Доколкото се осведомих, единствения начин да се ползват тези бюлетини е, да се купи цяла избирателна секция - всички хора, които са там и удрят печати и броят накрая.
Т.е. след края на изборния ден. Там 5-7 човека от тази секция попълват протоколите с неверни данни, вадят старите бюлетини, с които са гласували хората и пъхат вътре "фалшивите" като драскат "Х" на правилната партия.
Имайки предвид, че броя на гласуващите в една секция е около 400 човека (там където аз гласувам сме толкова някъде). На други места може да е повече. Но да кажем 500 човека в една секция.
Та значи трябва да се купят 700 секции 700 * 500 = 350 000. Което прави значи около 700 * 5 човека вътре да кажем някъде и повече = 3500 човека. Не че е невъзможно. Но все пак това са хора от различни партии. И със сигурност има човек от БСП в почти всяка секция. Т.е. нито един от тези 3500 да не се разприказва. Или айде да ги направим 1000 човека.
Малко съмнително ми се вижда.
Но да си траят сега мисля трябва сериозно да им цакат едно поне по 5 000 на калпак. 5000 * 1000 = 5 милиона. Което не е кой знае каква сериозна сума, за да вкараш 25 човека както смятате тука. Дори и 10 милиона да са не са кой знае колко пари за лобитата.
Обаче остава въпроса как тези хора ще си траят.
М/у другото минали години имаше някои секции в Турция където скоростта на гласуване беше 1 човек за 8 секунди.
Яко лъготене е било. Но там комисията е от 2-3 човека и всички от ДПС.
Та някаква идея как могат да се използват тези "фалшиви" бюлетини?