Лично, според мен, на помощи трябва да имат право единствено хора, които работят и внасят данъци.
Тогава за какво са тези помощи?
Според мен помощите не трябва да се дават в кеш. Или поне след 7-год. възраст. Парите от помощите за деца след 7-год. възраст да отиват в образователната система и тогава учебните пособия (тетрадки, химикалки и всичко останало което да се ползва само в училище) да са напълно безплатно.
Така мангалите които не ходят на училище няма да получават помощи.
С един куршум - два заека
Това няма как да стане, защото образованието на теория е безплатно и в момента. Какво ще плащаш с тея помощи?
Аз въобще не разбирам, защо ми е държавата да ми дава помощи. Колкото повече живея, толкова повече се убеждавам, че подпомагането в ДНЕШНАТА система води до пороци и изкривявания. Според мен, помощите трябва да бъдат премахнати, освен на доказани хора с увреждания и инвалиди.
Лесно е, не трябва да се дават помощи, трябва да се опрощават данъци.
Не съм съгласен. На системата (днешната държава) и трябва, за да може да запази властта. Създавайки големи маргинализирани групи, които да манипулират и командват по време на избори, властимащите никога няма да изпуснат властта. Системата нарочно работи по този начин, като двата вида паразити са в симбиоза за сметка на организма приемник - нормалните и работещи хора. Не знам защо си мислиш, че застаряването и демографската криза се бори със застаряването на българите. Според либерализма, самото делене на етноси е грешно и за това постоянно се говори за българи, като се има предвид български граждани. Точно както при комунистите, за тях няма значение дали тук ще има българи или други, стига да могат да ги контролират и използват. За това, никой не бори демографската криза сред българския етнос, а това неминуемо ще доведе до колапс, когато се изчерпят запасите. Никой няма моментна полза и смелостта да назове истинските проблеми и да отнеме привилегиите дадени на база на произход.
Мда. А това и ще накара хората да се осигуряват на пълните си пари.