То и мен малко ме притеснява цялата тази ситуация. Чудим се къде да отидем на почивка за няколко месеца ама майтапа настрана няма къде да се скриеш...
Според мен основното, което не са предвидили е реакцията на украинците и това, че ЕС и САЩ бяха доста бързи в санкциите въпреки зависимостта си към руския петрол.
Путин не успя да спре Интернет връзката и комуникациите в Украйна. А сега след като Илон пусна и Starlink вече на практика е невъзможно.
Зеленски е много харизматичен и надъхва народа си като остана на фронта вместо да се покрие. Също война в градска среда срещу мотивирани хора с модерни оръжия е нещо просто ужасно за атакуващия.
Понеже дават оръжие на всеки има дори crowd funding кампании за наемници и откачени хора от чужбина, които пътуват към Украйна да помагат в защитата.
Имай предвид, че исторически винаги този, който напада има по-големи загуби, защото защитаващия е с много по-висок морал. Примери и в нашата история. Бих казал, че моралът е с най-голяма тежест.
А от зимата и радиационния прах как ще се покрием? Климата е общ и такива изцепки засягат цялото кълбо след време. Иначе интересна идея не съм ходил там. Жената няма да е очарована
Те хубаво са неутрални ама Путин няма какво да губи вече. Дано да му дойде акъла в главата и да не е тотално изперкал този 70 годишен дядо...