Re: От: Трябва ли сайтовете да забраняват ползването на AdBlock-ери
Егати забавянето... Какъв интернет ползвате бе хора? Отделно, ако нещата са правилно направени, по-бавното зареждане на рекламите, не пречи за зареждането на сайта... И на мен антивируса ми забавя работатата на компютъра, и сигурно доста повече отколкото 2 банера забавят зареждането, но си седи в tray-a
Уверявам те, че пална, който ползвам е повече от достатъчен за нормалното зареждане на каквото и да било. Ще ти дам пример с ADX.BG, когато има забавяне от страна на системата, се е случвало да чакам визуализация на елементите от форума тук повече от 20 секунди. Това е все едно да чакам да пресече гол охлюв по горещ асфалт.
Сам каза, когато е направено добре, само дето доста често по-малките рекламни мрежи НЕ са оптимизирали този елемент и поради тая причина хората, които публикуват техните реклами страдат.
Това е интересно, и вече втори човек го споменава, но освен общи приказки, никои не казва нищо конкретно...
Въпроса на анкетата е съвсем друг и едно залитане в тази страна просто ще бъде офтопик. По-добре би било да се опишат такива алтернативи в отделна тема или дори в серия от такива.
Просто пример - развиваш блог за красота и вместо да се надяваш на някой клик по Adsense, можеш да се договориш да речем с някой козметичен салон, за всеки клиент, който изпратиш да получаваш 10-20% от похарчената сума.
Така не показваш банери - т.е. няма какво да се блокира и потребителите са щастливи, че няма шарания, а отделно ако имаш качествено съдържание (а не само такова, което да
подплътява рекламите), ще успееш да конверитраш повече хора, съответно и да спечелиш повече.
В нашата мила родина такъв тип реклама не е особено развит. Тракинга е пък съвсем трети въпрос, и както казах, влязохме в офтопика.
П.П. Само да кажа, че примера по-горе (ADX.BG) е просто първият, който ми дойде на ум и не е с цел да създавам допълнително полемики!