От: От: Предимства и недостатъци VPS в домашни условия?
Благодаря за линка сравнително цената е ниска за параметрите си, може да си купя.
Ето, малко над 10 лв. Перфектен е, само дето не е 1Gb/s, a 100Mb/s. https://www.1fire.de/vserver/openvz/two/ Ползвам 4GB-вия вариант за клиент, сам си го намери и хареса.
Абсолютно си прав. Преди година-две имаше подобна тема във форума. Много се изписа, както тук сега. Не, че ползвам домашен хостинг. Отдавна съм сменил и споделения с VPS-и.
Но, аз работя с Dell Precision T5500. Не е нищо по-различно от професионален сървър. 2 x Xeon Е5520 (общо 8 ядра) 12GB RAM DDR3. Само дето се води работна станция. По принцип не изключвам компютър вечер. Интернета реално ми е 96Мb/s - up/down, пред него рутер 1Gb/s TL-WR1043ND, имам и UPS 800W. На този Dell има няколко виртуални машини. Е, с какво е по различно от домашен VPS (няколко). На тази машина (на виртуалки) ми вървят проектите преди да ги преместя където им е мястото.
Не слушай какво ти говорят. Само си осигури добра и надеждна машина, UPS и стабилен интернет, а защо не и два. Тествай, настройвай, конфигурирай и се учи. Опита, който ще придобиеш, няма от къде и как да го добиеш по друг начин. После наученото го прилагай на VPS-и, а защо не и на наети сървъри.
п.п. За SEO-то не се притеснявай. Ако не ти пада сървъра и имаш добра свързаност, няма проблем. Само с доставчика ти да нямаш проблем. Ако интернета ти е домашен, повечето имат забрана за хостване в общите си условия.
Благодаря за линка сравнително цената е ниска за параметрите си, може да си купя.