От: Първите 10 мнения в Предприемач
Моето скромно мнение е, че с 3-4 стъпки, спама в форума може да се редуцира доста като цяло, без да се пипат ограниченията и изискването в времето. За тая една седмица и 10 мнения е достатъчно на нов член, да си изгради някаква представа и да види как се работи в форума. Ограниченията който ви предлагам са следните :
1. Заключване на собствена тема. Тук съм от скоро но е пълно с теми който са си изживяли живота ( зделката е направена, истекъл е срока, или поради друга причина такава зделка не може да има) и все се намира някой който да прочете само първото мнение, и да постне отговор. Ако даден предприемач има правото да заключи темата ( никой друг освен администраторите да нямат право да пишат/ променят по темата) Ще се избегнат около 10 - 15% от излишните мнения.
2. Давност на темата.- За тази опция имам няколко варианта. При липса на на нови отговори в темата от 1 месец примерно, новите предприемачи да нямат право да постват в нея, до достигане на 50 мнения или 1,2,3 месеца... престои. Втората опция е да се въведе период от около 3 месеца в който ако няма нови мнения, темата се заключва автоматически. И 3тата вариация на това нещо, е най-леката и мисля, че ще е и най -добрата (според мен) При опит да се постне отговор в тема в която няма отговор от 20 - 30 дена и нагоре,, да изкача един прозорец върху който пише " в тази тема няма публикуван отговор от (х броя дни). Сигорни ли сте, че искате да публикувате" с 2 бутона, да или не. Обеден съм, че половината от хората който пишат в стари теми не осъзнават това, и напомнянето ще ги разобеди. Според мен и тук се режат до 10 - 15% от спама.
3. Проблема с старите анкети е малко по сериозен. Но ако се изисква конкретен срок за която анкетата да е активна, и след изтичането на срока, да остане само за четене. Съответно да се комбинира с горните правила и за отговора. И тук ще отпадне около 10% от спама.
А за спам с цел пускане на тема няма да стане с овеличаването на мненията, това просто ще увеличи спама. Аз влязох тук и наспамих няколко теми само и само да мога да си пусна офертата, не заради друго а защото видях, че в форума има сериозни хора, с който може да се върши работа.Повярвайте ми за някой задачи не е лесно да се намерят читави хора. Чак след това почнах да спамя за да стане възможно това. Но ако трябваше да генерирам 50 съобщения за да мога да го напарвя, просто щях да си тръгна. Хубаво е форума да е чист за желаещите да го ползват, но не трябва да се орязват напълно и новите членове.