ограничаване на социалните помощи само до третото дете

От: ограничаване на социалните помощи само до третото дете

Мда, подходът с данъците също е добър.

Лично, според мен, на помощи трябва да имат право единствено хора, които работят и внасят данъци.

Тогава за какво са тези помощи?

Според мен помощите не трябва да се дават в кеш. Или поне след 7-год. възраст. Парите от помощите за деца след 7-год. възраст да отиват в образователната система и тогава учебните пособия (тетрадки, химикалки и всичко останало което да се ползва само в училище) да са напълно безплатно.
Така мангалите които не ходят на училище няма да получават помощи.
С един куршум - два заека :)

От: От: ограничаване на социалните помощи само до третото дете

Тогава за какво са тези помощи?

Според мен помощите не трябва да се дават в кеш. Или поне след 7-год. възраст. Парите от помощите за деца след 7-год. възраст да отиват в образователната система и тогава учебните пособия (тетрадки, химикалки и всичко останало което да се ползва само в училище) да са напълно безплатно.
Така мангалите които не ходят на училище няма да получават помощи.
С един куршум - два заека :)

Това няма как да стане, защото образованието на теория е безплатно и в момента. Какво ще плащаш с тея помощи?

Няма да влияе и при малките в детските градини. Затова - ходиш на училище или градина, има пари. Не ходиш - няма пари. И да се спазва.

Това няма как да стане, защото образованието на теория е безплатно и в момента. Какво ще плащаш с тея помощи?

стига да има желание, всичко може да стане :)
всеки родител ще получава ваучери които да се ползват само в книжарниците

както може да има ваучери за храна и дрехи, така може да има и за учебни псообия

Да, но родителят няма какво да купува от тях. Учебниците са осигурени от държавата до 7ми клас.

Аз въобще не разбирам, защо ми е държавата да ми дава помощи. Колкото повече живея, толкова повече се убеждавам, че подпомагането в ДНЕШНАТА система води до пороци и изкривявания. Според мен, помощите трябва да бъдат премахнати, освен на доказани хора с увреждания и инвалиди.

То на държавата й трябва, не на теб. Аз при моите деца дори не знаех, че има помощи, в родилното ми казаха (то не знам дали се водят помощи). Но на държавата й трябва, за да избегне демографската криза и застаряването.

Не съм съгласен. На системата (днешната държава) и трябва, за да може да запази властта. Създавайки големи маргинализирани групи, които да манипулират и командват по време на избори, властимащите никога няма да изпуснат властта. Системата нарочно работи по този начин, като двата вида паразити са в симбиоза за сметка на организма приемник - нормалните и работещи хора. Не знам защо си мислиш, че застаряването и демографската криза се бори със застаряването на българите. Според либерализма, самото делене на етноси е грешно и за това постоянно се говори за българи, като се има предвид български граждани. Точно както при комунистите, за тях няма значение дали тук ще има българи или други, стига да могат да ги контролират и използват. За това, никой не бори демографската криза сред българския етнос, а това неминуемо ще доведе до колапс, когато се изчерпят запасите. Никой няма моментна полза и смелостта да назове истинските проблеми и да отнеме привилегиите дадени на база на произход.

Аз въобще не разбирам, защо ми е държавата да ми дава помощи. Колкото повече живея, толкова повече се убеждавам, че подпомагането в ДНЕШНАТА система води до пороци и изкривявания. Според мен, помощите трябва да бъдат премахнати, освен на доказани хора с увреждания и инвалиди.

заради циганите, да не се подпомагат и останалите?
В малките населени места заплатите са ниски, даже ако двамата родители работят пак парите не биха стигали. С наближаване на учебната година, започват сметките колко струва да изпратиш детето на училище. Сумите не са малки и според мен трябва подпомагане, особено когато дори и двамата родители да работят - парите не стигат.

Един езиков учебник струва 20-30 лв., а един по математика - 5 лв.
системата е сбъркана и ограничаването на помощите трябва да е само началото на промените
но ако само се ограничат и до там се спре - нищо няма да стане.

Лесно е, не трябва да се дават помощи, трябва да се опрощават данъци. Ако ти опростят данъците от заплатата или можеш да пазаруваш някакви неща без ДДС, ти пак ще вземеш пари и ще ти се помогне. Също, държавата може да помага за учебници и всякакви помагала срещу бележка за доходите на родителя. Т.е. ако си изряден гражданин, работещ, плащащ данъци - помагаме ти. Ако не си, проблемите ти са си само твои. Не е нужно някой да ти дава каквото и да е, аз бих се радвал, ако не ми взимат толкова. Ей, Проданов ти каза, че се осигурява на тавана. Много работещи хора в София особено сме така. А дори и да не си на тавана, погледни си какви данъци плащаш, а също и какви плаща работодателя ти.

На този етап няма как да се каже нещо особено смислено по темата, защото никой не знае какво се има в предвид под "социални помощи". Има най-различни видове плащания, които родителите получават когато имат деца и голяма част от тях не са в графата социални помощи.

