Изключително некоректен потребител е
bell0w, който има напускани не малко обяви за freelance задачки из форума.
В една от обявите се търсеше човек за направа на Ajax Chat. Темата е
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=22925
Писах лично съобщение на потребителя, в което му изпратих screenshot на вече направен от мен подобен чат, за да може да добие представа за това какво мога и какво му предлагам. След няколко дни получих ЛС със следния текст:
Не ми трябват никакви защити и допълнителни екстри, освен емотиконки, ajax презареждане и показване на хората в чата. (като този който си правил) аз ще си го вградя към сайта.
Цената ми е висока.
Ако нещо около 20-тина лева те устройва ми пиши.
Писах на bell0w, но отговор не получих цели 5 дена. Реших отново да драсна ЛС, за да попитам отказал ли се е или друг човек е намерил за изпълнение на задачката. Този път отговора не закъсня.
Ден по-късно (вечерта на 3.04.2011) му написах, че чата, който иска е готов и му изпратих линк към мой временен сървър да го разгледа:
http://dreamland.us.to:81/chat2
Няколко часа след съобщението ми, въпросния потребител влезна в чата, който бях направил и започна да ми пише. Откри няколко дефекта, които бързо отстраних. bell0w упорито отказваше да плати, преди да е получил кода. Усъмних се, защото до сега никой потребител тук не е изисквал такова нещо от мен - винаги първо съм получавал парите и след това съм изпращал на човека, това, което съм изработил за него. Работил съм вече с 3ма потребители тук, откоито съм изключително доволен.
bell0w отказа да плати преди да е получил кода. Реших, че едва ли ще ме излъже за такава дребна сума (30лв e една вечеря с приятели в крайна сметка).
Цялата хронология на разговора ни можете да прочетете
тук
Последното лично съобщение, което съм изпратил на потребителя беше с KИН-a на моя ePay и "ултиматум" да ми се издължи до края на работната седмицата (т.е. 8.04.2011г), ако не желае да се кльопаме по форума. Но не ми плати. Не съм получил и някакво разумно обяснение защо.
Потребителят има и други обяви за freelancе задачки във форума - съветвам ви да не се захващате с тях. Няма да ви бъде платено.