Положението по пътищата

От: Положението по пътищата

Нямаш, защото си комсомолец. Те на черното казват бяло. В темата сме пуснали достатъчно примери. Да отида ли да ти наснимам Витошка, за да добиеш представа що е то некачествен ремонт?

Снимай каквото си искаш. Аз минавам редовно под лъвов мост и под Борис към България. И 2те ги направиха перфектно и спестяват маса време на всички шофьори.

Снимай каквото си искаш. Аз минавам редовно под лъвов мост и под Борис към България. И 2те ги направиха перфектно и спестяват маса време на всички шофьори.
Аха, значи нещо са направили перфектно, а още 100 неща са преебани. Обаче теб не те интересува преебаното, щото не минаваш от там. Разбрах.

Аха, значи нещо са направили перфектно, а още 100 неща са преебани. Обаче теб не те интересува преебаното, щото не минаваш от там. Разбрах.

По същата логика и теб не те интересува направените неща.... гледаш само преебаните. Ама каквото и да си говорим София заприличва всеки ден повече на европейска столица. По всеки параграф.

По същата логика и теб не те интересува направените неща.... гледаш само преебаните. Ама каквото и да си говорим София заприличва всеки ден повече на европейска столица. По всеки параграф.
Интересуват ме, ама са нищожен процент от цялата свинщина, която ни заобикаля. Аз гледам всичко, като карам по магистралата за Бургас си казвам - ебати яката магистрала, кеф ми е да шофирам, нищо общо с горната кочина. Макар че знам, че и тя е смешна дори за някои арабски държави. Като обаче вляза в София и ми става лошо. Ти ми даваш за пример 1-2 булеварда, а останалите? А вътрешнокварталните улици? Ходил ли си в някой друг квартал, освен твоя? Да не говорим за цялостна обстановка, мръсотия, кучета. Започваме да заприличваме на европейска столица от нелегалните имигранти, по нищо друго.

От: От: Положението по пътищата

Интересуват ме, ама са нищожен процент от цялата свинщина, която ни заобикаля. Аз гледам всичко, като карам по магистралата за Бургас си казвам - ебати яката магистрала, кеф ми е да шофирам, нищо общо с горната кочина. Макар че знам, че и тя е смешна дори за някои арабски държави. Като обаче вляза в София и ми става лошо. Ти ми даваш за пример 1-2 булеварда, а останалите? А вътрешнокварталните улици? Ходил ли си в някой друг квартал, освен твоя? Да не говорим за цялостна обстановка, мръсотия, кучета. Започваме да заприличваме на европейска столица от нелегалните имигранти, по нищо друго.

Давам ти пример с нововъдения и ремонти направени наскоро. Които действително отпушват движението и си заслужават времето , което прекарахме в задръстване преди това докато траеха ремонтите. Тоест - работи се правилна посока. Дай да оправят всички главни булеварди , пък после ако искаш в твоя квартал детелина ще ти изградят пред блока. Метрото също стигна до летището , което си е удобство за хора , като мен дето лятят често.

Давам ти пример с нововъдения и ремонти направени наскоро. Които действително отпушват движението и си заслужават времето , което прекарахме в задръстване преди това докато траеха ремонтите. Тоест - работи се правилна посока. Дай да оправят всички главни булеварди , пък после ако искаш в твоя квартал детелина ще ти изградят пред блока. Метрото също стигна до летището , което си е удобство за хора , като мен дето лятят често.
Кога ще се започне да се търси отговорност за калпавите ремонти?

И как реши, че е най-доброто? На база на какво?

