От: От: От: От: Re: От: Случвало ли ви се е плодове или зеленчуци да ви миришат на ри
Защо те дразни, че съм споделил нещо което при мен работи, доволен съм и съм посочил начина?
Не само се дразня, но и ме хващат лудите, когато
Много малко знам пък и не се интересувам. Не ми е приоритет. Малко съм на "каквото стане" и на интуиция.
, посадили 10-20 корена зарзават, пишат гръмки фрази - колко е лесно да отгледаме чисти и екологични зеленчуци. Като им позволи годината - тръбят навсякъде какви био/еко производители са и колко е просто; а като не станат нещата, щото
Много малко знам пък и не се интересувам. Не ми е приоритет. Малко съм на "каквото стане" и на интуиция.
, се покриват в мишите си дупки и си траят.
Защо ли процеса по придобиване на професия и съответните ѝ знания продължава 5 години?
Защо ли се пишат тънки и дебели книги кое как се прави?
Защо ли съществуват научно-изследователски звена и институти, харчещи милиони годишно, за нови знания, технологии и вещества, позволяващи по-успешно и лесно отглеждане на зеленчуци?
Защо ли съществуват заводи, произвеждащи препарати за защита на растенията, вместо да продават извлек от коприва, щом е толкова лесно?!
Защо ли професионалните градинари не си накосят коприва, растяща в изобилие край градините им, вместо да дават стотици и хиляди левове за препарати за растителна защита?
Защо ли българина търси ягоди като домати, а домати като дини? Защо в Италия, а и не само, са на почит дребни и средни по размер домати? Защо за пица се търсят точно определени сортове домати, а не идат на борсите и си купят най-ефтините домати? Защо в околностите на Везувий се отглежда само един сорт дребни домати, получаващи страхотна цена?
Защо ли...