BizKonsult
Member
1
Последно редактирано:
Това няма да спре който и да е мераклия - винаги може да ти погледне кода и от там да се възползва от контента ти. Освен ако не се вика някак, но става объркано за търсачките. Поне така мисля, все пак не се чете от дадената страница.И аз имам въпросче как се заключва текст да не може да бъде копиран ?
има още доста сайтове с класация тип bgtop.net които не присъстват на твоя "сайт"Здравейте . Днес установих нещо страшно неприятно - моя авторска снимка от сайта ми www.bizkonsult.net e използвана в сайт , който единствената му цел е реклами от гугъл. Не посочвам кой е сайта няма да му правя реклама. Четох някъде ,че може да бъде уведомен гугъл за сайтове които показват реклами от гугъл на сайтове с които се нарушават авторското право. В сайта няма изобщо никакви контакти , само една публикация и две снимки от които едната е авторска от моят сайт www.bizkonsult.net. Може ли да ми помогнете с повече информация как да защитя правата си или поне да подам този сайт на гугъл . И как да издиря създателя на този сайт?
И аз имам въпросче как се заключва текст да не може да бъде копиран ?
неможеш да докажеш че е твоя снимката ... това си е обществена сграда и всеки може да си я снима от какъвто си иска ъгъл ...Имам снимка . Но е случайност че я поставих днес , ( не е следствие от това мнение ) Ако те интересува наистина ще ти изпратя в лично съобщение двата линка и сам ще сравниш - снимките от двата сайта . Няма да дам тук линк на сайта и да го рекламирам - (достатъчно щети ми нанася ) Снимката е авторска и част от сайта . И тъй като гугъл я показва първа се превръща вече в тенденция дая ползват неправомерно - втори сайт я използва без да посочи източника (но за това ще пиша в зависимост от реакцията на имейлите които им изпратих)
Нали Ви е ясно че собственикът на "сайта" е напълно наясно че е използвал чужди материали и затова и не е поставил кординати.
А относно предложението Ви да пиша на използвалият моя снимка - във вторият случай го направих http://www.bnr.bg/Horizont/News/Cor_BG/Postings/0831+kneja.htm. Написах мейли на всички възможно адреси на БНР , но явно в нашата държава правилата не важат за БНР . Нямам никакви отговори . А относно заплащането изобщо не искам и не очаквам таково но когато някой използва снимка без моето съгласие най малкото следва да посочи източника ( а не както е във вторият случай да пише източник интернет) Не искам да цитирам закона за авторски права , и не искам да влизам в спор с вас въпреки , че имам възражения относно написаното за хостинга)