Случвало ли ви се е плодове или зеленчуци да ви миришат на риба?

От: Случвало ли ви се е плодове или зеленчуци да ви миришат на риба?

Приемат ли трансатлантическото търговско споразумение, може доматите да струват 5 лв килограма и пак да смърдят на риба, както и да струват левче, и да са био от някоя баба. По цял свят тъпчат масово хората с боклуци. Дори и в Германия- Лидъл и Кауфланд са немски вериги на баща и син, Лидъл на сина, а Кауфланд на бащата. Живял съм известно време в Германия- кварталния магазин беше Лидъл 1 към 1 с тукашните, и швабите пазаряха от всичко по същия начин, по който пазарят и тук българите от тези вериги. Помня, че прясното мляко беше 35-39 цента, която цена е невъзможна за истинско мляко, при положение, че тук от нашите ограбвани производители, го купуват на 45-50 стотинки.
В тея вериги ли търсите качествена стока?

В тея вериги ли търсите качествена стока?

Нямах предвид себе си, а народа като цяло, в който влизат и 80-90% от близките ми, които не разсъждават като мен, теб, блекито и другите колеги тук. А тези които все пак разсъждават, не винаги имат финансова възможност да си купят скъпи екологични храни. В кварталното ни магазинче примерно, има няколко вида сирена на цени между 7 и 9 лв. за кг, както и няколко вида "сирене" на цени от 2,70-3,00 лв. за кг. Много често ми се случва като влизам за нещо, пред мен някое младо момче или момиче да купува от това евтиното и ми става жал направо... До там ни докараха!

Нямах предвид себе си, а народа като цяло, в който влизат и 80-90% от близките ми, които не разсъждават като мен, теб, блекито и другите колеги тук. А тези които все пак разсъждават, не винаги имат финансова възможност да си купят скъпи екологични храни. В кварталното ни магазинче примерно, има няколко вида сирена на цени между 7 и 9 лв. за кг, както и няколко вида "сирене" на цени от 2,70-3,00 лв. за кг. Много често ми се случва като влизам за нещо, пред мен някое младо момче или момиче да купува от това евтиното и ми става жал направо... До там ни докараха!
В кауфланд влизам само лятото да се разхладя и не познавам хора които предпочитата да пазарят от там.

В кауфланд влизам само лятото да се разхладя и не познавам хора които предпочитата да пазарят от там.

В Лидъл ходим само като има промоция на Милде 30 броя за 15 лв. ;)
P.S. Ама покрай Милдето, се набутваме и с някой боклук като пъпеша миналата седмица, защото жената го иска сега, на момента, и чак като го опита, осъзна че съм бил прав, като не съм искал да го купуваме...

Кауфланд през последната 1 година дори 2 години, гледат да си пробутват само техните кауфландски марки с неизяснено ниско качество.

Приемат ли трансатлантическото търговско споразумение, може доматите да струват 5 лв килограма и пак да смърдят на риба, както и да струват левче, и да са био от някоя баба. По цял свят тъпчат масово хората с боклуци. .

Вярно е ! Ако това го приемат ще ни разкажат играта с всякави ГМО-отрови и при това напълно законно.
ЗАСЕГА гласуването на Европейският парламент по резолюцията относно #ТТИП, предвидено за днес, се отлага, заради "голям обществен натиск". Това вероятно е свързано с подписката срещу споразумението, която вече е подкрепена от над 2 милиона граждани на ЕС, основно в Централна и Западна Европа.
За съжаление България изостава много с подписката!

Подпишете се срещу ТТИП тук: https://stop-ttip.org/balgarski/

11218552_809107965834141_4392343881968828694_o.jpg

И аз почти съм отказал месото. На вегетарианство отива работата. Поне по-малко ще се тровя. Пилешко и въобще авиация не съм кусвал от много години, още откакто бяха модерни американските бутчета ония големите. А те бяха цвете пред боклуците, които сега се продават. Риба си ям иначе от Метро взимам винаги, доволен съм. Но от месата, които се продават съм отвратен отвсякъде. Може би ще стана вегетарианец, който яде морски дарове и риби :)

Аз съм за свободната търговия, но против сключването на "споразумения", които са по-големи от една страница.

