Пуснал съм wordpress. Ще го обявя след като му наглася абонамента за бюлетина и някои други дребни неща. Все тая, че е грозен.
Давай, чакаме. Бял бекграунд с черни линкове и си готов, никой не го такова за дизайна.
Няма голяма опасност от марджин кол ако търгуваш със солидна компания и държиш лоста само за бекъп. Въпрос на себеконтрол е. Нищо, че в акаунта виждаш х10 buying power - никой не те кара да го използваш.
Не съм много наясно, трябва да почета още за да видя при опциите колко е толеранса на брокера и какво следва. При всички положения ако вкарам 20 с марджин, стават 40 и от тях ползвам 15 за трейд, може би ще ми е по-комфортно да ползвам 10 от 20 без марджин. Не знам, някак ми се вижда несъществено това, за да се мисли толкова. Все едно преди да си пуснал 1 позиция да започнеш да смяташ данък печалба.
Сложи един от параметрите когато търсиш компании да ти е IV (implied volatility). Не знам какви са ти границите - примерно от 30% до 80%.
Основно как процедирам:
1. Първоначален подбор - IV 50-80 (30-50 като че ли е много нисък премиума). Делта около .3 (.25 - .35). Премиум поне 1% от цената и поне 30% годишна възвращаемост. Цена 30-100 на акция за 20к акаунт, въпреки че обикновено се ограничавам между 20-40, за да мога да пусна поне 2, макс 3 позиции. Да няма в близкия месец някакви големи новини (earnings, дивиденти, борд на директорите и т.н.). Това е в общи линии.
2. Всички кандидати им правя един бърз поглед на графиката, в рамките на 2 мин. на символ. Така отсявам доста и остават само няколко.
3. Тези няколко вече им правя по-сериозен технически анализ + анализ на VIX и SPY.
4. Накрая остават може би 1-2 макс, всичко останало е с компромис.
5. Ако нещо ми харесва започвам да чета новините, за да добия по-добра представа.
Искам да започна да гледам и финансови отчети, но там съм още бос и тепърва ще се уча как да ги тълкувам.
Това е за CSP, за CC вече не гледам нищо - делта, iv, доходност и събирам премиум. Ще се изгради някаква стратегия и тук, но за начало смятам за по-важно процеса на откриване, а не толкова затварянето и управлението. Ако свършиш добра работа по точка 1, все тая после какво става, единствено анализ ако се очаква да си ITM пък искаш да задържиш по-дълго.
Цялото това не е финансов съвет, а по-скоро се надявам на обратна връзка - къде греша и къде мога да усъвършенствам.
Welcome to thetagang! https://www.reddit.com/r/thetagang/
Хич не ме кефи редит, но явно ще трябва да му свикна.