Означава каквото трябва да означава. Предприемач е който реши да извършва дейност, водеща до производството на стоки или услуги, полезни за група от хора (клиенти), които биха заплатили за това. Не знам от къде ти дойде тоя геймър, обичащ да си коди от време на време.Много ми е интересно какво означава терминът ''предприемач'' във вашите представи? Ако е геймър, който си коди от време на време - ок.
Да, то и посоката на вятъра те касае пряко, ама не следиш атмосферната обстановка 24/7.Но ако имаш реален бизнес, то всяко политическо решение, въпреки че е мега-повърня, те касае пряко.
Ако си съдия, счетоводител или нещо от тоя сорт, където законите са инструмента ти на дейност, бих казал че е дори жизнено важно за дейността ти да следиш промените в законите. И доколкото съм запознат, за промени в законите има един много скучен Държавен Вестник.предприемачеството върви ръка за ръка с политиката за съжаление защото законите приемани от политици влиаят на бизнес атмосферата . Жалко , че много хора са коне с капаци не разбират това!
Ако дейността ти не оперира със законите директно, тогава не бих казал че е толкова важно да ги следиш. Ако има промени, касаещи дейността ти, все ще ги разбереш от счетоводителите, на които и без това им е работа и им се плаща да следят тия неща.
Аз обаче горе споменах за Новините, а не за законите. Новините са нещо съвсем различно и не знам как въобще направи паралел между тях и законите. И понеже спомена коне с капаци, именно Новините са този безкраен сериал, произвеждащ точно такива.