Не се тревожи и това ще стане. Ердоган отдавна им планове за такъв сценарии. И НАТО няма да си мръдне пръста. Дори ще го похвалят.
Кво говориш - дори ще му помогнат. Ама, май не не него, а на още по-свирепото младо политическо поколение милитаристи-"великотурци", които от известно време дебнат Ердоганчо да вземат властта. Там са вече тропат по масата с османски имперски заявки. Доколкото поне съм запознат.
-
Иначе, за Путин добра дума не съм казал, вероятно няма и да кажа - подчертавам за проамериканистите. (Не, че има зн кво казвам.) А за американистан е направо обидно да има съмнения кво са правили и кво сега правят, колко гняс шурти от там, толко е ясно и явно. Те само правилно употребените обидни епитети ще заемат цяла страница.
И ся кво става, освен, че цената на газа на мига след признаването на Донецк и Луганск скочи с 6%.
Почва театрото:
"
Независимо дали Германия официално отмени "Северен поток 2" в дългосрочен план, действията на Русия в Украйна правят проекта политически мъртъв...
Новото коалиционно правителство на Германия има силно присъствие на Зелените, което се противопостави на увеличената зависимост от природния газ...
..разчита на това, което е трябвало да бъде гориво за преход към възобновяеми източници...
Сега Европа — в частност Германия — има възможност да използва този момент, за да се отдалечи не само от „Северен поток 2“, но и от нарастващата си зависимост от изкопаемия газ като цяло...
..ще се нуждае от радикално преосмисляне, за да се ускори производството на енергия от възобновяеми източници...
Преместването на субсидиите от изкопаеми горива към възобновяеми източници би било лесна първа стъпка."
Сега им било паднало, понеже "така се случило", да натиснат енергийната реформа.
Програма 2030 в реализация. Очаквайте (много) скоро: енергийни дажби, климатични кредити, сусам соц кредит система, говкойн.. Те нещата са ясни, а за който не са - требва да са му се избистрили.
Въпросът е: Запада ли го прави, или Запада+Изтока? Неясно. Може и да греша, ама за мен всички бачкат заедно по смяната на системата. (Затва няма да похваля Путин, въпреки че явно цирка идва от американистан&Ко)
(М/у др. същите "захранвани от Microsoft News" безпристрастни mns, откъдето е парцаливата "статия", имат една реклама вдясно: "Работете като шофьор на камион в Канада (вижте работните заплати). Работни места за шофьор на камион.."
Сеш'ли се?