Не може да става въпрос за свободна търговия, при положение че документа е дълъг много страници. Ако беше за свободна търговия щеше да съдържа само един-два члена, даже едно изречение стига - "Премахват се митата, квотите и ограниченията за внос и износ".

Трябва в магазина да има от всичко - който иска да яде царевица, от която да стане истински американец като този от снимката - да яде.

gAMhaIk.jpg

Глупавите хора ще се хранят глупаво. Не може със закон да се забрани човешката глупост.

От: От: Случвало ли ви се е плодове или зеленчуци да ви миришат на риба?

Аз съм за свободната търговия, но против сключването на "споразумения", които са по-големи от една страница.
Глупавите хора ще се хранят глупаво. Не може със закон да се забрани човешката глупост.

Ако се приеме ТТИП-то няма да има начин да се храниш по-умно от този на твойта снимка защото просто няма да се предлага в магазина. Ще се забрани производството и отглеждането на храни в домашна обстановка, както сега е забранено производството на алкохол. В някои щати вече е в сила такъв закон.
За да избегнат протести ще го въвеждат много бавно. В щатите са започнали с необходим лиценз за производство на определени зеленчуци. Дори да извадиш лиценз за зеленчука който искаш да отглеждаш трябва да гледаш само точно определени сортове и закупени разбира се от Монсанто или подобни.
Вероятно си чул че в Европа, вече се говори за забрана за отглеждане на розовия домат. Така примката се затяга бавно докато всичко в един момент, ( което не е на Монсанто) ще е забранено за производство.

GMOForLife4.jpg

26517_378842382521_280320137521_4241199_3459544_n.jpg

Последно редактирано:

Това за мен са глупости, как ще ти забранят да отглеждаш зеленчуци, на какво основание

Това за мен са глупости, как ще ти забранят да отглеждаш зеленчуци, на какво основание

В доста щати на САЩ засаждането на семена, които не са закупени от оторизирани търговци, се третира подобно на засаждането на наркотици. Търговското споразумение най-вече гласи, че няма да се отбелязва дали е ГМО или БИО продукта, съответно могат спокойно да си продават ГМО домати на 5 лв. килото и хората да ги купуват, мислейки си, че щом са толкова скъпи, са БИО....

Основанието е че ше е незаконно отглеждането в домашна обстановка. Могат да измислят ред причини - като например , че любителите градинари могат да отгледат някой опасен и вреден сорт : или могат да преторят с изкуствен тор и да изтровят хората на които продават. Могат да напръскат с някоя отрова за вредители която ще е опасна и за хората .

Всичко се завоалира с ХУМАННА ПРИЧИНА Такъв ще е закона в Европа. В някои щати вече има такива.
Маскират го със "СПАЗВАНЕ НА МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ"

БОРБАТА Е ЗА ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ.

Представи си всичките дребни и средни, а накрая и едрите производители на зеленчици да спрат производство и цялото производство да се поеме от една единствена корпорация.
Ако успее ТТИП на практика цялата селскостопанска продукция бавно, но неизбежно ще премине в ръцете на Монсанто.

Последно редактирано:

Никой не може да ме спре да садя домати на село и да варя домашна парцуца:mrgreen:, пък хамериканците, ако искат и въздуха платен да си направят

Ако пържените ти картофи миришат на риба, обикновено се дължи на това че са пържени в едно олио след пържена риба или са пържени в рапично олио, което не става за пържене, че даже и на салата може да промени вкуса. За пъпешите сигурно са гръцки и бостана е в някой речна местност развъдник на шарани,,, Ама за всичко си има логично обяснение, недейте така с рогата напред към търговците и веригите, ами краставицата е 99 персента вода, ако е расла до някой блато да не е блатна краставица, моля ви се нека да не се излагаме :drama:

Вероятно си чул че в Европа, вече се говори за забрана за отглеждане на розовия домат.
Вероятно в Европа розовия домат е толкова популярен, колкото в България?
В доста щати на САЩ засаждането на семена, които не са закупени от оторизирани търговци, се третира подобно на засаждането на наркотици.
В доста щати все още са в сила шантави закони от 18-ти век.
Любителското движение за собствено отглеждане на зеленчуци се разраства все повече. Пълно е със сайтове като моя. Едва ли седят, щото им е забранено да продават семена.

