Re: От: 35 Български тракера са спряни днес !
При проверка по сигнал на медия служителите на ГДБОП установили, че администраторът на сайта http://bealife.net - 22-годишният Б.И. е пренасочил домейна към друг сайт http://gledaifilmi.be, чрез който се предоставя достъп на неограничен брой потребители до най-новите филми и едни от най-популярните български телевизионни сериали и предавания.
То тук БГ бизнеса се справя с конкурентите - това е защото е слаб като ефективност и креативност. Когато не те бива, а другите те мачкат, преминаваш до такива номера, за да елиминираш някой друг фактор, крадящ ти пазарния дял. В този случай не знам какво да кажа, защото не гледам ТВ и не знам те за какво претендират въобще. За разлика от световните медии, които използват интернет за канал, тукашната изостава с много и това ще и се върне многократно - просто да стиска зъби и да потъне славно, защото рано или късно всичко ще мине към интернет. Няма как просто. Това е тенденцията, запад вече го е направила, ние просто изоставаме, но с тенденция към бързо наваксване.
Последно време е такъв шит тук, че това, че са ме лишили от скапаните предавания и продукция на БТВ, даже не го взимам под внимание, ако може и самата телевизия да изчезне, пак няма да забележа. В момента гледам единствено и само обучителните чуждестранни канали + олимпиадата. Пада им рейтинга и обвиняват интернет за това. Каква кретения само.
Лично аз мисля, че ще направят услуга на всеки, особено с ежедневните пропаганди и лизане на политически задници, както и некомпетентните им репортажи. Като цяло качеството е под всякаква критика, а да не говорим, че и киновечерите им вече не стават - този Батнам и др. ми станаха бащи, всеки път едно и също - даже един нов филм не са взели. Абе като казвам, че е не добре, не е добре. Но това е мнението на един обикновен потребител все пак. Практика на тези медии е да не търсят и другата страна, а да представят само една гледна точка, така че слогана им не става за нищо или поне не седят зад него. А и даже да го потърсят за коментар, то пак не е изключено да вземат страната, кяото ги храни и да направят "обективен" репортаж, както се е случвало неведнъж.
А тия торенти, за пръв път ги чувам. Явно голяма престъпност цари в интернет пространството.