И аз те обичам, контричка, винаги си ми бил сред любимите юзери.
Отново ме срази, както винаги. Виж тук темата "
Нов инкубатор ще финансира български стартъпи - какво мислите?", където маркетинговия консултант на проекта на Сирма се прави на чук и се пита чудейки се "Интересно при какви условия можеш да го добуташ до там и да ги вземеш", сякаш сега чува за проекта.
Та, Сирма са интересна фирма, изглеждат като един от стожерите в бг авангарда на тва, за което се разпрах да поствам - дигитализацийката "със скрити в дребен шрифт условности", която тук се приема от абсолютно безкритично, до изцяло позитивно. Явно сирма-та са навсякъде в сектора, имат и друг полезен продукт:
Плъгинът за верифициране на информация и откриване на фалшиви новини WeVerify е сред победителите в международното състезание U.S.-Paris Tech Challenge, посветено на решения за борба с дезинформацията и пропагандата в интернет. WeVerify е удобен и безплатен плъгин за браузъри, разработен с...
pixelmedia.bg
"Плъгинът за верифициране на информация и откриване на фалшиви новини WeVerify е сред победителите в международното състезание U.S.-Paris Tech Challenge, посветено на решения за борба с дезинформацията и пропагандата в интернет. WeVerify е удобен и безплатен плъгин за браузъри, разработен с участието на българската софтуерна компания Sirma AI, която осъществява дейност като Онтотекст. Той е базиран на инструмента Database of Known Fakes, създаден от българското дружество.
Състезанието U.S.-Paris Tech Challenge завърши преди броени дни. То се организира от организацията Global Engagement Center към Държавния департамент на САЩ. Целта на инициативата е да подкрепи развитието на обещаващи технологии и иновативни решения срещу пропагандата и дезинформацията в Европа. Всички участници в конкурса, трябваше да покажат, че могат ефективно да идентифицират и да противодействат на заплахите, които дезинформацията и пропагандата създават за общественото доверие и сигурност.
Избрани технологични организации от цяла Европа са поканени да се включат в състезанието и да представят своите решения срещу посочените по-горе заплахи.
..
Плъгинът предоставя инструменти с отворен код за потвърждаване истинността на съдържанието. Той е разработен като своеобразно “швейцарско ножче” за верификация, което може да подпомогне работата на журналисти, неправителствени организации, защитници на човешките права и други заинтересовани групи да удостоверяват факти в социалните мрежи. Софтуерът е особено ефективен при верифициране на видео съдържание и изображения.
Функционалностите на inVID/WeVerify са доразвити като част от проекта WeVerify (Wider and Enhanced Verification for You), съфинансиран по европейската програма Хоризонт 2020."
Сетих се за теб и знаменитите ти дебънкърски способности, гарнирани с неповторяем личен отенък, освен тва си и способен програмист. Според мен можеш да израснеш кариерно с едно приложение за осмиване на конспиролизи примерно. Може да приложиш в сивито си и правенето на пихтия на Беркут-ската конспрацийка
(Иначе, мелко ме боцка един прешлен нещо и като цяло съм като уайно в последно време, може и да ми е дошло времето. Но ако/като се поосаферя, ще си довърша недовършената работа за хазарчитата в украйна, хабад-любавичетата, Русия и комрад Путин. Някоя нощ..)
Айде зася.