Под социални помощи се разбират пари, които получават социално слаби хора. 90% от социално слабите хора с много деца са цигани. Има и бедни българи с много деца, но това са единични случаи. Ако идеята е да се спре стимулирането на изключително бедните хора да имат много деца, аз съм за. Семействата трябва да бъдат стимулирани да постигнат поне някакви средни доходи и чак тогава да мислят за трето, четвърто и т.н. дете. Няма полза за една държава най-необразованата част от населението й да се стимулира да се размножава най-активно.

Лесно е, не трябва да се дават помощи, трябва да се опрощават данъци.

Има плюсове и минуси.
Първо трябва да се изяснят целите, след това да се видят плюсове и минусите на всяка идея.

Според мен идеята за опрощаване на данъците има един съществен недостатък - тези които работят в сивия сектор няма да получават помощи...
Сега няма да коментираме защо работят в сивия сектор. Важното е, че тези които работят в сивия сектор изкарват малко, а тези които изкарват много, но въпеки това работят в сивия сектор - не ги интересуват помощите.
Така, че трябва да погледнем към тези които изкарват малко и в същото време работят в сивия сектор - не може да ги виниш. Особено тези в малките населени места където безработицата е голяма.

За да се реши един проблем, първо трябва да бъде решен друг. Т.е. трябва цялостна програма, а не работа на парче.
както каза @тест - под соц. помощи може да се разбират много неща и така подхвърлено не знаем какво имат предвид от ПФ.

Не съм съгласен. На системата (днешната държава) и трябва, за да може да запази властта. Създавайки големи маргинализирани групи, които да манипулират и командват по време на избори, властимащите никога няма да изпуснат властта. Системата нарочно работи по този начин, като двата вида паразити са в симбиоза за сметка на организма приемник - нормалните и работещи хора. Не знам защо си мислиш, че застаряването и демографската криза се бори със застаряването на българите. Според либерализма, самото делене на етноси е грешно и за това постоянно се говори за българи, като се има предвид български граждани. Точно както при комунистите, за тях няма значение дали тук ще има българи или други, стига да могат да ги контролират и използват. За това, никой не бори демографската криза сред българския етнос, а това неминуемо ще доведе до колапс, когато се изчерпят запасите. Никой няма моментна полза и смелостта да назове истинските проблеми и да отнеме привилегиите дадени на база на произход.

В това си напълно прав, едва ли ще срещнеш някой на друго мнение. Говорехме какво трябва да направи държавата, а не какво прави. Да, държавата хрантути циганите, за да може да ги манипулира.

Да пополитиканствам и язе:)

То решението на уравнението е очевидно - премахване на социалните помощи и пренасочване на тези пари към облекчаване данъчното скубене от данъкоплатците (в крайна сметка това са си пари точно на данъкоплатците).
По този начин:
- ще се повиши платежоспособността на населението
- ще се намали раждаемостта, сред малцинствата (за асан няма да има вече хава от много чавенца и ще намалят темповете с айшето)
- ще се намали безработицата, сред малцинствата (асан иска не иска ще се хване на строежа да бачка, че трябва да се яде)
- ще се насърчи малкия бизнес (гратисен период без данъци, с който да се даде шанс на прохождащия бизнес да оцелее в първите месеци)

Парадоксът е че, този който заложи това в предизборната си програма на практика е невъзможно да спечели, защото губи автоматично вота на малцинствата, а всички пределно ясно знаем, че точно този електорат играе решаваща роля във всяко издание на изборите (кебапчета с каменица, рейсове от югоизток, 25лв пер глас, концерти на сашка васева в гетата, плакати в промишлени количества, платени услуги в tv's, преса и тн носят голяма конверсия в деня на гласуване:mrgreen:.)

Идеята на каквито и да е помощи е временно да се помогне на някого, който поради лошо стечение на обстоятелствата е попаднал в лошо финансово състояние (безработица или неработоспособност). Все пак в тези хора са вложени бая пари за образоването им, а такава инвестиция е грешно да се съсипва заради временен проблем. Даването на помощи за постоянно освен в случаите на инвалидност е безмислено. Целта на социалните служби би трябвало да бъде да ти помагат да дръпнеш напред, а не да ти обясняват, че не трябвало да си намирате работа, защото тогава доходът ви щял да надскочи еди-колко-си и щял си да загубиш "скъпоценните" помощи.

По принцип нещата се измислени, ама проблемът е че на никой не му стиска да ги въведе, щото политиците ще си изгубят електората. :lol: :lol: :lol:

Вместо директни помощи за дете (деца) се прави семейно подоходно облагане и се намаляват данъците на хората с деца.

Съответно ако нямаш доходи или имаш малко доходи - нищо не ти намаляват от данъците. Обаче ако вземаш добри пари и имаш деца - получаваш голям бонус като ти върнат част от данъците.

Мда. А това и ще накара хората да се осигуряват на пълните си пари.

Мда. А това и ще накара хората да се осигуряват на пълните си пари.

тези "пълни пари" много ли са?
говорим за помощи..смешно е да твърдите, че хората работещи в сивия сектор ще излязат от него заради помощите

Нищо не ти разбрах. Просто това би било поредния стимул за пълно осигуряване, а това е добре.

Горе