майтапиш ли се?
по-горе стигнахме до извода, че тя НЯМА алтернатива - следователно е най-добрата.
Все пак назови алтернативата ако смяташ, че има такава. Само не започвай отново да я учиш как да си върши работата, със сиг има повече опит от теб. А ако ти не мислиш така - всеки може да се кандидатира за кмет :) освен ако не си бил в панделата :)

BurnX, тук съм съгласен с теб - последните години доста се направи за благоустройството на столицата (в сравнение с предишни години), но тези ремонти в повечето случаи се правят с материали менте, а това е от съществено значение. Имам известен опит в този бранш и просто знам каква е разликата от това един ремонт да се извърши прецизно и с качествени материали или да се ''приключи поръчката'' час по-скоро с възможно минимални разходи.
Разликата идва от там, че обработения терен почва да се руши, само след 2-3 години, при условие, че трябва да изкара поне едно 10-15 години амортизация. После се вадят пак багерите и се почва ремонта наново. Познайте кой пак ще плаща за този ремонт:)

Това си е чиста проба поредната далавера, спред мен, но пък ако нямаше даавера в случая, вероятно нямаше да имаме и метро и магистрала:)

майтапиш ли се?
по-горе стигнахме до извода, че тя НЯМА алтернатива - следователно е най-добрата.
Все пак назови алтернативата ако смяташ, че има такава. Само не започвай отново да я учиш как да си върши работата, със сиг има повече опит от теб. А ако ти не мислиш така - всеки може да се кандидатира за кмет :) освен ако не си бил в панделата :)
Комсомолец. Те и за Тато така са разправяли.

Е каква работа точно е свършила? Когато средствата за тази инфраструктура идват от ЕФ. Нейната работа е да следи за качественото извършване на ремонтните дейности и да взима мерки. Явно точно нейната работа не си върши.. или не й дават :) Точно защото няма конкуренция при избирането на фирмите, а има наши и ваши, за това не се работи качествено. Защото ако кункурсите се печелиха на базата на това, как работи дадена фирма по проектите, които е печелила. Фирмите щяха да се конкурират с качеството си на работа и всичко щеше да се прави както трябва.

От: От: От: Положението по пътищата

Почни да си служиш с аргументи, а не само със заучени фразички :wink:
Аргументите са следните - сегашният кмет не става. Да дойде някой, който не се е пробвал и не се осирал.

От: От: От: От: Положението по пътищата

Не може да няма и такъв кандидат. Ще гласуваш ли за него?
Да, ще гласувам за него. Може ли?

Аз не споря , че няма проблеми София. Но Фандъкова постигна много и промени облика към по-добро. Не помня друг софийски кмет да е постигнал повече. И София не отстъпва на останалите европейски столици по инфрастуктура и по вид.

То София силни кметове не е имала никога. Като гледям няма и да имя. И не е добра практика да се сравнява едно зле с друго по-зле. :)

И това, че София стъпва на други европейски столици може да се прецени и по броя туристи на година. ;) Паркирането по тротоарите говори още за добрата организираност. ;)

От: Re: Положението по пътищата

То София силни кметове не е имала никога. Като гледям няма и да имя. И не е добра практика да се сравнява едно зле с друго по-зле. :)

И това, че София стъпва на други европейски столици може да се прецени и по броя туристи на година. ;) Паркирането по тротоарите говори още за добрата организираност. ;)

Паркирането по тротоарите говори , че сме лош материал в по-голямата си част. Също така сме простаци на пътя без какъвто и да е толеранс към останалите участници в движението. И това няма нищо общо с кмета ни. Освен това сегашния ни кмет се ползва с много голямо одобрение за работата си - затова съм сигурен , че ще я преизберат. Ако някой иска да се басира за някакви пари съм насреща - вече изкарах покрай едни предни избори пари от колега от форума ;)

Паркирането по тротоарите говори , че сме лош материал в по-голямата си част. Също така сме простаци на пътя без какъвто и да е толеранс към останалите участници в движението. И това няма нищо общо с кмета ни. Освен това сегашния ни кмет се ползва с много голямо одобрение за работата си - затова съм сигурен , че ще я преизберат. Ако някой иска да се басира за някакви пари съм насреща - вече изкарах покрай едни предни избори пари от колега от форума ;)
И къде да паркираш, като няма къде?

И къде да паркираш, като няма къде?

Има къде , ама всеки иска да спести 1-2 лева..... В Мюнхен за да караш по центъра ти искат допълнителен данък. Не да паркираш - само да караш от там.

Горе