦИК, каза че всички в комисията, която представлява трябвало да си подадат оставките. Не обясни защо, щом причината според него е изборният кодекс на Мая Манолова, а не ЦИК. Направи ми впечатление, че мнението на говорителя на ЦИК и на ГЕРБ съвпада на 100%, а по закон се предполага, че ЦИК е надпартиен орган.

Тъй като на празни приказки не вярвам реших да погледна в прословутия кодекс какво пише и се оказа, че истината е съвсем друга. Няма абсолютно никакво изискване само 19 човека да приемат и обработват изборните проколи. Ето какви гласи текстът:

Изборен кодекс
Състав
Чл. 76.
...
(4) Парламентарно представените партии и коалиции предлагат членове на общинската избирателна комисия, включително председател, заместник-председатели и секретар, според броя на избирателните секции на територията на общината, както следва:
1. с до 150 избирателни секции – до 11 членове;
2. с над 150 избирателни секции – 13 членове;
3. за районите в градовете с районно деление – 17 членове;
4. за Столичната община – 19 членове.

Никъде в изборния кодекс не присъства каквото и да е ограничение или забрана членовете на ОИК да имат колкото поискат технически сътрудници, които да им помагат.

Преди малко гледам Десислава незнамкояси от ГЕРБ да лъже като циганка, че Фандъкова знаела месеци по-рано, че така ще стане, но било невъзможно нищо да се направи. Причината да лъжат като съдрани е, че проблемът е отговорност на общината и именно там е провалът, който доведе до сегашната ситуация. Освен това, ако ГЕРБ знаеха, че има опасност от нещо подобно можеха за един ден да направят поправка в закона и да сменят 19 на 190 ако искат. Те за по-малко от седмица взеха гигантски заем от милиарди евро, а сега искат някой да повярва, че нямало как да оправят подобен проблем в закона, който поне според мен изобщо не съществува.

Вече се убедих, че с гербераст да спориш е загубена кауза. Винаги изместват посоката накъдето им изнася. Това че ще се оправдават с Майчето си се знаеше, този хаус е абсолютно умишлен, роден в кратуната на тиквата /то там какво ли друго може да се роди, освен хаос, предателство и угодничество - то и за това си мени мненията през няколко часа/. Та цялото това нещо е само за да се промени законът за гласуване, но така че да е угоден за бетонирането на ГЕРБ във властта чрез тотални фалшификации на изборите.
А ма бърна мисля, че му е време да изяде банан в тоя форум. Отдавна си личи, че е от платените тролове!

Недей мисли много , че ще си изхабиш и малкото мозък дето имаш.

Добре де на мен ми е интересно как като не са преброили все още бюлетините, по медиите излязоха победителите??? Те тва ми е интересно.

Добре де на мен ми е интересно как като не са преброили все още бюлетините, по медиите излязоха победителите??? Те тва ми е интересно.
Сканират се протоколите и се пращат и отчитат, сега просто се предават бюлетините.

Горе