Ееех, този блитц.бг...

Напълно съм съгласен с Вискяра, по малко блитц повече алтернативни медии и ще видите неща като тези:

[video=youtube;xs0RgrH6QIQ]https://www.youtube.com/watch?v=xs0RgrH6QIQ[/video]

[video=youtube;RUWTd1y14Mw]https://www.youtube.com/watch?v=RUWTd1y14Mw[/video]

както и тук http://homegrownfoodsummit.com/

Тези американци са много изостанали! Нито един розов домат!
Как може така?!

11206945_1018252404851849_7418469221699378973_n.jpg

Домати в снега! Белия фон е сняг.
Тези домати са отгледани във високопланинска градина. На височина 8120 фута или 2475 метра, планините на Колорадо. Част от тях се отглеждат на открито. Градината е специализирана в студоустойчиви и бързоразвиващи се сортове - отглеждат над 130 сорта домати, няколко сорта тикви и царевица. Доматите са главно с руски произход. (Как може американец да отглежда руски сортове?! Че и половината асортимент е изчерпан.)

Последно редактирано:

Любителското движение за собствено отглеждане на зеленчуци се разраства все повече. Пълно е със сайтове като моя. Едва ли седят, щото им е забранено да продават семена.

какъв блиц ви гони бе хора

Ето готвената забрана за розов домат, смилянски боб и и др.

..

Любителското движение за собствено отглеждане на марихуана се разраства все повече. Пълно е със сайтове като тоя:http://howtogrowmarijuana.com или този: http://howtogrowweed.us/ също и обучителни видеа
и книги:

cannabis-grow-bible.jpg

Това обаче не означава че марихуаната е разрешена за отглеждане.
Напротив отглеждането на канабис е престъпление в почти всички страни и се влиза в затвора за това

Забраните почват бавно с елегантна обработка на обществото за "жизнено важната" причина и за "безопасността" на народа.
Ако ти си специалист по зеленчуци , Те са наели най добрите специалисти по обществено манипулиране.

Ето два от принципите за обществено манипулиране:

3. Методът на постепенното прилагане. За да се постигне приемането на непопулярни мерки, е достатъчно те да се въвеждат постепенно, ден след ден, година след година.Именно по този начин бяха наложени принципно нови социално-икономически условия (неолиберализъм) през 80-те и 90-те години на миналия век. Минимизиране на функциите на правителството, приватизация, несигурност, масова безработица, заплати, които вече не осигуряват достоен живот. Ако това се случи по едно и също време, най-вероятно би довело до революция. Те обаче го прилагат постепенно, нежно с масалце.

4. Метод Отлагане на изпълнението. Друг начин да се прокара едно непопулярно решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи в един момент съгласието на гражданите за неговото прилагане в бъдеще. Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. Първо, защото това не се случва веднага. Второ, защото повечето хора винаги са склонни да таят наивна надежда, че „утре нещата ще се подобрят“ и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати.Така се предоставя на гражданите повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.

Познато нали? Вече отложиха гласуването на ТТИП

.

Последно редактирано:

Никой не може да ме спре да садя домати на село и да варя домашна парцуца:mrgreen:, пък хамериканците, ако искат и въздуха платен да си направят

Последния път когато се опитваха да забранят някои сортове домати, чушки и боб не успяха да го гласуват. Следващия път не се знае.

Ограничението, което предлагаха беше не за производство за лични нужди, а за "търговия и размяна на семена и разсад от несертифицираните местни сортове".

Тоест, ако сам си произвеждаш разсада и не разменяш семена - си легален.

Не е проблем за държавата да наложи забрана, така че само малък брой производители да извършват нелегална търговия и производство (както сега е с марихуаната - определени лица държат пазара и ако се опитате да им правите конкуренция ви пращат полиция).

Не вярвам, че ако забранят определени сортове домати ще има голям нелегален пазар на домати, защото доматите не са наркотици (не се пристрастяваш към тях) и не са незаменима храна.

На много места търговците просто не разсъждават. Купуваме млеко за бебока, а кутията миришеше на прах за пране. Ами как да купя пак от там. То не е само при плодовете...

Горе