Гражданин на света не значи нищо. Няма такова нещо, като гражданин на света, това е противоречие, нещо като дървен камък. Гражданството може да съществува само в рамките на конкретната държава. Ти си българска гражданка, евентуално може и да си италианска гражданка. Не виждам да съм ти натрапил нещо, ти сама започна да пишеш в темата - изборът си е твой. Едно е да уважаваш нечий чужд празник, друго е да го празнуваш. И аз уважавам Коч Байряма, но няма да тръгна да коля кози. Може да уважавам испанските празници, но няма да целя хората с домати или да бягам на село пред побеснели крави. Националните празници са за това да бъдат празнувани в националната държава, честно да ти кажа ми е все едно дали негрите в Уганда ще знаят, че утре е Денят на будителите, след като много от собствените ми сънародници не знаят.
Гледай в стремежа си да образоваш чуждите народи, да не пропуснеш да възпиташ децата си да бъдат българчета.
С французи, италианци, испанци, гърци, и всички останали народности дето мъжете си мажат косите със зехтин (за блясък) --- грях е.Това просто ме разби. Звучи ми като мюсулманите, дето не дават на щерките си да се женят за христяни, щото били друговерци... и следователно е грях да се свържат с такива хора.
С французи, италианци, испанци, гърци, и всички останали народности дето мъжете си мажат косите със зехтин (за блясък) --- грях е.
А с оливия може ли? Че нещо зехтиня скъп ми иде.мъжете си мажат косите със зехтин (за блясък)
Българския манталитет го уби Дядо Мраз. Точно този манталитет който ни кара да сме модерни във вероизповеданията, национализма, многопартииноста и прочие тъпотииЗа Хелоуин ми е все едно, но ме е яд за източноправославния Дядо Мраз и не мога да разбера защо трябваше да го сменяме с американския Дядо Коледа на Кока-Кола. Това според мен е най-голямата простотия, която сме вършили като народ по отношение на християнските традиции. Интересно ще ми е да разбера защо е станало така и кой уби Дядо Мраз, за да внедри Дядо Коледа? Досега не съм намирал информация по въпроса.