Добре зарежи ме мене, мене кучета ме яли аз съм малоумен.
А говоренето продължава: „Когато им заявяват на хората, че банковата система е стабилна, все едно им казват да отидат в банките и да си теглят парите”, коментира лидерът на ГЕРБ.
Аз няма да тегля, но лошото е, че ако 20-25% от хората си изтеглят парите (ако има кой да им ги даде) ше стане кофти.....
Да добавя само,че смута и паниката са факт,преди малко говорих с моя позната,която работи в чейндж бюро,повечето им колеги са започнали да продават евро на 2,20 лв и долари на 1,47,а банките отказвали да обменят.WTF?!..
Ще си малоумен ако застанеш пред стотици хора изпаднали в паника за да им обясняваш, че сградата НЕ гори.
Примера ми е много добър защото точно това се случва в момента.
защото когато има паника и стоиш пред вратата (или не я отваряш) ти задълбочаваш проблема.
Ще си малоумен ако застанеш пред стотици хора изпаднали в паника за да им обясняваш, че сградата НЕ гори.
затваряш врата защото си сигурен, че няма пожар, но хората стават все по-неспокойни защото ти (лъжец и престъпник във властта не ползващ се с никакво доверие у хората) си затворил вратата и хората започват да си мислят за най-лошото (съвсем нормална реакция, ти какво искаш? да си разказват вицове ли?)
Забелязан трол в съседната тема.
Докладвайте троловете, които току що са се регистрирали и се опитват да всяват паника във връзка с банките.
Горе правилно се даде пример с пожара, но не беше пълен. Ако на уверения в живота си приятел горе някой почне да му тропа на вратата и да крещи Пожар!!! съм абсолютно, изконно убеден, че на 2рата минута ще е грабнал деца и жена и там каквото има и ще е изхвърчал от сградата.
Иначе във форума е много лесно да си трезвен и разумен
Освен това не виждам смисъл да се купува евро. Валутният борд няма как да се събори чрез масово продаване на левове, просто няма достатъчно левове за целта. Паническото обменяне на левовете в евро облагодетелства само собствениците на чейндж бюрата.
Нали се сещаш, че единствено паниката на хората може да събори банковата система? Как си го представяш всички да тръгнат да си теглят парите, коя банка може издържи на подобно нещо? Не че защитавам банкерите, просто тези неща не са вследствие на някаква сгрешена политика от страна на банките, а са УМИШЛЕНА спекулативна атака.Хората били овце.... Хората се паникьосали... Ами как няма да се паникьоса, като събира пари цял живот, един път вече са му ги вземали (всички знаете кога...) и от тогава до сега пак е изкарал някой лев и ся се чуди кво става.... ПАК ЛИ ШЕ МИ ГИ ЗЕМАТ.... Е ТОВА Е БЪЛГАРИЯ...