Трагедията в Норвегия

Re: От: Трагедията в Норвегия

кофти история :( нямам деца все ощя ама никога не бих си пратил детето на политически лагер да го промиват безконролно някакви политици...

по скоро на нешо като ексурзия на която да обсъждаме бизнеси ама да остане в ръцте на политици ужас
 
От: Трагедията в Норвегия

Като цяло не мисля, че е правилно, да се обвиняват родителите. Все пак никой няма да си остави детето, ако знае какво ще му се случи. Идеята на цялата тема се съдържа в това, че все по-често ставаме свидетели на показни масови убийства и не рядко жертвите са деца - разстрела в американското училище, после в руското, днешният случай и тнт.
 
От: Re: От: Трагедията в Норвегия

@ тест можели линк до такава новина аз четок фаиненшъл таимс и абц неюз там само youth
По телевизия BBC International гледах основно за случая и там така казаха. Лагер за деца от 14 до 18 години.
 
От: Трагедията в Норвегия

Накратко, нещо като норвежки вариант на комсомолски лагер.
 
Последно редактирано:
От: Трагедията в Норвегия

Според мен, тоя тип е изчаткал от това, че едни и същи хора са на власт от години, като децата и внуците им получават най-много възможности за реализация и след години на свой ред вземат властта в ръцете си. Междувременно тези деца са един вид богопозани, за тях са всички привилегии, получават всичко без усилия и бъдещето им е осигурено. Както и тук се получава - едни и същи хора са на власт с години, децата им може да са пълни тъпанари,обаче учат в най-престижните университети и накрая получават най-доброто без да си мръднат пръста. Затова в един момент, някой насъбира огромна злоба и решава да ги изтрепе всичките. Логично.
Жалко за младите животи, които затри. Вчера си мислех, че подобен ефект щеше да постигне ако беше влязъл в един елитен старчески дом и беше изтрепал стотина възрастни хора от висшето общество. Те поне щяха да са изживяли живота си и даже щеше да ги освободи от тежестта на болестите и старостта...
 
От: Трагедията в Норвегия

Вчера си мислех, че подобен ефект щеше да постигне ако беше влязъл в един елитен старчески дом и беше изтрепал стотина възрастни хора от висшето общество. Те поне щяха да са изживяли живота си и даже щеше да ги освободи от тежестта на болестите и старостта...

Нямаше да има същия ефект.

Няма по тежко наказание от това да надживееш децата си, а недай боже и внуците си
 
От: Трагедията в Норвегия

Ето за какво е било всичко:
authorities have said Breivik held anti-Muslim views and posted on Christian fundamentalist websites.
"He wanted a change in society and, from his perspective, he needed to force through a revolution," Geir Lippestad, his lawyer, told public broadcaster NRK. "He wished to attack society and the structure of society."
Не са го устройвали изборите, като средство за промяна в обществото ...
 
От: Трагедията в Норвегия

То това не е никакво оправдание за действията му, и аз не искам да ме управлява мутра в костюм, ама не съм изтрепала маса народ.
 
От: Трагедията в Норвегия

На мен друго ми е интересно, прокрадват се слухове че в лагера броя на баш норвежчетата е бил много малък, изтрепаните са били деца на емигранти.
Това дали е така не знам да ли е така, но дори да е така по никоя медия няма да го съобщят. Но като четох нещата които е писал стрелеца, нападение над етнически лагер му приляга идеално.
 
От: Трагедията в Норвегия

Не казвам, че ти го оправдаваш, но по нещата, които изчетох и слушах по медиите, те едва ли не му търсят извинение.
 
От: Трагедията в Норвегия

Пръкна се новият Хитлер. Само че много бързо си изгърмя патроните. Болни мозъци има много и за съжаление ще стават все повече. Аз като гледам как откача народа с всеки изминал ден, изобщо не се учудвам на ставащото.
 
От: Трагедията в Норвегия

Също мисля че подобни агресии ще се увеличават. На разумния човек му писна да бачка и да издрържа маймуните, които даже не искат и да се приобщат към обществото. ЕС е прекалено либерален и това ще доведе до още повече проблеми.
 
От: Трагедията в Норвегия

Поне да беше дошъл в някоя "ромска" махала, да направи добро на българите , хем да си направи кефа.
 
От: Трагедията в Норвегия

Поне да беше дошъл в някоя "ромска" махала, да направи добро на българите , хем да си направи кефа.
Или това или ще трябва да се интегрираш. Според мен е по-вероятно второто да стане.:)
 
От: Трагедията в Норвегия

За ромите няма какво да говорим, те също като хлебарките ще оцелеят след ядрена катастрофа. Само че чудя, защо на тоя идиот ще му дават права - искал да се яви пред съда в униформа и да си обяснял деянията. Не разбират ли, че той точно това цели - трибуна, от която да говори. Ако му разрешат, ще има възможността да излезе, облечен и изтупан и да обере още от славата, която всъщност желае. Просто трябваше да го самообесят в килията и да кажат, че се е самоубил и край. Ама то бива демокрация, ама чак толкова. То по тая логика дайте да дадем трибуна на всички, които се изживяват като Наполеон в лудницата.
 
От: Трагедията в Норвегия

За подобен род престъпления въобще съд не трябва.Просто да се затвори в килия -да се изтезава и измъчва всеки ден за 1 година и тогава да му се хвърли в килията един камък - да се самоубие с него сам,че да се отърве.
 

Горе