Руснаците, извън западните - предимно ""десни"" американски - алт медии, са ужасни хора. Не ги харесвам. Мисля, че са антипутин и русофоб.
///
- Вие сте публикували няколко статии и видеоклипове, критикуващи Единната биометрична система (UBS). Има много противоречива информация относно този закон. Ако четете държавни медии, се твърди, че законът е предназначен да „предотврати принудителното събиране на биометрични данни“. Но изглежда вие (и много другируски активисти, журналисти и коментатори ) смятате, че това е подвеждащо. Можете ли да обясните защо?
- Да, много се шуми около този закон.
Заслужава да се каже, че периодът между 2020-2021 г. разкри много за мен лично и за хората по целия свят. И това, което наблюдавахме тогава, беше наглото прокарване на закона за никому ненужните в Русия QR кодове.
Видях удивително единство на хората, които се противопоставиха на тази ненужна инициатива за въвеждане на QR кодове. Масовият шум и публичните призиви на хора (някои от които бяха сплашени и глобени за участие в „незаконни“ митинги) - всичко това по някакъв начин повлия на факта, че законът за QR кодовете никога не беше приет.
След началото на движението срещу закона за UBS, хората се надяваха на същия ефект - те написаха апел до нашите законодатели с надеждата, че законът ще бъде отложен; но не помогна.
~~
…В сряда 21.12.2022 Държавната дума прие законопроект, който регулира събирането и съхранението на биометрични данни в Русия. За да се предотврати злоупотребата или неправилното боравене с биометрични данни от частни предприятия, законодателството изисква всички сканирания на лица и гласови проби да се съхраняват в централизирана унифицирана биометрична система (UBS...
~~
Видяхме и как вносителите на законопроекта смениха тактиката, която споменахте във въпроса си. Законодателството започна да се описва в пресата като акт на „защита от принудително събиране на биометрични данни“, но хората не бяха толкова лесно успокоени.
Бяха отправени и други призиви с надеждата да се протестира срещу приетия закон. Но този път чудото не се случи - президентът подписа законопроекта.
Трябва да отбележа, че единодушието, което обедини хората през 2020-2021 г. по отношение на защитата на собствените им права, започна да се пука по шевовете през 2022 г. по обясними причини.
Лично бях свидетел на това, че някои, които се бориха срещу QR кодовете, подкрепят новия закон на UBS. Не споделям техните виждания. Напълно съм съгласен, че не е имало голяма нужда от приемането му – което може да се рационализира само ако си затворите очите за останалия свят и повярвате в тезата, че Русия е поела по напълно независим път.
И защо Херман Греф винаги се спотайва зад тези инициативи – знаем чия книга е написал предговора към [Рускоезичното издание на Четвъртата индустриална революция на Клаус Шваб**], и на какви технологии е фен.
**
http://ncrao.rsvpu.ru/sites/default...etvertaya_promyshlennaya_revolyuciya_2016.pdf
Четвъртата индустриална революция
„ Четвъртата индустриална революция ще има драматично въздействие върху цялата структура на световната икономика и ако искаме да сме сред нейните лидери, трябва да разберем в каква посока ще поеме технологичното развитие през следващите години и какъв пробив иновациите ни очакват в бъдеще.
Клаус Шваб, който написа книгата Четвъртата индустриална революция, е президент на Световния икономически форум в Давос и затова е в уникалната позиция да обобщи опита и вижданията на водещите световни експерти в областта на икономиката и технологиите ...”
Херман Греф
1990, diploma in Jurisprudence, Faculty of Law, Omsk State Univ. 1997-98, Vice-Governor and Chairman, City Property Committee, Mayor's Office, St Petersburg. 1998-2000, First Deputy Minister, Ministry of State Property of Russia. 2000-07, Minister for Economic Development and Trade of Russia...
www.weforum.org
"..
Member of the Board of Trustees, World Economic Forum.."
**
Да, понякога искам да повярвам в приказка. По принцип не харесвам нито неразумното спокойствие, нито прекомерната паника. Ето защо, след неизбежното подписване на закона за UBS, аз просто чаках.
В Русия се шегуват: „ще видим“. И какво мислите, че стана?
Хората започнаха да ми пишат, казвайки, че от тях се иска съгласие за обработка на биометрични данни, с формулировката: „в противен случай се откажете от услугата“. Същото като през 2021 г.[по време на „доброволно-задължителната” ваксинация] ..
Не че наистина исках потвърждение на лошите си предчувствия, това е просто реалността и тази реалност, признавам, е разочароваща.
Как да се оцени положително този закон, когато
хората ми пишат, че вече ги принуждават да предадат биометричните си данни със заплахи за уволнение? Вече сме преживели това през 2020-2021 г. – не се ли поучихме от този опит? Лично на мен ми е достатъчно. ..."
///
Не ги харесвам тия хора. Това не може да са истински руснаци родолюбци.
Мисля, че са антипутин и русофоб.
Искали им биометричните данни. Ха-ха! - Конспративни теоретици с рептили и ильоминети.