От: От: Това го иска EU
Някой като Вискяра ще кажат 'ми не ми дреме, не ми пречат', но държавата трябва да се погрижи за тези нови безработни и това ще се отрази на всички
Имам приятел в Америка от двайсе години е там и си идва всяко лято, казва че му липсвали истинските плодове и зеленчуците
Не знам нашите политици какви субсидии са подписвали с ЕС, но май са в полза само за зърнопроизводителите
Като гледам и домати, краставици и картофи вече няма родно производство на пазара, свободния пазар де...
Най-мразя да ми слагат чужди думи в устата!
Всеки, който пожелае, може да погледне по-горе, и да види, че съм казал "не ми пречат". Никога не съм казвал, нито мислил, че не ми дреме. И това може да се види от повечето неща, които съм писал в този форум.
Също така мразя - някой, който
си мисли, че е информиран, да прави генерални заключения.
Няма разлика в субсидиите от ЕС за обработване на земята. Дали отглеждаш зърно, домати, Мери Джейн, ливада за пасище или косене на сено, или си оставил земята в угар - субсидиите са еднакви за всеки един хектар земя! Това, че някои хора взимат повече пари, е свързано с това, че обработват повече земя.
Това, че някои хора взимат пари, без да обработват земя, вече не е работа на ЕС. Това го има не само в България, но и в други държави. Като Гърция и Италия.
В САЩ има много производители като мен, с продукция като моята. В САЩ се отглеждат повече сортове домати, пипер, краставици, дини и всичко останало - вкусни и качествени, отколкото в България. В САЩ дори е много популярен български сорт домати, който на практика не може да се намери в България! Но продуктите на техния труд няма да го намерите във веригите. Както и в България няма да намерите такава продукция по веригите.
През активния сезон на пазара у нас е почти изключено да намериш вносна продукция от зеленчуци. Почти всеки зеленчук е български.
През неактивния сезон е обратното. И тук вече наистина държавата е виновна! Защото не само не е създала условията това да не е така, но и пречи на производителите и предприемачите да могат сами да го направят. Другия виновник е клиента - масовия клиент, който търси нещата за жълти стотинки през зимата.
Една малка оранжерия от декар струва от 300 000 нагоре - как се спестяват пари за такава инвестиция? Как се взима такъв кредит и при какви условия? Кой е луд да го прави при съществуващите условия?
Тъпо изказване е, че държавата трябва да се грижи за безработните! Освен да ги назначи като държавни служители - чиновници, тя няма друг начин за това. Държавата трябва да се грижи да
създава условия да
не се пораждат безработни.
Освен това безработни има и са нужни на всяка държава. В пазара на труда винаги има шкарто. Не може, по ред причини, всички да са работни. По ефтино е за цялото общество да има безработни. И да получават социални помощи, вместо да ги буташ на работа на високотехнологични машини - Артър Хейли, Колела, дето ще направят такива поразии, че после продукцията ще е по-скъпа от внесена от Марс.
Не четете книги, не четете пословици и поговорки, четете жълта преса и гледате жълта телевизия, нищо, че е HD 64 битов цвят, и ръсите "дълбокомислени" заключения!
Липсват ми менажерски умения и желание за мащабност. Иначе мога да изнасям за Германия и Швейцария, както и за други страни от ЕС. Имам познати, които изнасят. И не се оплакват по форуми.
Нищо лично, dintronix, не те познавам. Вероятно си готин пич, но това ми преля.