Както написах 1-5-10 к гея не са фактор за Русия
Не го мисли него.
Целия западен икономически модел се креипи на измислени и изкуствени проценти и статистки. Виждаме редовно на 10-15 години как весело рухва.
Къде е нашият износ на велосипеди и чушкопеци?
Къде са основните парични средства в САЩ и в Европ? Основно в близки до власта или в тените лобисти.
Та къде викаш са разликите ?
Писах по-горе ама не схващате. Дали му викате Путлер или на Русия кочина няма никакво значение. Играта си е между тях и САЩ и Русия има нужда от САЩ и те имат нужда от Русия как и защо само те си знаят.
Гледам сега тъпотиите около изборите и пак им се привиждат руски агенти.... После руската пропаганда и петата колона бъркали България. Та така и ние тука лаем си, но Русия и САЩ си вземат своето когато и както искат.
10к са само за час, по скоро клоним към 500к от началото на войната. Наистина на фона на 145 милиона не е кой знае какво, но тук говорим за brain drain - това не са хора, които ще ходят да берат ягоди в Испания, няма да научат езика, няма да се интегрират и ще се върнат след 6 месеца и ще изхарчат всичките си пари за водка. Това са обикновено добре/високо квалифицирани кадри, които не им се живее в мизерия и усещат, че нещата ще стават само по-зле. Това са хора от големите градове, а не от Сибир. Такива хора най-трудно се привличат и те ни ги дават на тепсия.
Предполагам под това "рухване" на всеки 10-15 години имаш предвид рецесия? Това е напълно нормално събитие и е по-добре да се случва - изчиства икономиката от неефективни предприятия и остават само най-добрите. Тук под рецесия говори за спад от половин-един процент, който след това се наваксва. А аз коментирам за спад от 11% - тези две неща ли сравняваш наистина?
Нали знаеш защо Русия нямаше рецесия 2008ма? Защото те нямат нещо, което да бъде засегнато - тяхната икономика се базира основно на продажбата на полезни изкопаеми - тяхната рецесия беше 2016та, когато цените на нефта паднаха - изцяло външни фактори, за които те нищо не могат да направят - ах, колко сладко, а?
Ти наистина ли сравняваш нашата държава (чушкопеците) със Русия (велосипедите)? Значи когато ти е удобно ги сравняваш със ЕС и САЩ, а когато не със България? Ами всъщност имаме в пъти по-голям износ, спрямо колкото имахме през комунизма. А дори индустрията ни е с рекордни печалби от 2020та насам.
Питаш къде са основните парични средства на САЩ и Европа? Лесно е да се разбере - гледаш статистика (знам, че не ги обичаш) за GDP ppp, gpd per capita, gini score - така можеш да разбереш г/д с колко пари разполага всеки. Освен това може и да преброиш колко домакинства имат вътрешна тоалетна
- какви коли карат, на какви самолети се возят, на какви почивки ходят и прочее и прочее. Та на кратко, защото не ми се губи време в подобни глупости - ЕС има едно от най-добрите разпределения на парични средства сред населението си, САЩ не толкова, но пък те са най-платежоспособният пазар на света и всеки иска да прави бизнес там. Русия никой не ги коментира, може би има защо?
Играта си е между тях и САЩ и Русия има нужда от САЩ и те имат нужда от Русия как и защо само те си знаят.
Айде още малко конспирации
Нека да пльоснем тук едно недоказуемо изказване, което никой не може да обори по никакъв начин.
Русия и САЩ си вземат своето когато и както искат
Мисля че наистина не разбираш колко са затънали Русия с тази война. Ако оставим на страна всички feel good емоции, помагане на Украйна и прочее. Русия се закопаха за десетилетия на пред с тази война и скоро няма да могат да "вземат своето когато и както искат". Чисто исторически са имали далеч по-тежки и по-унизителни загуби (Кримската война например) и са се възстановявали, така че и сега ще го направят със сигурност. Но сега са унижени на бойното поле, скоро време няма да искат да им купуват оръжията, защото се доказаха като по-слабо ефективни (технологично изостават от САЩ със сигурно 20 години) и икономиката им ще пострада доста. Това означава по-малко пари за войни на чужда територия (а те имат 14 такива от 90та година, САЩ 18) и по-малко влияние върху другите страни. Ако и CSTO се разпадне междувременно ще е още един пирон в ковчега им.
Та освен конспиратори, путинистите имат и някаква много силна емоционална връзка със Русия и пречупват реалността, само и само да защитят тяхната
любов Русия. Не знам от къде идва това, как се е появило и защо, но определено го наблюдавам във доста хора. Стават толкова емоционални, само когато има кажа, че Русия се представят зле на бойното поле, че страдат от санкциите и т.н. и ми се обясняват някакви небивалици, подкрепени с "ми те всички го знаят" и 0 факти.