За последен път се опитвам да ти обясня. Вероятно поради липса на директна връзка (все пак е форум, не е на живо) и следене на език на тялото и тем подобни не си ме разбрал. Аз не съм знаещ по темата. Аз съм последната дупка на кавала, както и много други, поради простата причина, че сме на ниско стъпало в йерархията, така да се каже.
Това е форум, изказвам мнение, също като теб и всички останали, но в рамките на етикецията. Така разсъждавам аз. Фройд е казал - "Първият, който е изпсувал, вместо да хвърли камък е баща на цивилицацията" и аз бих добавил - "а този, който се е въздържал и да напсува е баща на МОДЕРНАТА цивилизация".
@Blinky го писа одеве - какъв ползотворен резултат от псуването и обидите очакваме?
Относно думите ти:
1 ..Попита той като Човек, но после не се сдържа... - не го разбрах, наистина;
2. Е, а за какво става дума в офтопика, за нещо несериозно ли? (Видяхме, че реши да обърнеш и "ваксахте ли се" в разговор за джапанки и монокини, лесна психология и роптане към модераторите за странични от темата неща.)
Е, а за какво става дума в офтопика, за нещо несериозно ли? "Видяхме, че реши да обърнеш и "ваксахте ли се" в разговор за джапанки и монокини, лесна психология и роптане към модераторите за странични от темата неща" - изобщо съм нямал такова намерение, даже не помня да съм писал за джапанки по темата, но ако е така, вероятно съм дал пример, който е остнал неразбран за теб и други хора по форума. Темата е сериозна, затова пиша от време на време и в нея. Не обичам да говоря като цяло за личния си живот, но ако това ще те "успокои", хора като мен бяха едни от първите "натискани" да се ваксинират. Не го направих. Поех си риска, отговорността и последствията от това, както и цената.
Ако искаш да чуеш директно решение и мнение - НЕ, не съм ваксиниран! За момента нямам и намерение да го правя. Както писах по-горе, "платил" съм си необходимата цена за това и съм поел "рисковете". Нямам нищо против хората, които го правят. Времето ще покаже кой е бил прав и кой крив. Не съм доктор. Не вярвам на "официални статистики" и т.н. особено в наши дни. Нямам против ОБАЧЕ хората, които се ваксинират. Всеки има право на избор, дотолкова, доколкото е готов да приеме последствията от него и стига да не се налага. Не съм против гейовете, травесите, леви, десни, комунисти, социалисти, ваксъри, антиваксъри, конспиратори и тем подобни, стига да не се "налагат". Защото за мен не може малцинството да управлява мнозинството. За Ковид искаха 2м дистанция, нека поискат и за маймунската. Ама там не става, защото са от "малцинството" и нещата не са толкова лесни (за да сме толерантни, както каза
@Blinky.
Гугъл и Фейсбук тръгнаха от гаража - го повтаряш 20-ти път. Ако ти е харесало толкова, ще ти отстъпя правата да си го сложиш като подпис. За ФБ никога не съм споменавал подобно нещо, тъй като не ползвам социалки. Може би съм говорил общо, но определено не знам историята на ФБ. За Google това е официалната история. Както писах по-горе, хора като нас няма как да знаят истината. Това, че си чел или гледал друга гледна точка, не го прави по-вярно от това твърдение. Ние сме последна дупка на кавала, независимо дали ни харесва или не. За Чингиз Хан се е говорело, че е бил "нарочен" за завоевател, защото имал белег на ръката, за Македонски, защото "морето се е отдръпнало", докато ходи при жрица и така нататък. Това са легендите. Няма как да знаем истината. Историята се пише от победителите
.
Надявам се съм отговорил максимално на цитатите и нападките ти. Писах достатъчно. Дано си ме разбрал. Поздрави!