От: От: Търся си добър оптимизатор, който да може да ми качи сайта на първа страничкa
Така. Първо да благодарим за участието на всички, които не говореха глупости, че Гугъл можело и с години да не индексира ботилия и, че за участие в такова състезание се искало да се инвестираш с няколко си стотин лева!
Анонсирам победителите след двуседмично участие, които са спазили условията на seo състезанийцето: дума-ботилия, сайт-собствен. Всички, които са пускали обяви в сайтове за обяви или тези, които са правили блогове не отговарят на условието. Ако на мен ми трябва някой, който да може да оптимизира моя сайт, това че може да пуска обяви по други сайтове или че може да направи един блог с някоя ключ. дума мен не ме урежда. Аз също умея да пускам обяви и да правя блогове.
Пускаме проверката с гугъл.бг, понеже трябва да оптимизираме за България. Вляво използваме търсене за конкретен период от 8.11.2010 до 22.11.2010. Резултатите ми показват 1. Обяви в napazar.eu, 2. Автоматизирани rss емисии, 3. kry4ma.com, 4. predpriemach.com. Ясно е, че първите два резултата не могат да участват в състезанийцето, затова ги игнорираме и анонсираме златен медал за кръчмата и сребърен за предприемача.
Аз обаче искам да направя и една проверка с гугъл.бг независимо кога, след което ще сумираме математически резултатите. При проверката независимо кога получавам същите резултати.
Крайно класиране:
Златен медал за кръчмата, сребърен за предприемача. На трето място се намира botilija.blogspot.com, но те не отговарят на условието да е в собствен сайт, следователно нямаме бронзов медалист.
И сега по съществото. Кой иска от kry4ma.com или predpriemach.com да оптимизира 2 ключ. думи за 8 лева? Ако ги оптимизират добре тогава ще получат поръчки за още 5 думи и ще могат да получат голямата сума от общо 28 лева+ бонус от 2 лева, за да ги закръглим на 30 лева. Това е една много сериозна сума и моля хората да уважават парите и да не ми разправят кое колко струвало. 8 лева за 2 думи, а при успех поръчка за още с крайна сума цели 30 лева. Може да ви бъдат изплатени и в евровата равностойност. Очакваме предложения!
Ами, разбира се, че Кръчма.ком ще победи. Защото ние залагаме на съдържанието и на простите правила за SEO, които ги пише в официалния сайт на Гугъл. Т.е., ако искаш да оптимизираш за Гугъл - чети какво те съветва Гугъл. Всичко останало Е или в един момент може да РЕШАТ ОТ ГУГЪЛ, ЧЕ Е
black hat SEO и язък ти за парите, труда, нервите и пр. Никога не забравяйте, че основната цел на търсачките е да намират СЪДЪРЖАНИЕТО, а не да се подвеждат по трикове. И самите те се оптимизират все повече и повече в това как да избягват ГРЕШНОТО индексиране.
Вчера Скорпьо писал, че правел линк-колело (link-wheel) на неговата
www.krachma.com. Не знаех какво е това линк-колело. Прегледах набързо, за да напиша образователна статия за него в Кръчмопедия (Енциклопедия Алтернатива).
И открих доста мнения, които казват, че линк-колелетата май са ЧЕРНО СЕО...Този простичък пример трябва да ви говори доста за това какво да правите:
-пишете си СЪДЪРЖАТЕЛНИ НЕЩА В САЙТОВЕТЕ (които удовлетворяват наличните потребителски потребности)
-НЕ ПРАВЕТЕ НИКАКВИ ОПТИМИЗАЦИИ,
които не са одобрени на официалната страница на Гугъла!
Спечелването на този конкурс от
www.kry4ma.com е доказателство, че може и с простички, легални методи, човек да излиза, ако не на 1-во място, то поне на 1-ва страница.
Ще завърша с мисълта на едно момче от български сайт за СЕО, цитирам по смисъл:
"Колкото и да оптимизирате, не забравяйте, че Гугъл има не само 1, а много страници. И не може всички да сте на 1-ва страница, защото тя има само 10 места!"
Харесва ми и цитат от един бг-сео сайт, който не си спомням в момента. Пак по смисъл:
"Ако някой ви казва, че задължително ще ви изстреля на първа страница - не му вярвайте. Никой сео-специалист не може да ви гарантира това."
С едни такива насоки на действие ще постигнете много!
----------------
П.С. Благодаря на Биааро - точно го е казал - мога да кача всичко на ТОП ПОЗИЦИИ (но не давам и не мога да дам гаранции за 1-во място или 1-ва страница, както писахме по-горе.). А за алексата - правилно. В момента "кръчма"-та е на тези места:
Alexa Traffic Rank:
1,666,868
Traffic Rank in
BG: 6,156
А за справка, конкурентната й "първа" и "единствена"
www.krachma.com е едва на тези места:
Alexa Traffic Rank:
8,194,928
Traffic Rank in
BG: 11,458
макар и да е сайт правен от хора, които много разбрат от seo, Разбирачи с главна буква...
П.С.С.
М.Кирев много точно и културно си се изказал! Аз мисля, че съм твой клиент в
www.obsht.com , но не остава време да огрея навсякъде! БЛАГОДАРЯ ИСКРЕНО за топлите думи!
Колкото до Илия - още от сега му правя SEO-то, безплатно. Просто да прочете внимателно целия ми пост още един път и да си спести сериозната, крайна сума от "цели 30" лева.
ПОЗДРАВИ НА ПИЧОВЕТЕ ТУКА И НАЗДРАВЕ!
Хрумна ми една инициатива за SEO, ще ви светна скоро. Даже точно така ще я кръстя "SEO-инициатива"!