А после аз съм бил виновен, че не съм се отнасял с уважение и съм се гаврил... Е ако това горноцитирано извращение не може да оцените, то плюл съм ви на "предприемачеството" - ако не разбирате от политика, то поне от пари би трябвало да разбирате...
Е как да не се гавря с подобни!? Абе, кукундрели малоумни, и десет години да ви го набивам с чук у тиквите, па нема да проумеете, че с всяко понижаване с 10 долара на барел брент бюджетът на РФ губи 1 долар. Максимум. И това е в долари, ако някой е забравил, че руската валута се нарича рубла. И заплатите са в рубли. И цените в магазините са в рубли... Какво прави ниският валутен курс бе, олигофрени? Има ли некой тук, който е завършил икономика? В УНСС поне? В някой техникум поне? Баш в тази тема ли трябва да изучавате основни икономически понятия?
Смятайте (е викнете математичката, не мое да е чак толкова тъпа, на каквато се прави, поне от аритметика и таблицата за умножение би трябвало да отбира) колко е "загубил" руският бюджет.
Две са държавите в света, които имат огромни находища със себестойност на добив $3 (три, не тридесет) на барел - това са Русия и Саудитска Арабия. Зависимостта на Русия (според данни от 2014г.) от петрола е 20% и продължава да пада, тъй като ниският курс на рублата стимулира собственото производство и "импортозаместването), а на саудитите - около 80%... Кой ще издържи? Шистовиците на САЩ, които днес почнаха да изкупуват петрол с отрицателна цена (В Северна Дакота купувачите вече искат от продавачите да им плащат по 50 цента на барел, за да им изкупуват добивите)? Водата (питейната) дори вече по-евтина от петрола, суеци. А кой има вода? Саудитска Арабия, може би?
Не може две трети от тема "Произведено в Русия" да заемат абсолютно неадекватни и несвързани мнения на некви комплексирани тъпунгери и мокрите им сънища. Сърби ги, боли ги, ми да мрат у кофите, егати, що трябва да ми серат пред вратата? Да си направят паноптикум на лозунги на 4-ти километър, що трябва да овоняват навсякъде?