Украйна - Русия какво ви е мнението

Среден годишен ръст на цените 2022 спрямо 2021

Виж файлът 29016

За 2022 са 4-ти, както казах, те горе долу така и си се движат от няколко години насам. Разликата с Полша я виждаме?

Та вметването за блокажа на парата, която е за Ковид театъра, е на база отказ за въвеждането на некъв педалски закон, т.е. гледат си интереса, въпреки, че тая година сигурно ще са още по зле.
1684589093141.png
Големи лукуми, говорехме за инфлация ти сега ми даваш някаква таблица за цените при положение, че в Унгария има наложен таван на основни храни и продукти, както и на горивата. Искаш да си наложиш фактите спрямо тезата ама не ти се получава.

Къде 4-ти за 2022, по джамени? Унгария е начело в средногодишната инфлация в ЕС с 17,2%, а Полша е около 10-то място с 7,2%, точно каквото ти показах и за Декември, 10 пункта разлика. Твърдението ти беше, че завършват 2022г. с едва ли не близък процент инфлация, а те дори на годишна база не са близо.

Та пак да се върнем на въпроса, защо в две страни в които са спрени парите от ЕС, разликата е 10 пункта? Дали щото педалския закон или щото малоумни икономически политики?

1684590277289.png1684590318757.png

И? Въпреки разликата удара по джоба на крайния калпак е 15% по-скъпо за едните и 17% за другите, като при последните 3 държави инфлацията се отразява с още по-голямо поскъпване

Т.е. ти си гледай пунктовете разлика, аз ще си гледам разликата в Жоба на крайния калпак.

По умни хора са са го казали "Ако искаш мир, готви се за война"
А, ако искаш война за мир ли трябва да се готвиш...
-
Предишните два големи конфлитка/войни между двете страни, защото са нещо по средата, тъй като официално не са обявявани войни, което досега е вярно и за настоящата. Мисля, че дори войната във Виетнам няма официално обявяване на война. А има множество други. Особено Сирия, която за мен е по-специален случай.
---
Но всички те на теория са се водили задочно между СССР и САЩ. Въпреки, че и двете страни са участвали и директно в бойните действия.
---
Тази задочна война/конфликт, или по точно концентриран конфликт (локална война), постепенно се измества от индиректен към идея по директен. Което означава, че и войната малко по малко може да прерастне в не толкова локална.
---
Дори само от гледна точка на това, каква е последователсността на бойната техника, която се вкарва във войната. От по-остаряла и слаба бойна техника и технология към по-нова. Последователността е такава, каквато се е прилагала и преди столетия, а сигурно и хилядолетия в случай, че се готви, или очаква доста продължителен конфликт/война.

Колкото повече продължава, е толкова по по-вероятно да не е само техника, а и жива сила.

Бахмут в превзет окончателно! Слава на Русия и ЧВК Вагнер!

348452948_102499992856730_1148534173882590757_n.jpg

image.png

тва когато си безсилен поради факта , че не може да видиш по далеч от носа си и почваш с меметата... жалък си

И? Въпреки разликата удара по джоба на крайния калпак е 15% по-скъпо за едните и 17% за другите, като при последните 3 държави инфлацията се отразява с още по-голямо поскъпване

Т.е. ти си гледай пунктовете разлика, аз ще си гледам разликата в Жоба на крайния калпак.
Не разбра ли, че наште "експерте" не признават нищо свързано с реалния човек и ежедневието му.

Не разбра ли, че наште "експерте" не признават нищо свързано с реалния човек и ежедневието му.

Надеждата винаги има, дай им шанс.

Днес мернах радостта на ДефенсЪфУкр.. по повод обещаните ф16ки (а ние, наще, платените, още си ги чакаме)

Coming this fal
The greatest air force blockbuster of all tim
F-16s in Ukraine's skie
We shall defend our skies!

И понеже тия дни си джиткам некви интрота, неееемаше как да не напрайм един трийлър. Просто така го усетих като послание тоя туит пост..

Със саунд.

копирейтнато ми е.

Поредната промивка..подвеждащи заглавия и жалък опит на пресс-секретаря да замаже положението.

Zelenskiy says Bakhmut still in Ukraine's hands

As for the answers of the President of Ukraine to the questions about Bakhmut.
Reporter’s question:
- Russians said they have taken Bakhmut.

President’s reply:
- I think no.
Thus the president denied taking Bakhmut.

Отговарял на втората част на въпросът.
Въпрос: Г-н президент Бахмут все още ли е в Украински ръце? ..руснаците казаха, че са взели Бахмут.
Отогове: Мисля, че не.
И после доуточнява, че не било важно, че не е...

Видеото:

И това ли е голямата победа след толкова дни на военни действия?
Ревете все едно цяла европа + САЩ са капитулирали :D

ако за теб едни нищо и никакви 65 000 убити украйнци в Бахмут са нищо....

Почни да споделяш реални неща и може да се получи диалог.
почни да мислиш умно , защото досега показваш само простотия и наивност

Е те кво общо имат?

Поредната промивка..подвеждащи заглавия и жалък опит на пресс-секретаря да замаже положението.

Отговарял на втората част на въпросът.
Въпрос: Г-н президент Бахмут все още ли е в Украински ръце? ..руснаците казаха, че са взели Бахмут.
Отогове: Мисля, че не.
И после доуточнява, че не било важно, че не е...

Видеото:
IMG_3565.jpeg

Как бе, това е най-успешните месец на руската армия от 1 година насам - изхабиха 7 "хиперзвукови" ракети, за да унищожат 5 празни пускови постановки на 1 Патриот и превзеха един град, който се опитват да го вземат от повече от 9 месеца.

Като помня какъв вой се надигна с 5те празни пускови остановки, представям си какво става сега в кухите русоробски тикви..

Горе