От: Re: От: Така се управлява и развива сайт в БГ
То за това ни е и таква искуствен борста. Америкаците отлепиха от дъното и са вече нов връх, а тия тук не могат да изплуват вече години наред. И като има такива сделки набалончени, няма скоро и да отлепи. Не знам какво ги защитаваш, но на въпроса "Би ли ги купил за тези пари", се съмнявам, че отговора ти би бил "Да, даже и повече бих дал." Нали? Или се бъркам нещо.
Компанията се движи по техен модел, спор няма тук. Но определено това не е работещ модел за едно 90% от интернет бизнесите тук. Това си е някакво тяхно извратено.
Семейството направило оферта. Баси изторията. Чак не знам как им е дошло това. Абе щом мислите, че е нормално, да сме живи и здрави, а що инвеститорите са доволни, дано не ми се налага някога да работя с такива експерти, само това мога да си пожеля.
Аз и не инвестирам в технологични компани, нищо че част от бизнеса ми е онлайн. Не ги защитавам, просто са безпочвени редица от съмненията че чак смешни. Ако бе за 5 милиона ще е вече друго. Хммм а и като купиха имоти.бг за близо 1 милион, всичко бе точно нали
Това да кажеш че продават скъпо и че е не работещ бизнес модел и че набълбочена - е все едно да кажеш че Епъл са извратеняци, щото създадоха търсене на продкутите им и само те го задовляват, и че е нерално висока цената, като има конкурентни телефони много по евтини и правят шашми с цените и затова са ебати и набълбочената компания
Една цена на компания се базира по пазрни принципи а в същината си пазарнити участници са доста ирационални. А и като им видиш къде е цената на инвестора от върха, можеш си направиш 2 и 2 разбира се ако можеш че техния подход заразлика от повечето бизнеси в БГ е да се създава и да се работи в развитието и разтежа на компания, то и отчетите им са красноречиви - но търсете пак сензацията
вижте другата медия там всичките ви трърденя са прави. Пак питам кво се чопли - при положение че инвестора излизат на печалба това са фактите, а и знаете пред фактите и кой мълчат - тука само некви хипотези в най-добрия случай се направиха и то базирани на спекула, факти зеро - чудя се закакво не може се приеме нещо, или щом бачакте за жулти стинки и виждате жълти стинки само, някой като покаже големи печалби и веднага е шашма - то преди са вярвали че земята е плоска ама гледай до де го докарахме
Борсата ни за разлика от запада е в това положение заради мажоритарите, на запад няма ясно изразен мажоритар там са минотарно ориентирани от към капитала. А и борсите не запад не са били върховете имат още споко
.
Другата основна разлика е икономиката, и стимулите там се излязаха трилиони а при нас се орязаха милярди и се дадоха за глупости и накрая се съсипа всичко, борсата е водещ индиактор за състоянието на една икономика, а тя от своя страна за бизнеса(а бизнесите в бг са силно декапитализирани - всичко отива при жени, любовници, коли, имоти и т.н и да не казвам колко е кофти капиталовата структура - силно задлъжняло, е заразлика на това обрисуване инвестора силно и яко контрастира) - така че другаде търси виновниците за БФБ-то и той е кумулативен проблем, щото май от 2004 до 2007 чупехме всички рекорди и всички бяха довлни и бяхме голяма борса, ЩО ли ?
А до факта за 250к, че извадели в момента имам приятелски семейства и познати дето наляха последната година повече пари по имоти и бизнеси, така че при добри инвестиции парите не са толкова проблеми.