Украйна - Русия какво ви е мнението

Думите на Песков са големи загуби и всеки загубен войник е голяма трагедия. Извадени от контекста и CNN направо получиха оргазъм.
Да, Русия е известна с това че по време на война цени много човешкия живот на войниците си.

На мен да. Тая зверска пропаганда и дебилни изцепки на политическия ни ''елит'' ме изнервят ужасно, въпреки че съм свела до минимум гледането на проамерикански телевизии.
Ама пусни си "Ергенът" или някое Розамунде филмче, защо си товариш главицата с тея работи?!

Редник Пеев е един от младите войници, които отговарят авиационното въоръжение. „Без оръжия изтребителят е просто един самолет“, смята редник Пеев.

3100.jpg

Тази аномалия е в излъчването на тази новина по NBC в 7:44.
Явно не само аз не съм го видяла. Ето го чудото на чудесата - представителят на сащ. :D

1649609031289.png

Ама пусни си "Ергенът" или някое Розамунде филмче, защо си товариш главицата с тея работи?!
74Q0.gif

Впрочем с теб имаме недовършен спор от седмица относно снимката с разрушения БТР - питай познат или човек, който е бил военен, дали комулативен снаряд от nlaw/ друго рпг би строшило дограма прозорци. Да ти каже, че тая снимка на няколко места я срещам, първо от бандито, после от теб.
Обикновена граната би потрощила прозорците на целия първи етаж. РПГ или снаряд на поливината блок. Стрелял съм с РПГ и съм бил на учения където са поразявали цели противотанкови 9К111 Фагот. Нямаш на идея каква е звуковата вълна от подобен взрив.

Обикновена граната би потрощила прозорците на целия първи етаж. РПГ или снаряд на поливината блок. Стрелял съм с РПГ и съм бил на учения където са поразявали цели противотанкови 9К111 Фагот. Нямаш на идея каква е звуковата вълна от подобен взрив.

Обикновенна граната не е комулативен снаряд, каквито са противотанковите. Питай някой познат, аз питах, казаха ми, че съм идиот, да си помисля, че дограма би се строшила.

То на тая снимка нямаше ли и взривени коли?

До там ли ти стига мозъчната дейност. Я влез в катюшата да преведеш още некоя статия, гледам имат страхотни лайна, теб чакащи:

9bb83bd9a2e6594ddd8ce9fe0a8a3644.jpg
Само да кажа, че КАТЮША.ОРГ е лично моя заслуга, не знам как се приписа тихомълком на Тупана. Готов съм да сезирам Форумното Ръководство, ако трябва и до съдебна зала ше стигнем!

Катюша е марка
катюша е мед
за зъзнещи - жарка
за огнени - лед!

Глей кво правят момиченцата откак им забраниха макдоналдса в Русия, рипат! (Тва трътлестите американки нивгаш го не могат.)
Китайчитата с противоепидемична катюша
Япончитата обаждат и те
И за Ноке съм подбрал
И геймърите не съм забравил
Англоезите са луди по нея
https://www.youtube.com/watch?v=GsLNfptd9tI
Накрая и Орбан поздравява Зеленки
https://www.youtube.com/watch?v=al8XD_Ye5Eo

Имаше, дай я пак и виж.
Не съм я давал аз, не ми се рови назад, просто гледах какви са пораженията от комулативен снаряд.. и ми беше интересно да сравня.

Искам да припомня на @ReminD или по-скоро да кажа, защото припомняне означава да го е знаел.

Римайнде войната в Сирия продължи няколко години въпреки мощното американско участие гарнирано с незнайно колко наемници, голяма част от тях на постоянна дрога. И още няколко месеца след намесата на Русия.

Защото това са войни в градски условия. И въпреки това, че няма сведения сирийците да са държали като жив щит своите цивилни.

И честно казано ако се погледне нещо със сегашните чеченци на Кадиров и изисовците в Сирия освен, да претендират че са мюсюлмани трудно ще се намери нещо общо между тях.

Колкото до Мариупол може би преди ден-два започнаха да излизат информации, че заедно с окопалите се азовци са приклещени офицери от НАТО и ако това го докажат. Ако ги набарат ще се получат едни други настроения. Които всъщност вече ги има.

Между другото влязох в дир-а. Е там някой е написал, че украинските бежанци са най-голямото оръжие на Путин в Европа. Е, разбира се това е хиперболизация, но европейците тепърва ще разбират що за стока са. И както ви казах не много скоро, повечето бежанци са по-богати туристи от западна Украйна.

То на тая снимка нямаше ли и взривени коли?
Имаше. Та искам да обясня, че прозорците се чупят от идарната вълна дори и от обикновена граната. Когато гръмне РПГ още при изтрела не знаеш къде се намираш, а при взрива е майко мила. Но няма проблем стъклата явно са им бая корави в Украйна :)

И за Ноке съм подбрал

Ето това прохожда добре на клипчето :) близо 6 от 10 руснаци поддържат да стрелят първи с атомно оръжие в с случай на крайно обостряне. За ужас на другите 3 от 10 :)

ne-znam.png

Отговорих с не знам за да не меня процента анкетата но да видя резултата, днес не мога да я намеря вече да пусна линк.

Тонове екшън от руска гледна точка:

Руски танк от упор разстеля тълпа войници. Чакам да се появи в редит и после ремайнд да го пусне тук като украински танк.

Горе