*не съм изчел всичко от началото до края
Много ми е интересно как се очаква някой наистина сериозен да се съгласи на такова нещо.. искаш 1000лв, ок. А после? Нали си наясно, че какъвто и продукт да правиш 1000лв не са достатъчни само за рекламни брошури... човекът трябва да знае колко пари ще му излезе цялото начинание, за да прецени има ли ги и иска ли на този етап да инвестира толкова. Ти дори тази сметка не си отделил време да направиш, което е крайно несериозно - "200лв за това, 300лв за онова". Значи, ти нямаш абсолютно нищо и си решил да пробваш с някаква идея, пък ако не стане, нали не са моите 1000лв, какво толкова. Отделно от това - сумата от хиляда лева се изкарва за месец, като не искам да звуча високомерно към целия глад по света.
И за финал да кажа най-важното - много успешни проекти са търсили финансиране в интернет, но са имали много точно описани планове + вече патентован прототип. По този начин не само запознаваш потенциалния инвеститор и го караш да хареса идеята ти, ами и показваш, че си сериозен. По този начин са събирани милиони, ето един пример, който аз харесвам много -
https://www.indiegogo.com/projects/protective-iphone-x-and-8-cases-mous-limitless#/ (включително и съм техен клиент). Над 2 милиона и половина долара са събрани. Хората са описали всичко в детайли, пък виж какъв успех имат.
Ето и един друг в момента активен проект, виж как е описан:
Това е само 1 от десетките графики, имащи за цел да опишат какво точно са направили и какво ще направят (става дума за четка за зъби, събрала вече над 3 000 000 долара). Само в графиките са дадени над 1000лв...
Някак си откривам доста забележима разлика между това и "Проекта е свързан с ентъртаймънт, насочен е към младежите и децата, предимно. Става въпрос за сериозен комерс. С евентуална възможност това да прерастне в мрежа от продукция, като примерно компютърна игра. "
@kpetrov бях решил да не се включвал в темата, но това би трябвало да е форум за предприемачи, а не за хора, които днес тестват едно, утре друго, другиден трето и все за по 1000лв. Извинявай, но е така